• Latvijas slavenākās «kaķenītes» un «runči» atklāj, ko sagaida nākamgad

    Ezoterika
    Zane Piļka- Karaļeviča
    30. decembris, 2022
    Komentēt

    Drukāt

    Saglabāt

    Madara Botmane.
    Foto: F64
    Madara Botmane.
    Saskaņā ar ķīniešu horoskopu 2023. gads paies Zaķa un Kaķa zīmē un tas nesīšot mieru un klusumu. Populāri ļaudis, kas šajā zīmē dzimuši, vairāk jūtas kā graciozie un murrājošie kaķi, nevis zaķi. Viņi tic, ka pēc aizvadītā gada satricinājumiem dzīve ieies mierīgās sliedēs un visi varēs ievilkt nadziņus.

    Madara Botmane, aktrise

    Kādas īpašības piemīt?

    Visus savus 35 gadus esmu bijusi kaķis. Un tā arī jūtos. Eju, kur grib, un daru, ko gribu. Visi dzīvo pie manis, nevis es pie kāda. Un es esmu galvenā. Bet, ja vajag, varu paslēpties un iznākt gaismā tikai tad, kad apkārt ir drošība. Gluži kā kaķis, esmu ļoti pašpietiekama.

    Ko sagaidāt?

    Ka beigsies karš. Ka tas mums visiem dos kādu sakarīgu mācību, jaunu izpratni, un mēs beidzot spēsim novērtēt to, kas mums šajā pasaulē dots. Profesionālajā jomā sagaidu arvien interesantākus un trakākus darbus. Man arvien gribas darīt kaut ko jaunu un inčīgu, lai nav jāieslīgst rutīnā, kad visu zini, un nav pārsteigumu nedz pašam, nedz skatītājiem.

    Laimdota Straujuma, ekspremjere

    Kādas īpašības piemīt?

    Esmu dzimusi gadā, kuru vieni dēvē par Kaķa, citi par Zaķa gadu. Sevi vairāk asociēju ar kaķi. Pirmkārt, esmu tikpat mierīga un jauka, bet vajadzības gadījumā varu parādīt savu gribu un nadziņus. Vienmēr atradīšu izeju no jebkuras situācijas, un, ja gadās krist, cenšos to darīt uz visām četrām. Man gan ne vienmēr izdodas tik labi kā kaķiem. Esmu ievērojusi, ka Kaķa gadi vienmēr bijuši mierīgi, jo Tīģera gads, kas ir pirms tā, ir uguņojošs. Ir sajūta, ka 2023. būs miera gads. Pēc visiem satricinājumiem, ko pasaule piedzīvojusi, esam pelnījuši kaķa mieru un bezrūpību.

    Ko sagaidāt?

    Mēs visi vēlamies vienu un to pašu – mieru virs zemes, un katrs savā mājā. Lai beigtos karš, un visi varētu mierīgi dzīvot savās mājās. Bez bailēm. Un lai visiem būtu darbs un veselība. Tas arī ir galvenais, ko novēlu sev, savai ģimenei un pasaulei.

    Akvelīna Līvmane, aktrise un astroloģe

    Kādas īpašības piemīt?

    Neatkarība un mākslinieciskums. Zināmā mērā arī diplomātija.

    Ko sagaidāt?

    Kad 22. janvārī iestāsies Kaķa gads, būs beidzies viens 12 gadu cikls un sāksies jauns. To arī sagaidu – kaut ko jaunu un citādāku.

    Agris Daņiļevičs, horeogrāfs

    Kādas īpašības piemīt?

    No zaķa manī nav nekā. Man ir mazas, biezas austiņas ar selektīvo dzirdi, un es galīgi neizskatos pēc zaķa. Vienīgais, kas mums ar garausi varētu būt kopējs – labprāt kaut ko pagraužu. Toties, dejotājs būdams, mēģinu būt tikpat lokans un plastisks kā kaķis un esmu tikpat mīlīgs.

    Ko sagaidāt?

    Pilnīgu brīvību mākslinieciskajā ziņā. Gada nogalē no manā nozarē strādājošajiem jutu nekaunīgu spiedienu. Pirmo reizi mūžā saskāros ar to, ka manas mākslinieciskās izpausmes tiek kaut kā cenzētas un apspiestas, norādīts, kas un kā jādara, ko nedrīkstu… Esmu noņemts no Dziesmu un Deju svētku horeogrāfiju veidošanas, šajos svētkos Daugavas stadionā nebūs nevienas manas dejas. Nenoliegšu, ir sāpīgi un skumji. Taču būšu tur kā dalībnieks, dejošu «Dzirnu Senču» sastāvā, ja, protams, nenoņems arī to.

    Ceru, ka nākamajā gadā varēsim mierīgi mākslinieciskā ziņā katrs darīt to, ko gribam, nevis to, ko liek. Ļausim pastāvēt un būt, neuzspiežu savu redzējumu. 

    Juris Jurašs, politiķis

    Kādas īpašības piemīt?

    Esmu dzimis 6. augustā, tātad Lauva. Tāpēc esmu kaķis dubultā! Es gan neesmu no tiem, kam patīk gulšņāt saulē vai uz silta mūrīša. Tieši otrādi! Man patīk būt kustībā, būt cilvēkiem noderīgam. Tas mani uzlādē ar enerģiju un dod jaudu turpināt iesākto. Kaķi pēc dabas ir neatkarīgi, dara to, ko vēlas. Arī es vados pēc tā, ko sirds man saka. Man ir mazsvarīgi, ko sveši cilvēki par mani vai to, ko daru, saka un domā. Galvenais – darīt to, kas pašam šķiet svarīgs un nepieciešams.

    Ko sagaidāt?

    Lai tās kara šausmas Ukrainā beigtos, un cilvēki spētu atgūt mieru. Ņemot vērā, ka pats esmu tajā visā dziļi iesaistīts, tā ir mana lielākā vēlēšanās jaunajā gadā. Nav nekā briesmīgāka par karu. Es gribētu, lai mēs, izvērtējot notikumus Ukrainā, spētu paskatīties uz sevi un saviem darbiem no malas. Lai mēs atgrieztos pie pamatvērtībām un attālinātos no tā, kur pēdējos gados esam ieslīguši, no izteikta patērētāju sabiedrības sindroma. Šobrīd mūsu vērtību iekšējais kompass – kādam vairāk, citam mazāk – novirzījies no svarīgākajiem dzīves principiem.

    Aigars Krēsla, mūziķis

    Kādas īpašības piemīt?

    Man piemīt zināma neatkarība, vairāk esmu pats par sevi. Kaķis ir mistisks dzīvnieks – nekad nevar pateikt, ko īsti domā. Man gan šķiet, ka šie dzīvnieki vispār neko nedomā, ja nu vienīgi, kā labāk paēst un ērtāk pagulēt. Esmu arī mīlīgs un absolūti neesmu naidīgs. Pēc savas būtības pacifists, kurš ir pret jebkādu vardarbību un agresiju. Tas man pašam ļoti nepatīk.

    Ko sagaidāt?

    Savā profesionālajā laukā sagaidu dažādas aktivitātes ar grupu «Jumprava» – mēs par to domājam, pie tā strādājam, ir labas idejas, un ceru, ka tās realizēsim. Sev vēlu tikai veselību un veiksmi. Galvenais, lai ir labs garastāvoklis. Ja tāds ir un apkārt valda pozitīva gaisotne, viss notiek pats par sevi. Globāli, protams, sagaidu, lai uz pasaules iestātos miers. Banāli, bet šajā gadījumā tas ir vietā, jo ir jau par traku.

    Pievienojies dzīvesstila portāla Santa.lv Facebook un Instagram: uzzini vērtīgo, lasi kvalitatīvo.

    Satura mārketings

     

    Veselība

    Vairāk

    Receptes

    Vairāk

    Personības

    Vairāk

    Skaistums un mode

    Vairāk

    Bērni

    Vairāk

    Māja un dārzs

    Vairāk

    Izklaide

    Vairāk

    Labākai dzīvei

    Vairāk

    Aktuāli

    Vairāk

    Abonē