• PTAC soda uzņēmēju par pircēju maldināšanu ar cenām LATS veikalos

    Aktuāli
    Santa.lv
    Santa.lv
    22. jūlijs, 2019
    Komentēt

    Drukāt

    Saglabāt

    Foto: LETA
    Patērētāju tiesību aizsardzības centrs (PTAC) piemērojuši 20 000 eiro lielu soda naudu pārtikas preču tirgotājiem SIA KL RETAIL par patērētāju maldināšanu saistībā ar cenām veikalos, tostarp veikalā LATS, informē PTAC.

    Pēc 2018. un 2019. gadā veiktajām pārbaudēm SIA KL RETAIL mazumtirdzniecības vietās PTAC konstatēja, ka uzņēmēju īstenotā komercprakse ir negodīga, jo veikalos, tai skaitā veikalā LATS, tiek pārkāpta kārtība, kādā ir jānorāda preču cenas, kā arī tiek noklusēta un pircējiem sniegta maldinoša informācija par preču cenām. Diemžēl arī pēc PTAC aicinājumiem novērst esošos pārkāpumus KL RETAIL ilgstoši tos nenovērsa.

    No lietā esošajiem materiāliem PTAC konstatēja, ka KL RETAIL ir sistemātiski pārkāpuši patērētāju tiesību regulējošos normatīvos aktus, un pārkāpums ir būtisks, jo viņu īstenotā komercprakse ir adresēta un skar daudzus patērētājus, negatīvi ietekmējot klientu ekonomisko rīcību, proti, patērētājs pieņēma tādu lēmumu, kādu citādi nebūtu pieņēmis.

    Kā piemēru var minēt preces mērvienības (kg, l) cenas neatbilstošu norādīšanu, kas apgrūtina patērētājiem iespēju veikt izdevīgāko attiecīgā preču piedāvājuma izvēli un salīdzinājumu ar citiem piedāvājumiem gadījumos, kadlīdzīgām precēm ir dažāda tilpuma vai masas iepakojumi.

    PTAC veiktajās pārbaudēs konstatēja, ka SIA KL RETAIL veikalos:

    • daļai pārdošanā esošo preču nenorāda noteiktas mērvienības cenu;  
    • daļai preču nav norādīts vai ir norādīts jau beidzies akcijas spēkā esamības termiņš;  
    • daļai preču nav pievienotas cenu zīmes vai masas vienības;  
    • atsevišķos gadījumos, atbilstoša mērvienības cena netiek norādīta vispār vai tā nav aprēķināta par masas mērvienību kilogramos.

    PTAC vairākkārt ir sazinājies ar KL RETAIL, norādot uz tās komercpraksē īstenotajām neatbilstībām, tomēr sabiedrība nav sniegusi atbildes uz PTAC pieprasīto informāciju, kā arī nav veikusi visus nepieciešamos pasākumus, lai novērstu pārkāpumus. Līdz ar to nav  konstatēta uzņēmēja vēlme sadarboties ar PTAC, kas ir vērtējams kā atbildību pastiprinošs apstāklis. 

    KL RETAIL par izdarītajiem pārkāpumiem pieprasīts nekavējoties izbeigt negodīgu komercpraksi, kā arī uzlikta soda nauda 20 000 eiro apmērā.  

    0 komentāri

    Šobrīd komentāru nav. Tavs viedoklis būs pirmais!

    Pievienot komentāru

    Lai pievienotu komentāru autorizējies ar Santa.lv profilu vai kādu no šiem sociālo tīklu profiliem.

    Satura mārketings

     

    Veselība

    Vairāk

    Receptes

    Vairāk

    Personības

    Vairāk

    Skaistums un mode

    Vairāk

    Bērni

    Vairāk

    Māja un dārzs

    Vairāk

    Izklaide

    Vairāk

    Labākai dzīvei

    Vairāk

    Aktuāli

    Vairāk

    Abonē