• Aizdomās par kukuļošanu aiztur trīs VUGD amatpersonas

    Nauda
    Ziņu aģentūra LETA
    19. novembris, 2019
    1 komentārs

    Drukāt

    Saglabāt

    Foto: Shutterstock
    Iekšējās drošības birojs (IDB) aizturējis trīs Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienesta (VUGD) amatpersonas aizdomās par kukuļošanu nolūkā noslēpt ugunsdrošības normatīvo aktu pārkāpumus kādā būvniecības veikalā Rīgā, informē IDB.

    Aizdomās par kukuļdošanu personu grupā aizturēts Ugunsdrošības uzraudzības pārvaldes Ugunsdrošības normatīvu nodaļas priekšnieks un Ugunsdrošības un civilās aizsardzības koledžas lektors. VUGD mājaslapā esošā informācija liecina, ka Ugunsdrošības normatīvu nodaļu vada Aleksandrs Drozds. Savukārt par iespējamu kukuļņemšanu aizturēts inspektors, kura pārziņā bija ugunsdrošības pārbaudes veikšana minētajā objektā.

    Visām trim aizturētajām personām piemērots aizdomās turētās personas statuss un drošības līdzekļi, kas nav saistīti ar brīvības atņemšanu, tai skaitā aizliegums ieņemt amatu VUGD.

    Iekšlietu ministrs Sandis Ģirģens, to komentējis ar vārdiem, ka minētais gadījums pierāda to, ka iekšlietu dienesti sekmīgi turpina pildīt pretkorupcijas plānu un atbrīvojas no negodprātīgām amatpersonām.

    Kukuļošanas gadījums atklāts sadarbībā ar VUGD. VUGD preses sekretāre Inta Palkavniece aģentūrai LETA pavēstīja, ka dienestā jebkāda veida informācija vai signāli par amatpersonu iespējamu pretlikumīgu rīcību tiek rūpīgi izvērtēti un, sadarbojoties ar izmeklējošām iestādēm, tiek veiktas nepieciešamās darbības, lai to pārbaudītu.

    Minētajā gadījumā, kad VUGD bija aizdomas par iespējamu amatpersonu pretlikumīgu rīcību, informācija nekavējoties tika nodota IDB izvērtēšanai un reaģēšanai.

    VUGD ievēros amatpersonām noteiktos drošības līdzekļus un amatpersonas tiks atstādinātas no dienesta pienākumu pildīšanas, norādīja Palkavniece.

    Jau ziņots, ka šogad un pērn aizturētas vairākas VUGD amatpersonas. Amatpersonas aizturētas par narkotiku glabāšanu un realizēšanu, krāpšanu, dienesta viltojumu, zādzību, piesavināšanos, kukuļa pieņemšanu.

    1 komentārs

    Pievienot komentāru

    Lai pievienotu komentāru autorizējies ar Santa.lv profilu vai kādu no šiem sociālo tīklu profiliem.

    Satura mārketings

     

    Veselība

    Vairāk

    Receptes

    Vairāk

    Personības

    Vairāk

    Skaistums un mode

    Vairāk

    Bērni

    Vairāk

    Māja un dārzs

    Vairāk

    Izklaide

    Vairāk

    Labākai dzīvei

    Vairāk

    Aktuāli

    Vairāk

    Abonē