• Kristīnes Komarovskas neaizmirstamākais ceļojums – neizdibināmais Dieva ceļš

    Atpūta
    Lauma Lapsa
    21. oktobris, 2022
    Komentēt

    Drukāt

    Saglabāt

    Kristīne Komarovska.
    Foto: no privātā arhīva
    Kristīne Komarovska.
    TV3 rīta raidījuma «900 sekundes» moderatore Kristīne Komarovska atvaļinājumā bija apņēmusies izaicināt sevi un doties pārgājienā pa Itālijas kalniem. Pēc 100 kilometriem vējā un lietū Kristīne saprata – plāns jāmaina.

    Itālija Kristīnei ir ļoti mīļa, un uz turieni viņa dodas vismaz reizi gadā. Šoreiz viņai padomā bija kas vēl nepieredzēts un izaicinošs – noiet «La Via degli Dei – Dieva ceļu». «Tā kā esmu fiziski aktīva, man likās, ka tas būtu foršs piedzīvojums – ar kājām doties no Boloņas uz Florenci pāri Apenīnu kalniem,» žurnālam «Privātā Dzīve» stāsta Kristīne. Šajā piedzīvojumā viņa devās astoņu dāmu kompānijā. Katru dienu ceļotājām bija jānoiet 15–32 kilometri, turklāt bieži – pret kalnu.

    «Itālija šoreiz nesagaidīja ar labiem laikapstākļiem. Bija ļoti auksts, lija. Skaistos skatus, kurus gaidījām, nomāca liela mākoņu sega,» atminas viņa. Dažbrīd gan uzspīdējusi saule, un Kristīnei izdevies skatīt fantastisku Toskānas ainavu, esot pašā kalna virsotnē. «Izaicinājums bija tiešām liels, un es veicu 100 no 134 paredzētajiem kilometriem.

    Ceturtajā dienā sapratu – es tomēr dzīvē baudu gūstu citādi.

    Nevēlējos pavadīt visu savu atvaļinājumu, mokoties vējā un dubļos, brienot cauri mežam un raugoties cauri necaurskatāmām mākoņu gubām,» atklāta ir viņa. Kompānija sadalījās divās daļās, un puse ar vilcienu devās uz Florenci, kur sagaidīja pārējās ceļotājas.

    Novelkot pārgājiena drēbes, sākās Itālijas baudīšana. Jau pārgājiena laikā ceļiniecēm sanāca pabūt dažādās kafejnīcās, kas atradās Apenīnu kalnu pakājē, un tur katru vakaru piedzīvojumu meklētājas baudīja dažādus itāļu ēdienus. Toskānas reģiona pērlē Florencē nogaršots arī slavenais florenciešu steiks.

    «Brokastis gan itāļiem ir diezgan švakas – grauzdiņš, džems un sviestiņš. Tas nav ēdiens, kas gājējiem dod spēku un veselīgas kalorijas,» atminas Kristīne. Patīkams pārsteigums bijis tas, ka pārtikas cenas Itālijā daudzviet ir zemākas nekā Latvijā. Tūrisma metropolē Romā gan vajadzēja patērēties. «Citviet Itālijā tase kafijas maksā vienu eiro, taču Romā – četrus, bet bundžiņa kolas – pat septiņus,» stāsta Kristīne.

    Šajā reizē viņa sapratusi – lai gan pārgājiens bijis īsts piedzīvojums, viņu tomēr vairāk iedvesmo kultūras un mākslas baudīšana. «Novērtēju komfortu un no tā nekaunos. Sevi pārvarēt aukstumā un slapjumā – tas nav domāts man. Daudz ko spēju izdarīt fiziski, bet šādos pārbaudījumos īsti nesaskatu jēgu.»

    Pievienojies dzīvesstila portāla Santa.lv Facebook un Instagram: uzzini vērtīgo, lasi kvalitatīvo.

    Satura mārketings

     

    Veselība

    Vairāk

    Receptes

    Vairāk

    Personības

    Vairāk

    Skaistums un mode

    Vairāk

    Bērni

    Vairāk

    Māja un dārzs

    Vairāk

    Izklaide

    Vairāk

    Labākai dzīvei

    Vairāk

    Aktuāli

    Vairāk

    Abonē