• Ladybird cīnās par bērniem: Man no vīra ir bail

    Sabiedrība
    Gita Vīksne
    15. janvāris, 2021
    1 komentārs

    Drukāt

    Saglabāt

    Foto: Instagram
    «Skaidrs ir tikai viens – vīrs nevēl neko labu ne man, ne mūsu bērniem,» PDz telefonsarunā no ASV teic latviešu dziedātāja, kura cīnās par viņai Amerikā atņemtajiem bērniem.

    Meklē naudu, lai atgūtu bērnus

    Gadumijā dziedātāja Jenny May jeb Maija Stuģe sociālajos tīklos publiskoja vēstījumu, ka viņas draudzene Tatjana Šihmuratova, kas Latvijā zināma kā dziedātāja Ladybird, nonākusi smagā situācijā.

    Pret Tatjanu, kas precējusies ar amerikāni Maiklu Larsenu un audzina divus mazus bērnus, uzsākta kriminālvajāšana. Bērni Tatjanai esot atņemti, un tagad atrodas pie tēva.

    «Tatjana viena bez naudas un mājas tika pamesta likteņa varā. Viņa cīnās par to, lai atgūtu bērnus, vismaz par iespēju redzēties ar viņiem, jo šāda iespēja ir liegta.

    Šobrīd tēva mērķis ir panākt, lai bērni māti vairs klātienē nesatiek. Tie burtiski vienā dienā tika norauti no viņas.

    «Es lūdzu kā māte un draudzene! Šobrīd visvairāk vajadzīgs finansiāls un informatīvs atbalsts. Tatjana Amerikā vērsās Latvijas vēstniecībā. Viņi palīdzēt nevar. Arī pārējās iestādes, kuras tika ieteiktas kā atbalsts, reāli neko nevar iesākt. Nauda ir vajadzīga advokātam. Izmaksas – sākot ar 3000 un uz augšu. Uz visa šī skumjā fona mēs esam optimistes.

    Noteikti kaut ko var iesākt. Viss izdosies! Ir svētku un cerību laiks. Mēs ticam! Visi, kas vēlas palīdzēt finansiāli, var pa tiešo pārskaitīt Tatjanai uz PayPal: [email protected],» ar saucienu pēc palīdzības dalījās Jenny May.

    Par bērniem piedāvā atlīdzību

    Šā gada pirmajās dienās PDz izdevās sazināties ar Ladybird, kura atzina, ka Maijas paustais ir patiesība. «Un ir vēl daudz trakāk,» telefonsarunā teic Tatjana. Kopš 2017. gada janvāra, kad pasaulē nāca dēls Raiens un pēcāk meita Annika, kādreiz Latvijā populārā dziedātāja par savu dzīvi svešumā sociālajos tīklos dalījās ar saticīgas ģimenes fotogrāfijām.

    «No sākuma jau parasti viss ir skaisti,» par četrus gadus ilgušo laulību ar amerikāni Maiklu Larsenu teic Tatjana.

    Viss mainījās pagājušā gada novembrī, kad Instagram izveidotā profilā Missing Children jeb Pazudušie bērni tika ieliktas Ladybird un viņas bērnu fotogrāfijas ar paziņojumu: «Lūdzu palīdzēt atrast manus divus pazudušos bērnus. Raiens un Annika Larseni. Pēdējo reizi redzēti Forestvillā, Kalifornijā kopā ar Tatjanu. Atlīdzība par drošu atgādāšanu mājās.»

    Visticamāk, šo profilu bija izveidojis Ladybird vīrs un abu viņas bērnu tēvs, kurš bērnu meklēšanā iesaistīja arī policiju. Cilvēki komentāros pauda neizpratni – kā bērni var būt pazuduši, ja atrodas kopā ar māti? Uz to profila Pazudušie bērni izveidotājs atbildēja: «Galvenais jautājums ir par cilvēka garīgo veselību. Cilvēks var nodarīt kaitējumu sev un citiem. Te runa nav par vainīgo meklēšanu. Ir pazuduši divi bērni. Ir tiesas rīkojums bērnu aizbildniecībai un lieta par pazudušām personām, kas jārisina.»

    Konsultē Kristīne Misāne

    Tagad Tatjana PDz atzīst, ka ar bērniem var sazināties divreiz nedēļā tikai ar platformas Zoom starpniecību. «Viena tāda reize būs tieši šodien. Ir ļoti, ļoti grūti, bet tā tagad ir vienīgā iespēja, un esmu pateicīga par to pašu,» saka Tatjana.

    Nedēļu pavadījusi apcietinājumā kādā no Kalifornijas ieslodzījuma vietām, latviete šobrīd gatavojas 11. februārī paredzētajai tiesas sēdei. Tajā viņai jāatspēko vīra izvirzītās apsūdzības. «Šobrīd pret mani ierosināta krimināllieta, jo vīrs ir falsificējis dokumentu, bet apsūdz tajā mani. Man ir jāpierāda, ka man ar to nav nekāda sakara,» teic Tatjana.

    «Jā, bija tāds fakts, ka es aizgāju prom no viņa, taču es devos uz speciālu iestādi, kura man tika ieteikta. Nebija tā, ka es paņēmu bērnus un devos nezin kur. Es neesmu tāds cilvēks. Esmu ļoti godīga. Diemžēl vīrs uzrakstīja par mani iesniegumu – ka es jau iepriekš arī esot nozagusi bērnus. Bet tā nav taisnība. Viņš mani apmeloja,» norāda Tatjana.

    Par to, kāpēc izlēmusi kopā ar bērniem doties prom no vīra, Tatjana pagaidām vēl nav gatava runāt.

    «Jebko, ko saku, man vispirms ir jāpierāda,» teic Tatjana un atzīst, ka iemesli bijuši līdzīgi tiem, kāpēc pērn latviešu juriste Kristīne Misāne kopā ar bērniem bēga no Dienvidāfrikas. «Kristīne Misāne man šobrīd sniedz ļoti lielu atbalstu. Visam, ko tagad piedzīvoju es, Kristīne ir izgājusi cauri pati,» pauž Tatjana.

    Viņa šobrīd savā ģimenē notiekošo salīdzina ar netīrās veļas mazgāšanu, ko pati nebūtu publiski darījusi.

    «Nevēlos par savu vīru stāstīt negatīvo, jo varu viņu ar to ļoti saniknot. Es zinu, kāds viņš ir un uz ko gatavs.

    Tas viss, ko viņš šobrīd ir izdarījis pret mani, bijis dusmu iespaidā. Tās visas mānīšanas… Viņam vienkārši nav limita. Ja godīgi, man no viņa ir reāli bail,» atklāj Tatjana.

    Dziedātāja uzsver, ka šobrīd katrs pateiktais vārds esot rūpīgi jāapdomā, lai tas tiesā netiktu vērsts pret viņu. «Pirms aizgāju no mājām, satiku vienu meiteni, kas šobrīd mani atbalsta un ir piedāvājusi dzīvot viņas mājā. Uz svētku laiku visas lietas bija nedaudz iepauzētas, bet tūlīt es turpināšu meklēt advokātu. Man nepieciešams vietējais jurists,» informē Tatjana un neslēpj – viņai šobrīd neesot finansiālo līdzekļu, lai segtu advokāta pakalpojumus.

    «Man ir nepieciešami no trīs līdz pieciem tūkstošiem, tādēļ saku lielu paldies ikvienam, kas man jau ir finansiāli palīdzējis. Es ļoti novērtēju palīdzību no Latvijas. Milzīgi liels paldies par to. Ir jātic visam labajam. Es ticu, ka taisnība nāks gaismā un viss būs labi,» apņēmības pilna ir Tatjana.

    1 komentārs

    Pievienot komentāru

    Lai pievienotu komentāru autorizējies ar Santa.lv profilu vai kādu no šiem sociālo tīklu profiliem.

    Satura mārketings

     

    Veselība

    Vairāk

    Receptes

    Vairāk

    Personības

    Vairāk

    Skaistums un mode

    Vairāk

    Bērni

    Vairāk

    Māja un dārzs

    Vairāk

    Izklaide

    Vairāk

    Labākai dzīvei

    Vairāk

    Aktuāli

    Vairāk

    Abonē