• Avarējot un aizdegoties mašīnai, Rēzeknes novadā gājuši bojā divi jaunieši – ugunsdzēsējiem pārmet novēlotu ierašanos

    Aktuāli
    Ziņu aģentūra LETA
    12. jūnijs, 2019
    Komentēt

    Drukāt

    Saglabāt

    Foto: Evija Trifanova / LETA / Ilustratīvs foto
    Avarējot un aizdegoties automašīnai, Rēzeknes novada Vērēmu pagastā gājuši bojā divi jaunieši, aģentūru LETA informēja Valsts policijas (VP) Latgales reģiona pārvaldes pārstāve Ksenija Belova.

    Ap plkst.7 likumsargi saņēma informāciju, ka Vērēmu pagastā, iebraucot kokos, ir avarējusi «Volkswagen» markas automašīna. Pašlaik policijas rīcībā esošā informācija liecina, ka automašīnas vadītājs, braucot pa lauku ceļu, nav ticis galā ar transportlīdzekļa vadību, nobraucis no ceļa un ietriecies kokā. Sadursmes rezultātā mašīna aizdegusies.

    Notikuma vietā gājis bojā transportlīdzekļa vadītājs un viens no pasažieriem, savukārt vēl divi pasažieri ar dažādām traumām nogādāti medicīnas iestādē. Belova skaidroja, ka bojāgājušie ir pilngadīgi jaunieši.

    Saistībā ar notikušo VP Rēzeknes iecirknī ir sākts kriminālprocess un tiek skaidroti visi notikuma apstākļi.

    Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienestā (VUGD), komentējot kādas vietējās iedzīvotājas pārmetumus par glābēju kavēšanos, aģentūrai LETA skaidroja, ka izsaukums VUGD saņemts plkst.7.08.

    «Pirmais izsaukums VUGD tika saņemts no kāda vīrieša par to, ka viņu radiniece bija informējusi par avāriju un viņš pats zvanīja 112, lai gan notikušo nebija redzējis, tikai iepriekš manījis automašīnu, kura pārvietojusies lielā ātrumā. Lai gan iedzīvotājs nevarēja sniegt detalizētu informāciju par notikušo, informācija par ceļu satiksmes negadījumu tika fiksēta un izsūtītas divas autocisternas no Rēzeknes daļas,» notikušo aprakstīja VUGD pārstāve Inta Palkavniece.

    Iedzīvotājs, kurš bija veicis pirmo zvanu, bija devies uz avārijas vietu un pēc piecām minūtēm zvanīja atkārtoti uz 112 un informēja par to, ka viņš atrodas notikuma vietā, kur deg automašīna un cietuši cilvēki. Pēc Palkavnieces teiktā, dispečere uzklausīja un fiksēja papildu informāciju, kā arī informēja iedzīvotāju, ka ugunsdzēsēji glābēji ir jau ceļā.

    Vēl pēc četrām minūtēm VUGD saņēma iedzīvotāja zvanu par to, ka notikuma vietā automašīnai ir uzsprāgusi gāzes iekārta.

    Ugunsdzēsēji notikuma vietā ieradās desmit minūtes pēc izbraukšanas no daļas, apgalvoja VUGD pārstāve. Ierodoties notikuma vietā, ugunsdzēsēji glābēji konstatēja, ka vieglā automašīna bija ietriekusies kokā, kā rezultātā aizdegusies un uz glābēju ierašanās brīdi dega pilnā platībā. Pirms VUGD ierašanās viens iedzīvotājs palīdzēja vienam cietušajam izkļūt no automašīnas, bet vēl viens cietušais bija izkļuvis saviem spēkiem un aizgājis prom no notikuma vietas. Pirms Neatliekamās medicīniskās palīdzība dienesta (NMPD) ierašanās ugunsdzēsēji glābēji cietušajam cilvēkam sniedza pirmo palīdzību. Izmantojot hidrauliskos instrumentus, ugunsdzēsēji glābēji no automašīnas atbrīvoja divus cilvēkus, kuri bija gājuši bojā.

    «Apzināmies, ka, esot notikuma vietā, aculieciniekiem var likties, ka laiks iet ļoti lēni, tomēr realitātē tā nav. Visas VUGD operatīvās darbības tiek fiksētas sistēmā gan ar konkrētiem laikiem, gan ar ierakstiem, tāpēc VUGD ir skaidri zināms, cikos saņemts zvans, cikos ugunsdzēsēji glābēji iebraukuši,» pārmetumus noraidīja Palkavniece.

    Vienlaikus VUGD pateicas iedzīvotājam, kurš nebija vienaldzīgs, devās uz notikuma vietu un sniedza detalizētāku informāciju VUGD, tāpēc uz notikuma vietu nekavējoties tika izsūtīta arī NMPD. Dienesta aicina iedzīvotājus ievērot ceļu satiksmes noteikumus, lai izvairītos no ceļu satiksmes negadījumiem un automašīnā novietot ugunsdzēsības aparātu, ar kuru cilvēki var ātri aizdegšanos likvidēt vai vismaz ierobežot.

    VUGD statistika liecina, ka ik gadu ugunsdzēsēji glābēji dodas uz vidēji 800 glābšanas darbiem, kas saistīti ar ceļu satiksmes negadījumiem un palīdzības sniegšanu pēc tiem – gan iespiestu cilvēku glābšanu, gan ceļa braucamās daļas sakārtošanu pēc negadījumiem vai, piemēram, degvielas noplūdes likvidēšanu.

    0 komentāri

    Šobrīd komentāru nav. Tavs viedoklis būs pirmais!

    Pievienot komentāru

    Lai pievienotu komentāru autorizējies ar Santa.lv profilu vai kādu no šiem sociālo tīklu profiliem.

    Satura mārketings

     

    Veselība

    Vairāk

    Receptes

    Vairāk

    Personības

    Vairāk

    Skaistums un mode

    Vairāk

    Bērni

    Vairāk

    Māja un dārzs

    Vairāk

    Izklaide

    Vairāk

    Labākai dzīvei

    Vairāk

    Aktuāli

    Vairāk

    Abonē