• Laimai Vaikulei jau trešā kovidpote: Vai esam atpalikuši no pārējās pasaules?

    Sabiedrība
    Anastasija Kuzminova
    9. novembris, 2021
    1 komentārs

    Drukāt

    Saglabāt

    Foto: F64
    «Daru to, ko vajag!» saka dziedātāja. Viņa jau saņēmusi trešo kovidpoti.

    Laima Vaikule īsā video iemūžināja mirkli, kad saņēma trešo vakcīnu pret Covid-19. Sarunā ar PDz viņa atzīst – redzot lielo saslimstības līmeni un uzklausot savus paziņas – amerikāņu mediķus –, nolēmusi rīkoties nekavējoties. «Viņi stāsta, ka tagad visā pasaulē jau taisa trešo kovidpoti. Ja eju pie zobārsta vai kāda cita daktera, es šim speciālistam uzticos. Kādēļ lai es tagad pēkšņi neuzticētos ārstam? Es neko nesaprotu no vakcīnām, tāpēc uzticos profesionāļiem,» saka viņa.

    Dziedātāja uzsver – izlēmusi par labu vēl vienai vakcīnai, lai ar savu rīcību palīdzētu visai sabiedrībai un vispirms jau mediķiem. «Es to darīju ne tikai sevis dēļ, bet arī domājot par ārstiem, kuri jau tagad ar šobrīd notiekošo netiek galā. Man viņu ir žēl! Ko mēs darīsim, ja ārsti saslims, un nedod Dievs, kāds vēl aizies bojā?» saka Vaikule un piebilst – sabiedrības šķelšanās vakcinācijas dēļ viņā vieš bailes. «Ja būs ļoti grūta situācija, sabiedrība nevarēs stāties tai pretī roku rokā,» spriež viņa.

    Beidzamajā laikā daudz tiek runāts par to, ka krieviski runājošie Latvijas iedzīvotāji vakcinējas kūtrāk. Vaikule, kuras liela radošās dzīves daļa saistīta ar krievu estrādi, uzskata – tas esot informācijas trūkuma dēļ. Laima uzskata – vajadzējis laikus veidot vakcinācijas avīzi latviski, krieviski un angliski.

    «Ja uz manām mājām atnāk meistars kaut ko saremontēt, man ir vienalga, kādā valodā viņš runā. Un mūsu valsts arī ir kā māja. Ja valstij ir izdevīgi, lai mēs ātrāk būtu vakcinēti un varētu strādāt, kādēļ jāspēlē lepno spēles?» pauž viņa.

    «Domāju, ka cilvēki baidās, jo viņiem ir par maz skaidrots. Vajadzēja no rīta līdz vakaram televīzijā stāstīt, kas ir šī vakcīna, kā tā darbojas, lai mazinātu cilvēkos bailes. Neesmu nekur manījusi, ka vienkāršiem vārdiem būtu stāstīts par vakcīnu. Rit jau otrais gads pandēmijas zīmē. Vai tiešām nevarēja pa šo laiku izstrādāt tādu programmu?» brīnās dziedātāja. «Uzskatu, ka valdība ar to netiek galā. Tas ir liels kauns, ka saslimstības ziņā esam pirmajā vietā pasaulē. Vai tiešām esam tik ļoti atpalikuši no pārējās pasaules?»

    Vaikule stāsta – viņas ģimenes un paziņu lokā visi ir vakcinējušies, un vairāki pat saņēmuši trešo vakcīnu. «Izpildām visu, ko valdība saka – neejam ciemos, liekam sejas maskas, mazgājam rokas,» uzskaita dziedātāja un piebilst, ka ar savu attieksmi kovidpotei iedvesmojusi arī vairākus draugus – slavenības.

    «Priecāšos, ja mani uzklausīs un vismaz kāds aizies vakcinēties. Manuprāt, tā ir pašsaprotama rīcība. Zinātne ir pierādījusi, ka masveida vakcinēšanās ir vienīgā izeja,» atgādina Vaikule.

    Pievienojies dzīvesstila portāla Santa.lv Facebook un Instagram: uzzini vērtīgo, lasi kvalitatīvo.

    1 komentārs

    Pievienot komentāru

    Lai pievienotu komentāru autorizējies ar Santa.lv profilu vai kādu no šiem sociālo tīklu profiliem.

    Satura mārketings

     

    Veselība

    Vairāk

    Receptes

    Vairāk

    Personības

    Vairāk

    Skaistums un mode

    Vairāk

    Bērni

    Vairāk

    Māja un dārzs

    Vairāk

    Izklaide

    Vairāk

    Labākai dzīvei

    Vairāk

    Aktuāli

    Vairāk

    Abonē