• FOTO: pēc mājokļu apzadzēja aizturēšanas, policija aicina atpazīt un atgūt nozagtās mantas

    Sabiedrība
    Santa.lv
    Santa.lv
    4. februāris, 2020
    Komentēt

    Drukāt

    Saglabāt

    Valsts policija aizturējusi vīrieti par vismaz desmit zādzībām no mājokļiem Rīgas reģionā.Konfiscētas arī nozagtās mantas, ko iespējams atpazīt un atgūt.

    Valsts policijas Rīgas reģiona pārvaldes Kriminālpolicijas pārvaldes 2. biroja 2. nodaļas amatpersonas pagājušajā nedēļā, uzreiz pēc zādzības izdarīšanas no kāda mājokļa Rumbulā, aizturējušas iespējamo vainīgo personu. Ņemot vērā, ka šī gada sākumā Dārzciemā un Rumbulas dārziņu teritorijā pieauga zādzību skaits no mājokļiem, policija uzsāka izmeklēšanu. Tās laikā tika noskaidrots, ka aizturētais vīrietis veicis vairāk nekā desmit zādzības no mājokļiem pēdējo divu mēnešu laikā. Policija šobrīd turpina apzināt zādzībās cietušos un aicina tos atsaukties, zvanot pa tālruņa numuriem 29568318, 67086932, vai vērsties tuvākajā policijas iecirknī.

    Aplūko atsavinātās mantas:

    Pagājušajā nedēļā, 30.janvārī, likumsargi par zādzību no mājokļa aizturēja kādu 1993.gadā dzimušu vīrieti. Izmeklēšanas laikā policisti noskaidroja, ka garnadzis svešos mājokļos pārsvarā bija iekļuvis dienas laikā, ar akmeni izsitot pirmā stāva logus un nozogot dažādas vērtīgas mantas – juvelierizstrādājumus, naudu u.c. Tāpat noskaidrots, ka vīrietis nozagtās mantas pārdevis individuāliem uzpircējiem un lombardiem. Daļu no tām policisti ir atguvuši un aicina atsaukties to likumīgos īpašniekus (skatīt attēlus).

    Aizturētais 27 gadus vecais vīrietis jau iepriekš sodīts par mantiskiem noziegumiem, tostarp par zādzībām no mājokļiem. Pagājušajā piektdienā, 31.janvārī, tiesa vīrietim piemēroja drošības līdzekli apcietinājumu. Jāpiebilst, ka aizturētais tikai pērnā gada izskaņā tika atbrīvots no apcietinājuma, kas tika piemērots citas krimināllietas ietvaros, par līdzīgiem noziedzīgiem nodarījumiem, kuri tika izdarīti Mārupē un Bolderājā 2018.gadā.

    Saistībā ar notikušo uzsākts kriminālprocess par zādzību, ja tā izdarīta, iekļūstot dzīvoklī vai telpā, kur paredzēts sods – brīvības atņemšana uz laiku līdz pieciem gadiem vai īslaicīga brīvības atņemšana, vai piespiedu darbs, vai naudas sods, konfiscējot mantu vai bez mantas konfiskācijas. Tāpat pret vīrieti sākts arī kriminālprocess par svešas mantas tīšu iznīcināšanu vai bojāšanu. 

      0 komentāri

      Šobrīd komentāru nav. Tavs viedoklis būs pirmais!

      Pievienot komentāru

      Lai pievienotu komentāru autorizējies ar Santa.lv profilu vai kādu no šiem sociālo tīklu profiliem.

      Satura mārketings

       

      Veselība

      Vairāk

      Receptes

      Vairāk

      Personības

      Vairāk

      Skaistums un mode

      Vairāk

      Bērni

      Vairāk

      Māja un dārzs

      Vairāk

      Izklaide

      Vairāk

      Labākai dzīvei

      Vairāk

      Aktuāli

      Vairāk

      Abonē