• Latgaliešu mūzikas festivāla laikā izceļas ugunsgrēks, aizdomas par ļaunprātību

    Ugunsgrēks
    Privātā dzīve
    Privātā dzīve
    10. oktobris, 2020
    Komentēt

    Drukāt

    Saglabāt

    Foto: No privātā arhīva, Instagram, Facebook un Latvijas Radio
    «Tas bija mūsu karstākais koncerts,» par uzstāšanos festivāla Upītes uobeļduorzs siena ruļļu estrādē atzīst grupas Laimas muzykanti līderis.

    «Paspējām nospēlēt tikai divas dziesmas, un tad viss sākās,» piedzīvoto atceras grupas Laimas muzykanti līderis Artūrs Uškāns. Brīdī, kad viņš atradās uz skatuves latgaliešu festivālā Viļakas novadā, stilizētā, no siena ruļļiem šovasar uzbūvētā estrāde zem klajas debess pēkšņi sāka degt.

    «Pamanīju, ka koncerta skatītāji lēnām sāk virzīties uz izeju. Pirmajā mirklī īsti nesapratu, kas notiek, jo uguns liesmas sāka plosīties mums aiz muguras, turklāt dega patālu, lai mēs sajustu karstumu.

    Brīdī, kad gribējām sākt spēlēt trešo dziesmu, cilvēki, kas atradās tuvāk skatuvei, pēkšņi sāka mest krustus un rādīt uz debesīm.

    Un tikai tad uguni pamanījām arī mēs,» spraigos notikumus atminas Artūrs.

    «Uzreiz pārtraucām koncertu un steidzām izraut visus saslēgtos elektrības štekerus. Pēc tam glābām sevi un instrumentus. Pa šo laiku uguns kļuva aizvien lielāka un lielāka. No siena ruļļiem estrādes ārpusē tā bija pārvietojusies jau uz iekšpusi.

    Gribu uzslavēt festivāla apskaņotājus, kas rīkojās patiešām varonīgi un bez liekām emocijām. Viņi izglāba bungas. Palīgā steidza arī skatītāji, kas vēl bija palikuši estrādē. No vietām, kurām draudīgi tuvojās liesmas, steigšus tika nestas prom tumbas un prožektori – ar visiem vadiem, jo nebija laika tos atvienot. Kompliments arī skatītājiem, kas necēla paniku un rīkojās ļoti operatīvi. Cilvēki sāka lokalizēt degšanas vietu – tika nogāzti siena ruļļi, kas vēl nedega un ripināti prom no festivāla vietas, lai ugunij nebūtu kur izplesties,» stāsta Artūrs.

    «Šī vieta bija patiešām brīnišķīga un ļoti ekoloģiska. Ideāli piemērota brīvdabas mūzikas festivālam,» par siena ruļļu estrādi saka Artūrs. «Mēs bijām priekšpēdējā grupa, kura tovakar kāpa uz skatuves. Cik zinu, ugunsgrēkā sadega viens prožektors, un viegli cieta viens cilvēks. Pēc notikušā sazvanījos ar festivāla organizētāju, kurš atzina – kopā ar policiju rūpīgi izpētot ugunsgrēka vietu, netika atrasts neviens elektrības vads.

    Ugunsgrēka iemesls nebija problēmas ar elektrību. Šobrīd ir aizdomas, ka notikusi ļaunprātīga dedzināšana,» zina teikt Artūrs.

    Mūziķis neslēpj – šī nav pirmā reize, kad pēc viņa kāpšanas uz skatuves, izceļas ugunsgrēks. «Savulaik, kad vēl uzstājos kopā ar grupu Patrioti.LG, pēc mūsu balles Riebiņos nodega estrāde. Šis ir jau 19. gads, kad risinās šis latgaliešu festivāls Upītes uobeļduorzs. Parasti tas notika vietējā kultūras namā, bet pandēmijas dēļ šogad tika pārcelts uz brīvdabas estrādi. Festivāla organizētājam jau teicu – nākamgad šo iesākto koncertu noteikti pabeigšu,» nosmej Artūrs.

    0 komentāri

    Šobrīd komentāru nav. Tavs viedoklis būs pirmais!

    Pievienot komentāru

    Lai pievienotu komentāru autorizējies ar Santa.lv profilu vai kādu no šiem sociālo tīklu profiliem.

    Satura mārketings

     

    Veselība

    Vairāk

    Receptes

    Vairāk

    Personības

    Vairāk

    Skaistums un mode

    Vairāk

    Bērni

    Vairāk

    Māja un dārzs

    Vairāk

    Izklaide

    Vairāk

    Labākai dzīvei

    Vairāk

    Aktuāli

    Vairāk

    Abonē