• Policija kriminālvajāšanai nodod kriminālprocesu par sutenerismu trīs džentlmeņu klubos Rīgā

    Sutenerisms
    Santa.lv
    Santa.lv
    16. jūnijs, 2020
    Komentēt

    Drukāt

    Saglabāt

    Foto: Shutterstock
    Šī gada 5. jūnijā Valsts policijas Organizētās noziedzības apkarošanas pārvalde pabeigusi izmeklēšanu un nosūtījusi prokuratūrai kriminālvajāšanas uzsākšanai kriminālprocesu par sutenerismu trīs džentlmeņu klubos Rīgā un noziedzīgi iegūtu līdzekļu legalizēšanu. Par minēto noziegumu aizdomās turēto statusā atzītas desmit personas.

    Izmeklēšanas laikā tika noskaidrots, ka šie džentelmeņu klubi darbojās ilgstošā laika posmā no 2015. līdz 2018. gadam. Klubu klienti pārsvarā bija turīgi ārvalstu tūristi. Nakts klubā striptīza un šova programmas aizsegā, par atsevišķu samaksu, kluba klientiem bija iespējams saņemt seksuālus pakalpojumus.

    Organizētās grupas dalībniekiem tiek inkriminēta arī noziedzīgi iegūtu līdzekļu legalizācija kopsummā par vairāk kā 400 000 eiro. Procesa ietvaros tika veiktas apjomīgas un komplicētas izņemto priekšmetu apskates, kuras prasīja dažādu speciālistu iesaisti.

    2018. gadā uzsāktā Kriminālprocesa ietvaros likumsargi uzlika arestus 35 objektiem (naudai, banku kontiem, kustamai un nekustamai mantai), kuru kopējā vērtība ir vairāk nekā 500 000 eiro.

    Saistībā ar notikušo tika uzsākts kriminālprocess, kas kvalificēts pēc Krimināllikuma 165. panta trešās daļas (par sutenerismu, ko veikusi organizēta grupa), un pēc Krimināllikuma 195. panta trešās daļas (par noziedzīgi iegūtu līdzekļu legalizēšanu, kas veikta lielā apmērā). Valsts policija kriminālprocesā kopumā par aizdomās turētajām atzina desmit personas – divus vīriešus un astoņas sievietes (klubu īpašnieki, administratores un grāmatvede).

    Saistībā ar noziedzīgi iegūtu līdzekļu leglizēšanu tika inkriminētas 23 epizodes.

    Valsts policijas Cilvēku tirdzniecības un sutenerisma apkarošanas nodaļas priekšnieks Armands Lubarts norāda, ka tika veikta apjomīga un sarežģīta izmeklēšana divu gadu garumā, strādājām vienotā komandā ar uzraugošo prokuratūru.  Izmeklēšanai būtisku atbalstu sniedza arī Valsts un Pašvaldības policijas, kā arī Valsts ieņēmuma dienesta struktūrvienības. Šobrīd kriminālprocess nosūtīts prokuratūrai kriminālvajāšanas uzsākšanai.

    0 komentāri

    Šobrīd komentāru nav. Tavs viedoklis būs pirmais!

    Pievienot komentāru

    Lai pievienotu komentāru autorizējies ar Santa.lv profilu vai kādu no šiem sociālo tīklu profiliem.

    Satura mārketings

     

    Veselība

    Vairāk

    Receptes

    Vairāk

    Personības

    Vairāk

    Skaistums un mode

    Vairāk

    Bērni

    Vairāk

    Māja un dārzs

    Vairāk

    Izklaide

    Vairāk

    Labākai dzīvei

    Vairāk

    Aktuāli

    Vairāk

    Abonē