• Ķengaragā divi pusaudži pamatīgā alkohola reibumā demolē pieturvietu

    Sabiedrība
    Santa.lv
    Santa.lv
    11. augusts, 2020
    Komentēt

    Drukāt

    Saglabāt

    Foto: Shutterstock
    10. augusta naktī Rīgas pašvaldības policija saņēma izsaukumu uz Ķengaragu, kur divi pamatīgi iereibuši jaunieši demolējot sabiedriskā transporta pieturvietu.

    Policisti, ierodoties notikuma vietā, ievēroja divus vīriešus. Viens no viņiem bija notvēris vienu no jauniešiem, kas bija pakritis uz zemes. Ziņotājs paskaidroja, ka otram demolētājam izdevās aizbēgt. Policists notverto pārkāpēju piecēla kājās un uzreiz atpazina.

    13 gadus vecais puisis jau iepriekš bija nonācis policijas redzeslokā par līdzīgiem pārkāpumiem.

    Pamatīgi iereibušais pusaudzis nespēja skaidri parunāt, līdz ar to nespēja izskaidrot savas rīcības motīvus.

    Sarunas laikā ziņotājs aiz netālu esošajām automašīnām pamanīja slēpjamies otru jaunieti. Kopā ar policistu otrs pusaudzis panākts, aizturēts un atvests atpakaļ uz notikuma vietu. Arī otrs jaunietis bija pamatīgi iereibis, par ko liecināja nesakarīgā runa, grīļošanās un alkoholam raksturīgā smaka no viņa izelpas. Pārbaudot personas datus, noskaidrots, ka viņš ir tikai gadu vecāks.

    Jauniešu veselības stāvokļa novērtēšanai nolemts izsaukt Neatliekamās medicīniskās palīdzības dienestu. Gaidot ierodamies mediķus, apskatīta ziņotāja norādītā sabiedriskā transporta pieturvieta, taču nozīmīgi bojājumi tai netika konstatēti. Pēc brīža, mediķiem ierodoties notikuma vietā, vienu no jauniešiem nolemts hospitalizēt.

    Savukārt otrs jaunietis nogādāts dežūrdaļā, kur viņam sākās spēcīga vemšana. Līdz ar to atkārtoti izsaukti Neatliekamās medicīniskās palīdzības dienesta darbinieki. Drīz pēc tam arī otru jaunieti nolemts hospitalizēt.

    Vienlaikus par notikušo mēģināts informēt abu pusaudžu mātes. Tomēr tikai viena no viņām atbildēja uz policijas zvaniem.

    Sieviete telefonsarunas laikā pastāstīja, ka devusies braucienā ārpus pilsētas un plānojusi atgriezties mājās tikai pēc nedēļas.

    Saistībā ar to, ka neviens no jauniešiem nebija sasniedzis 16 gadu vecumu, lai pēc pulksten 22.00 atrastos vieni paši publiskā vietā bez vecāku uzraudzības, uzsāktas administratīvo pārkāpumu pārbaudes lietas. Lietas materiāli pārsūtīti RPP Bērnu likumpārkāpumu profilakses nodaļas darbiniekiem policijas redzeslokā nonākušo pusaudžu un viņu vecāku atbildības izvērtēšanai.

    Jāpiebilst, ka abu jauniešu hospitalizācijas dēļ nebija iespējams ar alkohola koncentrācijas mērierīci uzreiz noteikt reibuma pakāpi notikuma vietā, taču pēc medicīnas iestādē klīniski noteiktā alkohola reibuma tiks izvērtēta arī atbildība par pusaudžu atrašanos alkohola reibumā, kā arī huligāniskajām darbībām.

    0 komentāri

    Šobrīd komentāru nav. Tavs viedoklis būs pirmais!

    Pievienot komentāru

    Lai pievienotu komentāru autorizējies ar Santa.lv profilu vai kādu no šiem sociālo tīklu profiliem.

    Satura mārketings

     

    Veselība

    Vairāk

    Receptes

    Vairāk

    Personības

    Vairāk

    Skaistums un mode

    Vairāk

    Bērni

    Vairāk

    Māja un dārzs

    Vairāk

    Izklaide

    Vairāk

    Labākai dzīvei

    Vairāk

    Aktuāli

    Vairāk

    Abonē