• Policija izņēmusi ievērojamu daudzumu nelegālo ieroču un sprāgstvielu

    Sabiedrība
    Santa.lv
    Santa.lv
    27. jūlijs, 2020
    Komentēt

    Drukāt

    Saglabāt

    Foto: Valsts policijas foto
    Valsts policijas Galvenās kriminālpolicijas pārvaldes Kriminālizmeklēšanas pārvaldes amatpersonas ikdienā aktīvi veic darbu šaujamieroču nelikumīgās aprites apkarošanas jomā.

    Ik pa laikam tiek ziņots par veiktā darba panākumiem, izņemot ievērojamu daudzumu nelegālo sprāgstvielu un ieroču. Arī šoreiz likumsargi vairākus mēnešus apstrādāja saņemto informāciju par iespējamu nelikumīgu šaujamieroču, munīcijas un sprādzienbīstamu priekšmetu apriti, kā rezultātā no nelikumīgās aprites tika izņemts ievērojams daudzums šaujamieroču, to būtiskās sastāvdaļas, sprāgstvielas un spridzināšanas ietaises.

    Viena no Valsts policijas Galvenās kriminālpolicijas pārvaldes Kriminālizmeklēšanas pārvaldes prioritātēm ir šaujamieroču nelikumīga aprites apkarošana. Katru gadu tiek veikta pastāvīga kontrole un virkne izmeklēšanas darbību.

    Arī šī reize nebija izņēmums – likumsargi ieguva informāciju par personām, kuras, iespējams, nodarbojas ar šaujamieroču, to būtisko sastāvdaļu, munīcijas un spridzināšanas ierīču nelikumīgu apriti Rīgā, Liepājā, Baldones novadā, Dobeles novadā, Jaunjelgavas novadā un Daugavpils novadā. Nekavējoties tika uzsākti četri kriminālprocesi pēc Krimināllikuma 233. panta otrās daļas, proti, par šaujamieroča, šaujamieroča būtisko sastāvdaļu, šaujamieroča munīcijas, lielas enerģijas pneimatiskā ieroča izgatavošanu, remontēšanu, glabāšanu vai realizēšanu.

    Izmeklēšanas un operatīvo darbību rezultātā tika noskaidrotas iesaistītās personas – 1957., 1962., 1963., 1970., 1978. gadā dzimuši vīrieši –, kā arī nelikumīgi glabāto priekšmetu atrašanās vietas.

    Kriminālprocesu izmeklēšanas laikā tika veiktas vairākas kratīšanas dzīvokļos un privātmājās un no nelikumīgās aprites izņemtas trīs pistoles, divi revolveri, 15 karabīnes, 32 šaujamieroču būtiskās sastāvdaļas, 2094 munīcijas, viena rokas granāta, 42 spridzināšanas ietaises, 508 spridzināšanas ietaises sastāvdaļas un četri kilogrami sprāgstvielu.

    Šobrīd izmeklēšana kriminālprocesos turpinās.

    Šaujamieroču nelikumīgās aprites apkarošana ir ne tikai kārtējās ieroču un to sastāvdaļu glabātuves konstatēšana, bet arī svarīga cīņa ar to glabātājiem, tādējādi novēršot pastāvošos drošības riskus sabiedrībai. Ir ļoti būtiski veikt dažādus pasākumus šaujamieroču nelikumīgās aprites apkarošanas jomā, jo to iespējamās realizācijas sekas var būt arī neatgriezeniskas.

    Valsts policija atgādina, ka personas, kuras labprātīgi nodod bez attiecīgās atļaujas izgatavotu, iegādātu, nēsātu vai glabātu šaujamieroci, šaujamieroča būtisko sastāvdaļu, šaujamieroča munīciju, lielas enerģijas pneimatisko ieroci, sprāgstvielu vai spridzināšanas ietaisi vai bez attiecīgas atļaujas izgatavotu gāzes pistoli (revolveri) vai tās munīciju, tiek atbrīvota no kriminālatbildības, ja personas darbībās nav cita noziedzīga nodarījuma sastāva.

    0 komentāri

    Šobrīd komentāru nav. Tavs viedoklis būs pirmais!

    Pievienot komentāru

    Lai pievienotu komentāru autorizējies ar Santa.lv profilu vai kādu no šiem sociālo tīklu profiliem.

    Satura mārketings

     

    Veselība

    Vairāk

    Receptes

    Vairāk

    Personības

    Vairāk

    Skaistums un mode

    Vairāk

    Bērni

    Vairāk

    Māja un dārzs

    Vairāk

    Izklaide

    Vairāk

    Labākai dzīvei

    Vairāk

    Aktuāli

    Vairāk

    Abonē