• Krievijā tiesā atzītu krievu vēsturnieku, kurš nogalinājis mīļāko un sadalījis viņu gabalos

    Pasaulē
    Santa.lv
    Santa.lv
    9. jūnijs, 2020
    1 komentārs

    Drukāt

    Saglabāt

    Oļegs Sokolovs
    Foto: Irina Jefremova
    Oļegs Sokolovs
    Krievijā tiesas priekšā stājies atzīts vēsturnieks Oļegs Sokolovs, kuram tiek inkriminēta viņa draudzenes nogalināšana un līķa sadalīšana gabalos, vēsta aģentūra AFP.

    Sokolovs, kuru 2003. gadā Francijā apbalvoja ar Goda leģiona ordeni, tika arestēts pērn aizdomās par slepkavību, kad dzērumā tika izvilkts no Moikas upes Sanktpēterburgā ar mugursomu, kurā atradās sievietes rokas.

    Pagājušā gada novembrī 63 gadus vecais vēsturnieks atzinās nodarītajā, ka esot nogalinājis savu 24 gadus veco bijušo studenti un mīļāko Anastasiju Ješčenko, un viņas līķi sadalījis. Vēlāk policija viņa mājā atrada sievietes mirstīgās atliekas bez galvas un asiņainu zāģi. Pēc nozieguma pierādījumu likvidēšanas vēsturnieks esot gribējis izdarīt pašnāvību Pētera un Pāvila cietoksnī, tērpies Napoleona kostīmā.

    Sokolovs sākotnēji mēģināja vainu novirzīt uz Ješčenko, ar kuru dzīvojis kopā vairākus gadus, apgalvojot, ka sieviete bijusi tā, kas strīda karstumā uzbrukusi viņam ar nazi.

    Oļegs Sokolovs bija pasniedzējs un Vēstures fakultātes docents Sanktpēterburgas Valsts universitātē, kuru savulaik absolvējis pašreizējais Krievijas prezidents Vladimirs Putins, un viņam esot bijuši sakari ar augstu stāvošām amatpersonām. Viņš pasniedzis vēsturi arī Sorbonnas universitātē un sarakstījis vairākas grāmatas par Napoleonu Bonapartu. Kā attiecigā laika pārzinātājs Sokolovs konsultējis arī vairāku filmu veidotājus.

    1 komentārs

    Pievienot komentāru

    Lai pievienotu komentāru autorizējies ar Santa.lv profilu vai kādu no šiem sociālo tīklu profiliem.

    Satura mārketings

     

    Veselība

    Vairāk

    Receptes

    Vairāk

    Personības

    Vairāk

    Skaistums un mode

    Vairāk

    Bērni

    Vairāk

    Māja un dārzs

    Vairāk

    Izklaide

    Vairāk

    Labākai dzīvei

    Vairāk

    Aktuāli

    Vairāk

    Abonē