• No Latvijas ūdenstilpēm izcelti divi noslīkušie

    Sabiedrība
    Ziņu aģentūra LETA
    20. novembris, 2019
    Komentēt

    Drukāt

    Saglabāt

    Foto: Pixabay
    Aizvadītajā diennaktī no Latvijas ūdenstilpēm izcelti divi noslīkušie, informē Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienests.

    Jau pirmdien glābēji vairākas stundas bija sākuši meklēt divus noslīkušus cilvēkus, bet nesekmīgi. Meklēšanas darbi tika turpināti arī vakardien, kad abi noslīkušie cilvēki tika atrasti.

    Pirmdien ap plkst. 22.30 dienests saņēma izsaukumu uz Andrejostas ielu Rīgā, kur, kā liecināja sākotnējā informācija, Daugavas upē slīka cilvēks. Notikuma vietā glābēji konstatēja, ka ūdenī bija atradušies divi cilvēki, no kuriem vienu Pašvaldības policijas darbinieki ar kutera palīdzību jau bija nogādājuši krastā.

    Glābēji ar laivu pārmeklēja ūdens akvatoriju un ūdenslīdēji pārbaudīja piekrastes gultni, bet otru cilvēku neatrada. Slikto laikapstākļu un tumsas dēļ ap plkst.2 meklēšanas darbi tika pārtraukti un turpināti otrdien. Kopā ar Ostas policijas un organizācijas Bezvēsts.lv pārstāvjiem, veicot cilvēka meklēšanas darbus, noslīkušais cilvēks tika atrasts un izcelts no ūdens.

    Pirmdien ap plkst.15 tika saņemts izsaukums uz Gulbenes novada Beļavas pagastu, kur, kā liecināja sākotnējā informācija, ezerā no laivas iekritis cilvēks.

    Glābēji apsekoja ezeru un aptuveni norādīto vietu, kur cilvēks bija iekritis ūdenī, tomēr to neatrada un līdz ar tumsas iestāšanos darbi notikuma vietā tika pārtraukti. Lai turpinātu pārmeklēt ezeru, otrdien uz notikuma vietu izbrauca VUGD Valmieras daļas ūdenslīdēji, kuri ir specializējušies ūdens meklēšanas darbos. Pēc vairāk nekā trīs stundu darba noslīkušais cilvēks tika atrasts un izcelts no ūdens.

    Kopumā šogad glābēji no Latvijas ūdenstilpēm izcēluši 84 noslīkušus cilvēkus.

    Aizvadītajā diennaktī dienests saņēmis arī 11 izsaukumus uz ugunsgrēkiem, kuros cilvēki necieta. Ugunsdzēsēji devās uz izsaukumiem, kur dega atkritumi, līmlente, elektrības vadi, reklāmas stends, sadzīves tehnika un mēbeles, vieglā automašīna.

    0 komentāri

    Šobrīd komentāru nav. Tavs viedoklis būs pirmais!

    Pievienot komentāru

    Lai pievienotu komentāru autorizējies ar Santa.lv profilu vai kādu no šiem sociālo tīklu profiliem.

    Satura mārketings

     

    Veselība

    Vairāk

    Receptes

    Vairāk

    Personības

    Vairāk

    Skaistums un mode

    Vairāk

    Bērni

    Vairāk

    Māja un dārzs

    Vairāk

    Izklaide

    Vairāk

    Labākai dzīvei

    Vairāk

    Aktuāli

    Vairāk

    Abonē