• Arī gada pēdējās brīvdienas neiztika bez traģiskiem ugunsgrēkiem

    Sabiedrība
    Santa.lv
    Santa.lv
    30. decembris, 2019
    Komentēt

    Drukāt

    Saglabāt

    Foto: Shutterstock
    Arī 2019. gada pēdējā nedēļas nogale neiztika bez ugunsgrēka upuriem — kārtējais traģiskais ugunsgrēks šoreiz plosījās Kandavas novadā, informē Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienests (VUGD).

    Aizvadītajās brīvdienās Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienests (VUGD) saņēma 72 izsaukumus – 37 uz ugunsgrēku dzēšanu, 24 uz glābšanas darbiem, bet 11 izsaukumi bija maldinājumi.

    Sestdien plkst. 6.51 ugunsdzēsēji glābēji steidzās uz izsaukumu Kandavas pagastā, kur dzīvojamā mājā bija izveidojies sadūmojums. Ierodoties notikuma vietā tika konstatēts, ka divstāvu mūra dzīvojamās mājas pirmajā stāvā deg sadzīves mantas 10m2 platībā.  Pirms VUGD ierašanās bija evakuējušies divi cilvēki, bet divus cilvēkus ugunsdzēsēji glābēji izveda no piedūmotajām telpām ar glābšanas masku palīdzību. Ugunsgrēkā gāja bojā viens cilvēks. Plkst. 9.42 ugunsgrēks tika likvidēts.

    Plkst. 22.33 VUGD saņēma izsaukumu uz Andrejostas ielu Rīgā, kur saskaņā ar sākotnējo informāciju dega angārs ar riepām. Ierodoties notikuma vietā ugunsdzēsēji glābēji konstatēja, ka ar atklātu liesmu deg noliktavas tipa ķieģeļu ēka 750m2 platībā, izveidojies spēcīgs sadūmojums un pastāv uguns izplatīšanās draudi. Plkst.01.00 ugunsgrēka izplatīšanās ierobežota.

    Notikuma vietā strādāja 10 specializētie ugunsdzēsības transportlīdzekļi un 41 ugunsdzēsējs glābējs. Pirms VUGD ierašanās no notikuma vietas evakuējās viens cilvēks, kurš tika nodots Neatliekamās medicīniskās palīdzības dienesta (NMPD) mediķiem. Veicot ugunsgrēka dzēšanas darbus, cieta viens ugunsdzēsējs glābējs. No blakus esošajām sabiedriskajām ēkām tika evakuēti 145 cilvēki. Plkst. 5.42 šis paaugstinātas bīstamības ugunsgrēks tika likvidēts.

    Aizvadītajās brīvdienās ugunsdzēsēji glābēji devās arī uz izsaukumiem, kur dega atkritumi, četros gadījumos bez uzraudzības atstāts piededzis ēdiens, astoņos gadījumos sodrēji ēku dūmvados, piecas vieglās automašīnas, autobuss, divos gadījumos pirtis, lodžija, saimniecības ēka un šķūnis, dzīvojamās mājas jumts, elektroinstalācija dzīvojamā mājā, garāža ar divām automašīnām, sadzīves mantas, elektrosadales skapis, elektrolīnijas balsta stabs.

    Glābjot bezpalīdzīgā stāvoklī nonākušus dzīvniekus, sestdien ugunsdzēsēji glābēji Rīgā vienu kaķi nocēla no koka un vēl vienu no garāžas jumta, bet svētdien Ikšķiles novadā atbrīvoja zirgu, kurš bija iestrēdzis šaurā grāvī.

    VUGD aicina ikvienu iedzīvotāju neatlikt rūpes par savu, tuvinieku un līdzcilvēku dzīvībām! Parūpējieties, lai no dūmvadiem tiktu iztīrīti sodrēji un krāsnis tiktu kurinātas pareizi, kā arī uzstādiet mājokļos dūmu detektorus!

    0 komentāri

    Šobrīd komentāru nav. Tavs viedoklis būs pirmais!

    Pievienot komentāru

    Lai pievienotu komentāru autorizējies ar Santa.lv profilu vai kādu no šiem sociālo tīklu profiliem.

    Satura mārketings

     

    Veselība

    Vairāk

    Receptes

    Vairāk

    Personības

    Vairāk

    Skaistums un mode

    Vairāk

    Bērni

    Vairāk

    Māja un dārzs

    Vairāk

    Izklaide

    Vairāk

    Labākai dzīvei

    Vairāk

    Aktuāli

    Vairāk

    Abonē