• Kristaps Zutis par 10 000 eiro pārdod kafejnīcu: Iekāpu lauciņā, kuru nepārzinu

    Karjera un bizness
    Gita Vīksne
    29. janvāris, 2022
    Komentēt

    Drukāt

    Saglabāt

    Kristaps Zutis: "Aizbraucu uz Uzbekistānu, cīnījos un par nopelnīto naudu uztaisīju kafejnīcu."
    Foto: Žurnāls Santa arhīvs
    Kristaps Zutis: "Aizbraucu uz Uzbekistānu, cīnījos un par nopelnīto naudu uztaisīju kafejnīcu."
    Piecus mēnešus pēc kafejnīcas Zēstuve atvēršanas TV šova Boksa akadēmija zvaigzne gatavs tās vadīšanu nodot kāda citās rokās.

    Pirms pāris mēnešiem ielēcu avantūrā par ēdināšanas uzņēmumu, bet mans pieredzes trūkums ēdināšanā man liek meklēt jaunu bosu,» pagājušajā nedēļā paziņoja bokseris, TV šova Boksa akadēmija treneris Kristaps Zutis.

    Pagājušajā gadā viņš galvaspilsētā atvēra kafejnīcu, kas specializējas gruzīnu virtuves gardumu hinkaļu un hačapuri gatavošanā, un tā jau iemantojusi labu slavu, taču tagad atzīst – savus spēkus pārvērtējis.

    «Mans pašmērķis šobrīd nav no kaut kā atkratīties. Ja izvēlētos vieglāko ceļu, mestu visam mieru. Izpārdotu iekārtas un vienkārši aizvērtu to ciet,» PDz saka Zutis.

    «Es eju sarežģītāko ceļu, lai darbs, ko esmu izdarījis gan es, gan daudzi citi, kas šajā visā iesaistījās, vienkārši nepazustu,» piebilst viņš. Bokseris saka – šī kafejnīca viņam ir īpaša vieta.

    «Tas ir mans sirds projekts, par ko piktoties sāk pat mana mamma. Viņa pamanījusi, ka viss, kur pēdējā laikā iesaistos, man kļūst sirdij tuvs, nevis bizness, kur pelnīt. Arī ar kafejnīcu man nebija plāna uztaisīt baigo biznesu. Pirmkārt, gribējās, lai Rīgā būtu forša vieta, kur garšīgi paēst,» teic Zutis.

    Ideja par kafejnīcu dzimusi pērn bokserim sarežģītā laikā. «Kad sākās pandēmija, viss, kas man bija līdz tam, bankrotēja. Pēkšņi atjēdzos pie sasistas siles un kādu laiku pavadīju, guļot gultā un domājot – ko man tagad darīt? Kādu dienu piecēlos, saņēmos, un viss aizgāja – pērn augustā durvis vēra Zēstuve, bet novembrī sākās jaunais TV šovs. Katrai situācijai var pielāgoties, vienkārši jādara,» uzsver viņš.

    Bokseris kafejnīcas izveidē ieguldījis gan savu darbu, gan naudu. «Aizbraucu uz Uzbekistānu, cīnījos un par nopelnīto naudu uztaisīju kafejnīcu,» saka Kristaps, kurš pērn aizvadīja profesionālā boksa cīņu pret Uzbekistānas sportistu Bahodiru Jalolovu.

    «Sākumā bijām trīs partneri, diemžēl ar vienu sadarbība neizdevās. Centos, bet nekā,» par ēdināšanas biznesa uzsākšanu stāsta Kristaps.

    «Skaidrs, ka tagad ir grūti laiki daudziem. Lai gan esam jauna iestāde, par klientu daudzumu nevaram sūdzēties. Ja esi Latvijā kaut nedaudz atpazīstams, klientus var piesaistīt, arī izmantojot sociālos tīklus. Daudz grūtāk ir atrast labus darbiniekus, kas gatavi strādāt par Latvijas algām. Labam pavāram šobrīd izdevīgāk aizbraukt tepat līdz Somijai un strādāt tur kādā viesnīcā. Tomēr Latvijā ir vairāki labi piemēri – nindzjas, kas veiksmīgi darbojas ēdināšanas uzņēmumos. Ceru, ka šādu nindzju izdosies atrast arī Zēstuvei.

    Kristaps Zutis: "Tas ir mans sirds projekts, par ko piktoties sāk pat mana mamma."
    Kristaps Zutis: "Tas ir mans sirds projekts, par ko piktoties sāk pat mana mamma."

    Tai ir vajadzīgs cilvēks, kuram ir spēks, enerģija un zināšanas par to, kā šādu ēdināšanas uzņēmumu vadīt. Katram ir savs zināšanu līmenis, un šajā gadījumā es iekāpu lauciņā, kuru nepārzinu,» atzīst sportists. Viņš priecātos, ja, nododot vadības grožus kādam citam, pats varētu šeit turpināt darboties.

    «Ar mazāku līdzdalību, taču vēlos, lai šī vieta būt tikpat forša kā līdz šim,» atzīst viņš. Bokseris kafejnīcā veicis dažādus darbus. «Ja vajadzēja, mazgāju arī traukus. Ēst gatavot gan nemāku, taču aiz letes esmu stāvējis,» saka viņš.

    «Šobrīd daudz spēka prasa Boksa akadēmija, un visam man pietrūkst enerģijas. Tādēļ Zēstuvi esmu gatavs pārdot par, manuprāt, ļoti demokrātisku summu – kādiem desmit līdz 12 000 eiro. Tā ir aptuvenā summa, kas ieguldīta kafejnīcas iekārtās,» saka viņš.

    Šis piedāvājums jau ieinteresējis daudzus. «Telefons ir karsts! Esmu saņēmis vairākus zvanus no cilvēkiem, kas gatavi nākt un darboties. Cerēsim, ka šī vieta neaizies zudībā. Mēs, latvieši, ar visu vienmēr esam tikuši galā, un ticu, ka tā būs arī šoreiz,» optimistisks ir viņš. Lēmumu par to, kuram nodos kafejnīcas vadību, Zutis pieņemšot jau šomēnes. «Laikā, kad ir kovids, vajag dzīvot kā ezītim miglā, kas teica: «Lai upe pati mani nes!» – un ļāvās straumei,» atklāj Zutis.

    Pievienojies dzīvesstila portāla Santa.lv Facebook un Instagram: uzzini vērtīgo, lasi kvalitatīvo.

    0 komentāri

    Šobrīd komentāru nav. Tavs viedoklis būs pirmais!

    Pievienot komentāru

    Lai pievienotu komentāru autorizējies ar Santa.lv profilu vai kādu no šiem sociālo tīklu profiliem.

    Satura mārketings

     

    Veselība

    Vairāk

    Receptes

    Vairāk

    Personības

    Vairāk

    Skaistums un mode

    Vairāk

    Bērni

    Vairāk

    Māja un dārzs

    Vairāk

    Izklaide

    Vairāk

    Labākai dzīvei

    Vairāk

    Aktuāli

    Vairāk

    Abonē