• Francijas policija aizturējusi bijušo UEFA prezidentu Mišelu Platinī

    Sabiedrība
    Santa.lv
    Santa.lv
    18. jūnijs, 2019
    Komentēt

    Drukāt

    Saglabāt

    Foto: Shutterstock
    Aizdomās par korupciju aizturēts bijušais Eiropas Futbola federāciju savienības (UEFA) prezidents Mišels Platinī, ziņo ārzemju mediji.

    63 gadus vecais Platinī aizturēts saistībā ar 2022. gada Pasaules kausa izcīņas finālturnīra norises vietas vēlēšanām. Šobrīd Platinī atrodas Parīzes piepilsētas Nanterras tiesu policijas antikorupcijas pārvaldē, kur tiek apsargāts. Sākotnēji viņš tika izsaukts uz policiju kā lieicnieks, bet vēlāt aizturēts, ziņo Le Monroe. Aizturēšana notikusi izmeklēšanas ietvaros, ko veic Francijas policijas nodaļa cīņai ar korupciju un finansu un nodokļu pārkāpumiem (OCLCIFF).

    Bijušais UEFA prezidents tiek turēts aizdomās par personu aktīvu un pasīvu uzpirkšanu.

    Šīs lietas ietvaros nopratināts arī bijušais Francijas iekšlietu ministrs Klods Geāns. 

    Pēc Football Leaks rīcībā esošās informācijas Platinī esot solījis Kataras emīram protekciju vēlēšanās apmaiņā pret atbalstu Parīzes futbola klubam Paris Saint-Germain un televīzijas kanālam BeIN Sports.

    UEFA prezidenta amatu Platinī ieņēma no 2007. līdz 2015. gadam, kad viņu atstādināja no posteņa par nelikumīgu divu miljonu eiro lielu pārskaitījumu no toreizējā FIFA prezidenta Zepa Blatera 2011. gadā. Sākotnēji Platinī atstādināja uz 90 dienām, tad diskvalificēja uz astoņiem gadiem, bet vēlāk šis sods tika saīsināts līdz sešiem gadiem.

    Kā zināms, tiesības rīkot 2022. gada Pasaules kausa finālturnīru ieguva Katara. Vēlēšanas notika 2010. gada decembrī FIFA izpildkomitejas sēdē Cīrihē.

    Savas izcilās futbolista karjeras laikā Mišels Platinī kļuva par Eiropas čempionu ar Francijas izlasi un ieguva Eiropas čempionu kausu. Viņš ir viens no diviem futbolistiem vēsturē, kas trīs reizes pēc kārtas ieguva prestižo Ballon d’Or trofeju – 1983., 1984. un 1985. gadā.  

    0 komentāri

    Šobrīd komentāru nav. Tavs viedoklis būs pirmais!

    Pievienot komentāru

    Lai pievienotu komentāru autorizējies ar Santa.lv profilu vai kādu no šiem sociālo tīklu profiliem.

    Satura mārketings

     

    Veselība

    Vairāk

    Receptes

    Vairāk

    Personības

    Vairāk

    Skaistums un mode

    Vairāk

    Bērni

    Vairāk

    Māja un dārzs

    Vairāk

    Izklaide

    Vairāk

    Labākai dzīvei

    Vairāk

    Aktuāli

    Vairāk

    Abonē