• Brīvdienās divi nepilngadīgie pieķerti vadām automašīnu

    Sabiedrība
    Santa.lv
    Santa.lv
    8. oktobris, 2019
    Komentēt

    Drukāt

    Saglabāt

    Foto: No Rīgas pašvaldības policijas arhīva
    Nedēļas nogalē Rīgas pašvaldības policijas darbinieki Latgales priekšpilsētā divos savstarpēji nesaistītos gadījumos pieķēruši divus nepilngadīgos, kuri pie stūres bija sēdušies bez vadītāja tiesībām. Turklāt abos gadījumos automašīnām nebija izieta tehniskā apskate un nebija iegādāta OCTA.

    Pirmais gadījums konstatēts piektdienas, 4.oktobra, vakarā pulksten 22.49, kad, patrulējot pa Rēznas ielu, policisti pamanīja Volvo markas automašīnu, kas tika vadīta nepārliecinoši. Uzreiz pēc apturēšanas atklājās, ka pie stūres ir 16 gadus vecs jaunietis. Automašīnā kā pasažieri bija arī vairāki vadītāja vienaudži. Pārkāpējs policistiem skaidroja, ka vēlējies vienkārši pavizināt savus draugus un lūdza, lai par pārkāpumu netiktu informēta automašīnas īpašniece – puiša vecmāmiņa. Tāpat jaunietis atzina, ka ne pirmo reizi vada transportlīdzekli bez tiesībām.

    Savukārt otrs gadījums fiksēts 5.oktobra pēcpusdienā pulksten 15.12, kad Katoļu ielā kārtības sargi pamanīja Ford markas transportlīdzekli, kas jau iepriekš bijis apturēts par braukšanu bez izietas tehniskās apskates. Pēc automašīnas apturēšanas atklājās, ka pie stūres ir 17 gadus vecs jaunietis. Turklāt automašīnai ne tikai nebija izieta tehniskā apskate, bet arī nebija iegādāta OCTA un priekšējā numura zīme atšķīrās no aizmugurējās. Automašīnā bija arī pasažieris – kāds 37 gadus vecs vīrietis.

    Abos gadījumos uz notikuma vietu izsaukti Valsts policijas Ceļu policijas darbinieki, kuri pārņēma darbu ar pārkāpējiem. Tāpat abos gadījumos informēti pārkāpēju vecāki.

    Latvijas Administratīvo pārkāpumu kodeksā (LAPK) paredzētais sods par braukšanu bez tiesībām par transportlīdzekļa vadīšanu, ja nav atbilstošas kategorijas transportlīdzekļu vadīšanas tiesību, nav iegūtas profesionālo vadītāju tiesības vai transportlīdzekļa vadītājs vada transportlīdzekli, kas neatbilst vadītāja apliecībā norādītajam ierobežojuma kodam, uzliek naudas sodu transportlīdzekļa vadītājam no 40 līdz 280 eiro (LAPK 4panta piektā daļa).
    Savukārt sods par transportlīdzekļa vadīšanu, ja nav transportlīdzekļu vadīšanas tiesību (transportlīdzekļu vadīšanas tiesības noteiktā kārtībā nav iegūtas vai ir atņemtas) vai ir spēkā transportlīdzekļu vadīšanas tiesību izmantošanas aizliegums, kas piemērots pārkāpumu uzskaites punktu sistēmas ietvaros, uzliek naudas sodu transportlīdzekļa vadītājam no 280 līdz 430 eiro (pārkāpjot iepriekš minēto atkārtoti gada laikā, transportlīdzekļa vadītājam piemēro administratīvo arestu no 5 līdz 15 diennaktīm un uzliek naudas sodu 570 eiro apmērā) – LAPK 4panta sestā un septītā daļa.

    0 komentāri

    Šobrīd komentāru nav. Tavs viedoklis būs pirmais!

    Pievienot komentāru

    Lai pievienotu komentāru autorizējies ar Santa.lv profilu vai kādu no šiem sociālo tīklu profiliem.

    Satura mārketings

     

    Veselība

    Vairāk

    Receptes

    Vairāk

    Personības

    Vairāk

    Skaistums un mode

    Vairāk

    Bērni

    Vairāk

    Māja un dārzs

    Vairāk

    Izklaide

    Vairāk

    Labākai dzīvei

    Vairāk

    Aktuāli

    Vairāk

    Abonē