• Brīvdienās atkal ugunsgrēkā gājis bojā cilvēks, ugunsnelaimēs zaudētas jau 76 dzīvības!

    Sabiedrība
    Santa.lv
    Santa.lv
    16. decembris, 2019
    Komentēt

    Drukāt

    Saglabāt

    Foto: Shutterstock
    Šogad ugunsnelaimēs zaudētas jau 76 cilvēku dzīvības! Lielu daļu no šīm traģēdijām varēja savlaicīgi pamanīt un novērst, ja vien mājoklī būtu uzstādīts dūmu detektors!

    Aizvadītajās brīvdienās, laika posmā no šī gada 14.decembra plkst. 6.30 līdz 16.decembra plkst. 6.30, Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienests (VUGD) saņēma 77 izsaukumus – 35 uz ugunsgrēku dzēšanu, 30 uz glābšanas darbiem, bet 12 izsaukumi bija maldinājumi. 

    Svētdien plkst. 00.43 ugunsdzēsēji glābēji steidzās uz izsaukumu Liepājā, kur saskaņā ar sākotnējo informāciju no attāluma bija redzamas liesmas. Ierodoties notikuma vietā, ugunsdzēsēji glābēji konstatēja, ka ar atklātu liesmu deg dzīvojamais vagons 14m2 platībā. Notikuma vietā, veicot dzēšanas darbus, tika atrasts viens bojāgājis cilvēks. Plkst. 03.18 ugunsgrēks tika likvidēts.

    Sestdien plkst. 17.36 VUGD saņēma izsaukumu Rīgā, kur dega dārza māja. Ierodoties notikuma vietā tika konstatēts, ka deg vienstāva dārza māja pilnā 20m2 platībā. Pirms VUGD ierašanās, no degošās ēkas saviem spēkiem bija izkļuvis cilvēks, kurš bija cietis un tika nodots Neatliekamās medicīniskās palīdzības dienesta mediķiem. Plkst. 18.58 ugunsgrēks tika likvidēts.

    Aizvadītajās brīvdienās ugunsdzēsēji glābēji devās arī uz izsaukumiem, kur dega atkritumi, trīs gadījumos bez uzraudzības atstāts piededzis ēdiens, sodrēji ēkas dūmvadā, dīvāns, grīda, trīs vieglās automašīnas, siena rullis, divas dārza mājas, bērnu rati, siena un starpstāvu pārsegums daudzstāvu dzīvojamā mājā, garāža, neapsaimniekota ēka.

    Daudzas no šīm situācijām būtu bijis iespējams novērst, ja mājās būtu uzstādīts dūmu detektors, kas, reaģējot uz ugunsgrēkā radušos sadūmojumu, ar ilgu un skaļu signālu brīdinās par izcēlušos nelaimi, pievērsīs cilvēku uzmanību, ļaus izglābties un izsaukt ugunsdzēsējus glābējus. VUGD aicina ikvienu iedzīvotāju neatlikt rūpes par savu, tuvinieku un līdzcilvēku dzīvībām un šodien uzstādīt mājoklī dūmu detektoru!

    0 komentāri

    Šobrīd komentāru nav. Tavs viedoklis būs pirmais!

    Pievienot komentāru

    Lai pievienotu komentāru autorizējies ar Santa.lv profilu vai kādu no šiem sociālo tīklu profiliem.

    Satura mārketings

     

    Veselība

    Vairāk

    Receptes

    Vairāk

    Personības

    Vairāk

    Skaistums un mode

    Vairāk

    Bērni

    Vairāk

    Māja un dārzs

    Vairāk

    Izklaide

    Vairāk

    Labākai dzīvei

    Vairāk

    Aktuāli

    Vairāk

    Abonē