• Labklājības ministres kaķis – prestižas veterinārās klīnikas klients

    Mājas mīluļi
    Zane Piļka-Karaļeviča
    Zane Piļka-Karaļeviča
    12. oktobris, 2020
    Komentēt

    Drukāt

    Saglabāt

    Foto: LETA
    Septembrī 10 gadu jubileju svinēja veterinārā klīnika Frančeska VET, kuras klients ir arī labklājības ministres Ramonas Petravičas kaķis Patriks.

    Sarunā ar PDz labklājības ministre Ramona Petraviča atklāja, ka ir šīs klīnikas kliente. «Man ir Donas sfinkss runcītis, vārdā Patriks. Kad mēs Patriku atnesam te uz klīniku, viņš uzreiz murrā un ir ļoti mīlīgs. Pirms kaķis nonāca mūsu mājās, pat iedomāties nevarēju, cik tie ir mīļi, cik ļoti pieķeras saimniekiem. Kad Patriks bija mazs un meita gāja uz skolu, viņš pusstundu pie durvīm ņaudēja neapmierināts un sauca viņu atpakaļ. Ja kāds no mājiniekiem ir prom, kaķis sēž pie durvīm vai loga un gaida. Kad nākam mājās, pārlaimīgs skrien mūs sagaidīt,» stāstīja ministre.

    «Sfinksos ir kaut kas no sunīša, pērtiķēna un arī maza bērna, jo viņi ļoti alkst pēc uzmanības un ir ārkārtīgi greizsirdīgi.

    Ja dēls ienāk istabā pie meitas, Patrikam tas nepatīk, jo kaķim nepatīk dalīt uzmanību.

    Pēc smagas darbdienas Patriks man palīdz relaksēties, vienmēr samīļos, pieglaudīsies. Nevaru pat iedomāties, kā būtu, ja viņa nebūtu,» teica Ramona.

    «Daudzi mani paziņas ir neizpratnē, kā man var patikt kaķi, kas līdzinās citplanētiešiem, saka – nevarot viņiem pat pieskarties. Taču viņiem atliek tikai sfinksu paglaudīt, kad aizspriedumi brūk. Jo viņi ir tik ārkārtīgi mīksti un silti!»

    Uz jautājumu, kāpēc uz klīnikas svinībām Patriks netika ņemts līdzi, ministre skaidroja: «Šobrīd viņš ir nedaudz apslimis, viņam ir ādas problēmas. Patrikam nepatīk kaut kur braukt, tas viņam rada pamatīgu stresu. Tagad gan esam spiesti ik pa laikam braukt uz Rīgu, lai atrādītu viņu klīnikā veterinārārstam.»

    0 komentāri

    Šobrīd komentāru nav. Tavs viedoklis būs pirmais!

    Pievienot komentāru

    Lai pievienotu komentāru autorizējies ar Santa.lv profilu vai kādu no šiem sociālo tīklu profiliem.

    Satura mārketings

     

    Veselība

    Vairāk

    Receptes

    Vairāk

    Personības

    Vairāk

    Skaistums un mode

    Vairāk

    Bērni

    Vairāk

    Māja un dārzs

    Vairāk

    Izklaide

    Vairāk

    Labākai dzīvei

    Vairāk

    Aktuāli

    Vairāk

    Abonē