• Divus ceļu policistus aiztur par medus pieprasīšanu un saņemšanu kukuļa vietā

    Kukuļņemšana
    Ziņu aģentūra LETA
    11. augusts, 2020
    Komentēt

    Drukāt

    Saglabāt

    Foto: Shutterstock
    Iekšējās drošības birojs (IDB) ir aizturējis divas satiksmes uzraudzības jomā strādājošas Valsts policijas (VP) amatpersonas, kuras, lai kāds autovadītājs varētu izvairīties no administratīvā pārkāpuma protokola noformēšanas, ir pieprasījušas un pieņēmušas no transportlīdzekļa īpašnieka kukuli – medu lielā daudzumā, aģentūra LETA uzzināja birojā.

    Birojā skaidroja, ka minētās VP amatpersonas kukuli – divus spaiņus jeb vairākus desmitus kilogramu medus – ir pieprasījušas un pieņēmušas no kāda transportlīdzekļa īpašnieka. IDB veikto procesuālo darbību laikā tika izņemts pieņemtais kukulis, jau safasēts mazāka tilpuma traukos.

    IDB preses paziņojumā citēts tā priekšnieks Valters Mūrnieks, kurš norādījis, ka IDB darbības jomā ietilpst valsts amatpersonu dažāda mēroga noziedzīgo nodarījumu pirmstiesas izmeklēšana, un nereti, tāpat kā šajā gadījumā, valsts amatpersonu veiktie noziedzīgie nodarījumus tiek atklāti, pateicoties sabiedrības vērībai un iniciatīvai. Tādējādi IDB aicina ikvienu sabiedrības locekli aktīvi vērot apkārtējās norises un sniegt informāciju par iespējamiem pamanītiem noziedzīgiem nodarījumiem.

    Aizturētās personas kriminālprocesā atzītas par aizdomās turētajiem par Krimināllikuma 320. panta trešajā daļā minētajiem noziedzīgajiem nodarījumiem – kukuļa pieprasīšanu un pieņemšanu personu grupā.

    Konkrētajiem VP darbiniekiem piemēroti ar brīvības atņemšanu nesaistīti drošības līdzekļi – arī aizliegums turpināt veikt dienesta pienākumus esošajā amatā Valsts policijā.

    IDB šī gada pirmajos septiņos mēnešos veicis pirmstiesas izmeklēšanu 146 kriminālprocesos. IDB uzsākto kriminālprocesu skaits šajā laika periodā ir sasniedzis 39 kriminālprocesus, turklāt būtiska to daļa ir saistīti ar smagiem un sevišķi smagiem valsts amatpersonu veiktajiem noziedzīgajiem nodarījumiem. 

    Izmeklētajos kriminālprocesos IDB šī gada pirmajos septiņos mēnešos ir aizturējis 34 personas. Neskatoties uz šī gada pavasarī sākušos pandēmiju un pašreizējo vasaras un atvaļinājumu sezonu, sabiedrības vērīgums un iniciatīva nav mazinājusies, un laika periodā no janvāra līdz jūlija beigām IDB ir saņēmis un izskatījis vairāk nekā 820 saņemtos iedzīvotāju iesniegumus, uzsvēra birojā.

    0 komentāri

    Šobrīd komentāru nav. Tavs viedoklis būs pirmais!

    Pievienot komentāru

    Lai pievienotu komentāru autorizējies ar Santa.lv profilu vai kādu no šiem sociālo tīklu profiliem.

    Satura mārketings

     

    Veselība

    Vairāk

    Receptes

    Vairāk

    Personības

    Vairāk

    Skaistums un mode

    Vairāk

    Bērni

    Vairāk

    Māja un dārzs

    Vairāk

    Izklaide

    Vairāk

    Labākai dzīvei

    Vairāk

    Aktuāli

    Vairāk

    Abonē