• Krūze-Hermane neēd gandrīz nedēļu. Kāpēc?

    Veselība
    Zane Piļka- Karaļeviča
    28. aprīlis, 2023
    Komentēt

    Drukāt

    Saglabāt

    Kristīne Krūze-Hermane
    Foto: Liene Pētersone
    Kristīne Krūze-Hermane
    «Neēdu gandrīz sešas dienas. Sapratu, ka varētu arī ilgāk, bet tad man vajadzētu būt vienai nedaudz meditatīvākā stāvoklī. Savienot ikdienas darbus ar garāku badošanos būtu visai pagrūti,» secina aktrise un režisore Kristīne Krūze-Hermane.

    «Savulaik piekopu intervālo gavēšanu, kad neēdu 16 stundas un ļāvu organismam atpūsties,» atklāj viņa. «To uzsāku, jo jutu, ka vairs nevaru saglabāt savu ierasto svaru.

    Līdz kādiem 30 gadiem biju tā, kuru tautā dēvē par caurbiru. Varēju ēst jebko un jebkad, bet svarā nepieņēmos ne par gramu.

    Tomēr trīs grūtniecības un tas, ka vielmaiņa ar gadiem kļūst gausāka, lika par sevi manīt. Nekad neesmu ievērojusi diētas, man riebjas skaitīt kalorijas un domāt, ko drīkstu un nedrīkstu ēst. Tāpēc izvēlējos pārtraukto gavēšanu. Man sakārtojās vielmaiņa un svars. Kopš tā laika esmu šīs metodes fane. Kādu laiku biju izkritusi no šī režīma, un man gribējās to atsāk. Nolēmu to izdarīt ar garāku badošanos,» skaidro aktrise.

     «Šoreiz mans galvenais mērķis bija sakārtot veselību. Gribējās dabūt iekšēju tīrību,» stāsta Kristīne un atgādina, ka badošanās neder visiem. «Esmu pieaudzis cilvēks un uzņemos atbildību par to, ko daru. Ja kāds grib ko tādu atkārtot, pirms tam vajadzētu konsultēties ar ārstu. Īpaši tiem, kas nekad to nav darījuši. Neiesaku arī sākt badošanos uzreiz ar tik daudzām dienām. Pilnīgi pietiks, ja tās būs 24 stundas,» teic aktrise.

    Šajā badošanās maratonā Kristīni atbalstīja ģimene. «Man pat nevajadzēja stāvēt pie plīts. To darīja vīrs un vecākais dēls, kurš ir diezgan labs pavārs, arī vidējais dēls labi gatavo,» priecājas viņa.

    Viņa atklāj, ka visgrūtākā ir badošanās otrā diena. «To atzīst gandrīz visi, kas ko tādu darījuši. Man gan nebija tā, ka es visu laiku drudžaini domātu par ēdienu. Ja iekšēji sevi pareizi noskaņo, tad tās nav mokas. Ne mirkli man nebija tādas bada sajūtas, kad gribētos apēst visu, ko redzu,» saka Krūze-Hermane. «140 stundas pārtiku tikai no ūdens un tējas. Papildus varēju dienā izdzert vienu krūzīti melnas kafijas ar MCT eļļu, tad badošanās man bija super viegla,» atzīstas viņa. 

    Pēc badošanās izjūtas esot lieliskas. «Manī bija iestājies iekšējs miers un klusums. Kādā mirklī badošanās kļūst par tādu kā garīgu praksi. Patiesībā to ir grūti aprakstīt, lai tas neizklausītos banāli un stulbi,» saka Kristīne un atgādina, ka, atsākot ēst, nedrīkst izvēlēties kalorijām bagātus ēdienus. «Es sāku ar avokado, vārītu olu un dažiem sparģeļiem. Un, godīgi sakot, man nemaz negribas ēst. Ir pēcpusdiena, es vēl neko neesmu ēdusi, neprasās arī. Nomest svaru nebija mans mērķis, jo nesvēros ne pirms, ne pēc tam. Vizuāli gan redzu, ka svars ir samazinājies. Tas ir tikai tāds patīkams bonuss.»

    Citas interesantas ziņas lasiet jaunākajā žurnāla «Privātā Dzīve» numurā!

    • Jurkāns atkal precas? Pēc 3 gadu prombūtnes ierodas Latvijā kārtot papīrus
    • Noslepkavotās dzīve bija kā šausmu filma. Jēkabpils monstra kaimiņi atklāj baisas detaļas
    • Petravičas karstās brīvdienas. Flirts ar arābiem un vēderdejas
    • Pieņēmusi drosmīgu lēmumu. Zeltiņa slēdz rotu biznesu
    • Beidzot atklājas, kā Porziņģis saticis savu mīlu
    • Vasara tuvojas! Lepers katru rītu cilā riepas. Krūze-Hermane neēd 140 stundas
       
    Privātā Dzīve nr17-18/2023

    Pievienojies dzīvesstila portāla Santa.lv Facebook un Instagram: uzzini vērtīgo, lasi kvalitatīvo.

    Satura mārketings

     

    Veselība

    Vairāk

    Receptes

    Vairāk

    Personības

    Vairāk

    Skaistums un mode

    Vairāk

    Bērni

    Vairāk

    Māja un dārzs

    Vairāk

    Izklaide

    Vairāk

    Labākai dzīvei

    Vairāk

    Aktuāli

    Vairāk

    Abonē