• VDD aiztur trīs personas par ieroču piegādi lielā apjomā uz sankcijām pakļautām Āfrikas valstīm

    Klubs
    Ziņu aģentūra LETA
    15. novembris, 2019
    Komentēt

    Drukāt

    Saglabāt

    Foto: Pixabay
    Valsts drošības dienests (VDD) aizturējis trīs personas, kuras prettiesiski veikušas liela ieroču apjoma piegādi uz Āfrikas valstīm, pret kurām vērstas ANO un Eiropas Savienības (ES) noteiktās sankcijas, aģentūru LETA informēja dienestā.

    Pērn 5.februārī VDD sāka kriminālprocesu par starptautisko organizāciju noteikto sankciju vai par Latvijas noteikto nacionālo sankciju pārkāpšanu. Tāpat kriminālprocess sākts par noziedzīgi iegūtu finanšu līdzekļu, informēja VDD.

    VDD šajā lietā šonedēļ veicis piecas sankcionētas kratīšanas ar aizturētajām personām saistītos objektos Rīgā un tās apkaimē, to laikā iegūstot pierādījumus saturošus dokumentus un datu nesējus.

    «Izmeklēšanas gaitā iegūtā informācija liecina, ka personu grupa prettiesiski veikusi liela ieroču apjoma piegādi uz Āfrikas valstīm, pret kurām vērstas ANO un ES noteiktās sankcijas. Pēc nelikumīgajiem darījumiem veikta noziedzīgi iegūto līdzekļu legalizācija,» teikts VDD paziņojumā.

    Tuvākajā laikā tiks lemts par drošības līdzekļa un procesuālā statusa piemērošanu aizturētajām personām. Lai izmeklēšana varētu noritēt netraucēti, VDD plašākus komentārus nesniedz.

    0 komentāri

    Šobrīd komentāru nav. Tavs viedoklis būs pirmais!

    Pievienot komentāru

    Lai pievienotu komentāru autorizējies ar Santa.lv profilu vai kādu no šiem sociālo tīklu profiliem.

    Satura mārketings

     

    Veselība

    Vairāk

    Receptes

    Vairāk

    Personības

    Vairāk

    Skaistums un mode

    Vairāk

    Bērni

    Vairāk

    Māja un dārzs

    Vairāk

    Izklaide

    Vairāk

    Labākai dzīvei

    Vairāk

    Aktuāli

    Vairāk

    Abonē