• Arī 2020. gads sācies ar traģiskiem ugunsgrēkiem

    Sabiedrība
    Santa.lv
    Santa.lv
    2. janvāris, 2020
    Komentēt

    Drukāt

    Saglabāt

    Foto: Shutterstock
    Aizvadītajās Jaungada brīvdienās kopumā ugunsgrēkos cieta trīs, bet bojā gāja viens cilvēks, informē , Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienests (VUGD).

    Salīdzinot ar iepriekšējo gadu, statistika ir mazāk traģiska, jo 2018. gadā četru brīvdienu laikā ugunsnelaimēs dzīvību zaudēja četri cilvēki, bet cieta septiņi.

    Gadumijā pēc pusnakts VUGD saņēma 8 izsaukumus uz maznozīmīgiem ugunsgrēkiem, kas bija saistīti ar pirotehnikas izstrādājumu lietošanu. Izlietotas pirotehnikas kastes bija izraisījušas atkritumu konteineru aizdegšanos, bet vienā gadījumā – radīja sadūmojumu kāpņu telpā. Savukārt 1. janvāra vakarā bija aizdegusies eglīte, kas bija izvietota daudzstāvu dzīvojamās mājas kāpņu telpā.

    Aizvadītajās brīvdienās no šī gada 30. decembra plkst. 6.30 līdz 2. janvāra plkst. 6.30 VUGD kopumā saņēma 168 izsaukumus – 75 uz ugunsgrēku dzēšanu, 70 uz glābšanas darbiem, bet 22 izsaukumi bija maldinājumi.

    2. janvāra rītā plkst. 5.51 VUGD saņēma izsaukumu uz Stopiņu novadu, kur ar atklātu liesmu deg dārza māja 20m2 platībā. Veicot dzēšanas darbus, notikuma vietā tika atrasts viens bojāgājis cilvēks. Plkst. 7.24 ugunsgrēks tika likvidēts.

    1. janvārī plkst. 21.24 ugunsdzēsēji glābēji steidzās uz izsaukumu Jūrmalā, kur ugunsgrēks bija izcēlies daudzdzīvokļu dzīvojamā mājā. Ierodoties notikumu vietā, tika konstatēts, ka piestāvu dzīvojamā mājā dega dzīvoklis 45m2 platībā un kāpņu telpa 5m2 platībā. No degošā dzīvokļa tika izglābts viens cilvēks, bet no blakus dzīvokļiem – vēl divi cilvēki. Visi trīs izglābtie bija cietuši ugunsgrēka un tika nodoti Neatliekamās medicīniskās palīdzības dienesta mediķiem. Plkst. 23.42 šis paaugstinātas bīstamības ugunsgrēks tika likvidēts.

    Plkst. 7.19 VUGD saņēma izsaukumu uz Ķeguma novada Rembates pagastu, kur ar atklātu liesmu dega divstāvu dzīvojamā māja 150m2 platībā. Pirms VUGD ierašanās no ēkas bija evakuējies viens cilvēks. Plkst. 13.34 šis paaugstinātas bīstamības ugunsgrēks tika likvidēts.

    Plkst. 0.41 tika saņemts izsaukums uz Stopiņu novada Rumbulu, kur ar atklātu liesmu dega divstāvu dzīvojamā māja 170m2 platībā. Plkst. 10.31 ugunsgrēks tika likvidēts.

    30.decembrī plkst. 9.15 ugunsdzēsēji glābēji steidzās uz izsaukumu Alūksnē, kur saskaņā ar sākotnējo informāciju ugunsgrēks bija izcēlies dzīvojamā mājā. Ierodoties notikuma vietā, tika konstatēts, ka deg vienstāvu dzīvojamās mājas veranda 10m2 platībā. Pirms VUGD ierašanās apkārtējie iedzīvotāji bija sākuši liesmu apdzēšanu ar ugunsdzēsības aparātiem. Ugunsdzēsēji glābēji no piedūmotajām telpām izglāba vienu cilvēku. Plkst. 11.39 ugunsgrēks tika likvidēts.

    VUGD atgādina, ka no šā gada 1. janvāra visos mājokļos – gan dzīvokļos, gan privātmājās – ir jābūt uzstādītiem dūmu detektoriem, bet privātmājas papildus jānodrošina ar ugunsdzēsības aparātu.

    0 komentāri

    Šobrīd komentāru nav. Tavs viedoklis būs pirmais!

    Pievienot komentāru

    Lai pievienotu komentāru autorizējies ar Santa.lv profilu vai kādu no šiem sociālo tīklu profiliem.

    Satura mārketings

     

    Veselība

    Vairāk

    Receptes

    Vairāk

    Personības

    Vairāk

    Skaistums un mode

    Vairāk

    Bērni

    Vairāk

    Māja un dārzs

    Vairāk

    Izklaide

    Vairāk

    Labākai dzīvei

    Vairāk

    Aktuāli

    Vairāk

    Abonē