• Lieldienu brīvdienās ugunsgrēkā dārza mājiņā sadedzis cilvēks

    Sabiedrība
    Santa.lv
    Santa.lv
    14. aprīlis, 2020
    Komentēt

    Drukāt

    Saglabāt

    Foto: Shutterstick
    Aizvadītā svētku nedēļas nogale ugunsdzēsējiem bijusi saspringta, un diemžēl nav izticis bez upuriem, — ugunsgrēkā dārza mājiņā sadedzis cilvēks; kopumā ugusgrēkos seši cietušie.

    Aizvadītajā nedēļas nogalē un Lieldienās Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienests (VUGD) saņēma 366 izsaukumus – 233 uz ugunsgrēku, tai skaitā 119 kūlas un 13 meža ugunsgrēku dzēšanu, 82 uz glābšanas darbiem, bet 51 izsaukums bija maldinājums.

    Šonakt plkst. 00.16 VUGD saņēma izsaukumu uz Burtnieku novadu, kur dega dzīvojamā māja. Ierodoties notikuma vietā, ugunsdzēsēji glābēji konstatēja, ka vienstāva dzīvojamā mājā deg sadzīves mantas, grīda un griesti 4m2 platībā. Pirms VUGD ierašanās no ēkas bija evakuējušies septiņi cilvēki, no kuriem viens bija cietis un tika nodots Neatliekamās medicīniskās palīdzības dienesta (NMPD) mediķiem. 

    Otrajās Lieldienās ugunsdzēsēji glābēji steidzās uz izsaukumu, kur dega dārza māja 50m2 platībā. Ugunsgrēkā cieta viens cilvēks, kurš tika nodots NMPD mediķiem. Veicot dzēšanas darbus, notikuma vietā tika atrasts cilvēks, kurš bija gājis bojā. 

    Rīgā daudzdzīvokļu dzīvojamā mājā bija uzsprādzis elektroskūtera akumulators, kā rezultātā aizdegās sadzīves mantas 8m2 platībā. Notikumā cieta divi cilvēki, kuri tika nodoti NMPD mediķiem. 

    Svētdien plkst. 18.20 ugunsdzēsēji glābēji steidzās uz izsaukumu Ķegumā, kur ugunsgrēks bija izcēlies dzīvojamā mājā. Ierodoties notikuma vietā, tika konstatēts, ka divstāvu dzīvojamās mājas dzīvoklī gruzdēja dīvāns 2m2 platībā. Dzīvoklī bija nostrādājis dūmu detektors un liesmas bija izdevies apdzēst pirms VUGD ierašanās. Notikumā cieta viens cilvēks, kurš tika nodots NMPD mediķiem.

    Naktī uz svētdienu plkst. 05.52 VUGD saņēma izsaukumu uz Gaismas ielu Vecpiebalgā, kur dega šķeldas glabātuve un koģenerācijas stacija 100m2 patībā. Plkst. 11.48 šis paaugstinātas bīstamības ugunsgrēks tika likvidēts.

    Plkst. 04.19 tika saņemts izsaukums Rūjienas novadā, kur dega vienstāva dzīvojamā māja 108m2 platībā. Pirms VUGD ierašanās no ēkas bija evakuējies cilvēks, kurš bija cietis un tika nodots NMPD mediķiem. 

    Sestdien plkst. 18.26 VUGD saņēma izsaukumu uz Sesku ielu Rīgā, kur dega sabiedriskā ēka. Ierodoties notikuma vietā, ugunsdzēsēji glābēji konstatēja, ka deg divstāvu ēkas jumts un sienas kopumā 550m2 platībā, bet iztika bez cietušajiem. Plkst. 01.03 šis paaugstinātas bīstamības ugunsgrēks tika likvidēts.

    Plkst. 09.25 ugunsdzēsēji glābēji steidzās uz izsaukumu Rīgā, kur deviņstāvu mājas ceturtā stāva dzīvoklī dega dīvāns 5m2 platībā. No degošā dzīvokļa tika izglābts viens cilvēks, kurš bija cietis un tika nodots NMPD mediķiem. Plkst. 10.25 ugunsgrēks tika likvidēts. Dūmu detektors dzīvoklī nebija uzstādīts.

    Piektdien plkst. 22.14 VUGD saņēma izsaukumu Ventspils novadā, kur divstāvu dzīvojamās mājas pirmā stāva dzīvoklī dega grīda 1m2 platībā. Pirms VUGD ierašanas no ēkas bija evakuējušies 10 cilvēki, no kuriem viens bija cietis un tika nodots NMPD mediķiem.

    Plkst. 13.20 tika saņemts izsaukums uz Jūrmalā, kur piecstāvu dzīvojamās mājas ceturtā stāva dzīvoklī vannas istabā dega sadzīves mantas 2,5m2 platībā. Liesmas bija izdevies apdzēst pirms VUGD ierašanās. Ugunsgrēkā cieta viens cilvēks, kurš tika nodots NMPD mediķiem.

    Plkst. 06.47 VUGD saņēma izsaukumu Rīgā, kur neapsaimniekotā ēkā dega atkritumi 1m2 platībā. No piedūmotās ēkas tika izglābts viens cilvēks.

    Šajā pārmaiņu laikā, kad īpaši daudz laika pavadām mājokļos, VUGD aicina parūpēties par savu un tuvinieku drošību un uzstādīt dūmu detektorus, kā arī atrisināt citus ar drošību saistītus jautājumus!

    Sestdien Dobeles novadā ugunsdzēsēji glābēji no traktora, kas bija apgāzies dīķī, izcēla bojāgājušu cilvēku, bet piektdien Burtniekos no dīķa izcēla bojāgājušu cilvēku un nodeva Valsts policijai.

    0 komentāri

    Šobrīd komentāru nav. Tavs viedoklis būs pirmais!

    Pievienot komentāru

    Lai pievienotu komentāru autorizējies ar Santa.lv profilu vai kādu no šiem sociālo tīklu profiliem.

    Satura mārketings

     

    Veselība

    Vairāk

    Receptes

    Vairāk

    Personības

    Vairāk

    Skaistums un mode

    Vairāk

    Bērni

    Vairāk

    Māja un dārzs

    Vairāk

    Izklaide

    Vairāk

    Labākai dzīvei

    Vairāk

    Aktuāli

    Vairāk

    Abonē