• Nelabvēlīgu psiholoģisko apstākļu dēļ no mājām bez virsdrēbēm aizbēg pusaudzis

    Aktuāli
    Santa.lv
    Santa.lv
    26. februāris, 2020
    Komentēt

    Drukāt

    Saglabāt

    Foto: Shutterstock
    22. februārī Rīgas pašvaldības policija saņēma izsaukumu uz Ziepniekkalnu saistībā ar nelaimē nonākušu bērnu.

    Notikuma vietā noskaidrots, ka mājokļa īpašniece Rīgas Centrāltirgus pieturvietā ievērojusi kādu zēnu bez virsdrēbēm. Pusaudzis viņai pienācis klāt un palūdzis piezvanīt policijai, lai noskaidrotu tuvākās nakts patversmes atrašanās vietu. Dzirdot sarunas tematu, kundze saprata, ka šādā brīdī nespēj palikt vienaldzīga, tādēļ, uzzinot, ka zēnam pirms tam bijis nopietns konflikts ar māti, viņa piedāvāja patvērumu pie sevis. Tomēr, ierodoties dzīvoklī, viņa sapratusi, ka pati varot vien piedāvāt īslaicīgu naktsmītni un situācijas atrisināšanai būs jāpiesaista policija.

    Zēns sēdēja viesistabā uz dīvāna un trīcēja, tādēļ kārtības sargi nolēma izsaukt Neatliekamās medicīniskās palīdzības dienestu. Pārrunu laikā satrauktais un pārsalušais pusaudzis raudādams pastāstīja, ka māte pret viņu visai regulāri esot neiecietīga. Sarunā ar mediķiem puika arī atklāja, ka pa retai reizei pret viņu tiekot pielietots fizisks spēks.

    Strīdi lielākoties izceļoties, jo māte neesot gandarīta ar viņa sekmēm un kā motivācijas līdzekli izmantojot kliegšanu.

    Pēdējā laikā strīdi un pārmetumi esot ļoti bieži, tāpēc viņš vairs nevēloties uzturēties dzīvesvietā. Arī tad, kad zēns teicis, ka negribot vairs dzīvot, māte tam neesot pievērsusi uzmanību un uzskatījusi to par kārtējo dēla untumu. Mediķi nolēma 15 gadus veco pusaudzi papildu pārbaužu veikšanai nogādāt slimnīcā.

    Pārrunu laikā zēnam arī izskaidrots, ka nakts patversmes ir paredzētas pieaugušajiem bez noteiktas dzīvesvietas, savukārt nelaimē nonākuši bērni jebkurā diennakts laikā var patverties krīzes centrā, kur tiek nodrošināta gan gultas vieta, gan maltīte. Vienlaikus situācijas atrisināšanai tiek piesaistīti nepieciešamie dienesti, tai skaitā arī bāriņtiesa, kas noteiktos gadījumos var lemt par kāda cita radinieka iecelšanu bērnam par aizbildni.

    Tikmēr uz pusaudža mājvietu tika nosūtīta tuvākā RPP Kurzemes pārvaldes autopatruļa, lai noskaidrotu mātes versiju par notikušo. Tur sastaptā sieviete likumsargiem skaidroja, ka esot dēls sarakstījies ar kādu viņai nezināmu pilngadību sasniegušu jaunieti. Pēc skolas dēls nolicis mājās mantas un atkal devies prom. Bērna māte apgalvoja, ka, viņasprāt, nezināmais paziņa viņas dēlam esot iedevis kādas apreibinošās vielas lietošanai, kas bijis iemesls iepriekš notikušajam saasinātajam strīdam un tieši tādēļ arī viņš puspliks esot aizbēdzis no mājām. Jāpiebilst, ka zēna apskates laikā ne mediķiem, ne arī policistiem neradās aizdomas, ka bērns būtu lietojis apreibinošas vielas. Sieviete par dēla pazušanu jau bija ziņojusi Valsts policijai.

    Saņemtā informācija par apstākļiem bērna mājvietā fiksēta lietas materiālos, kuri izvērtēšanai pārsūtīti RPP Bērnu likumpārkāpumu profilakses nodaļas darbiniekiem.

    0 komentāri

    Šobrīd komentāru nav. Tavs viedoklis būs pirmais!

    Pievienot komentāru

    Lai pievienotu komentāru autorizējies ar Santa.lv profilu vai kādu no šiem sociālo tīklu profiliem.

    Satura mārketings

     

    Veselība

    Vairāk

    Receptes

    Vairāk

    Personības

    Vairāk

    Skaistums un mode

    Vairāk

    Bērni

    Vairāk

    Māja un dārzs

    Vairāk

    Izklaide

    Vairāk

    Labākai dzīvei

    Vairāk

    Aktuāli

    Vairāk

    Abonē