• Rīgas Centrālturgus lauž līgumu ar vērienīgajā kratīšanā iesaistīto nomnieku

    Sabiedrība
    Santa.lv
    Santa.lv
    Ziņu aģentūra LETA
    28. novembris, 2019
    Komentēt

    Drukāt

    Saglabāt

    Foto: LETA
    AS Rīgas Centrāltirgus (RCT) ir uzteicis līgumu nomniekam SIA Tirdzniecības nams Latgales priekšpilsēta, kura apsaimniekotajā teritorijā tika konstatēta nelikumīga akcizēto preču aprite.

    Rīgas domes priekšsēdētājs, RCT kapitāldaļu turētājs Oļegs Burovs norāda, ka gadījumā, ja nomnieks vilcināsies ar uzteikuma izpildīšanu un teritorijas atbrīvošanu, tas tiks izdarīts ar pašvaldības spēkiem, vēlāk regresa kārtībā piedzenot izdevumus no jau bijušā nomnieka, informē Rīgas dome.

    “Turpmāk arī visos RCT nomas līgumos būs atrunāts, ka nomas līgumi no RCT puses var tikt nekavējoties pārtraukti gadījumā, jā tiesībsargājošās iestādes konstatē kādus pārkāpumus,” uzsver Oļegs Burovs.

    27. novembrī Rīgas Centrāltirgus nosūtīja SIA Tirdzniecības nams Latgales priekšpilsēta paziņojumu par līguma laušanu. Līguma izbeigšanas termiņš ir 13. janvāris. Līdz 13.janvārim nomniekam ir jāatbrīvo teritorija no tirdzniecības moduļiem un citas kustāmās mantas, kā arī jāsakārto teritorija.

    VP vadītājs Ints Ķuzis iepriekš Latvijas Televīzijā pastāstīja, ka policijai ir aizdomas, ka centrālo lomu akcizēto preču nelikumīgā apritē Rīgas Centrāltirgū ieņēmis tieši privātuzņēmums, kam ir izīrēta daļa no tirgus. Ķuža vērtējumā, šis privātais uzņēmums esot saistīts ar noziedzības pasauli un veicis organizētu darbu akcizēto preču nelikumīgā tirdzniecībā. 

    Firmas.lv pieejamā informācija liecina, ka Tirdzniecības nams Latgales priekšpilsētā dibināts 1991. gadā un pieder trim privātpersonām – Viktoram Baklaginam, Zanei Vilcānei un Radmilai Orlovai, kura ir norādīta kā uzņēmuma patiesā labuma guvēja. 2018. gadā uzņēmums strādājis ar 300 754 eiro apgrozījumu un 80 576 eiro peļņu. Aģentūrai LETA nav izdevies sazināties ar uzņēmumu, lai uzklausītu tā redzējumu par notikušo.

    Kā ziņojām, 21. un 22. novembrī Valsts Policijas Rīgas reģiona pārvaldes Kriminālpolicija pārvalde veica procesuālās darbības Rīgas centrāltirgū, kas saistītas ar akcizēto preču nelikumīgu apriti. Kopumā 21. un 22. novembrī, Valsts policijas Rīgas reģiona pārvaldes Kriminālpolicijas pārvalde veica 89 vērienīgas kratīšanas Rīgas Centrāltirgus teritorijā un citviet Rīgas reģionā ar mērķi apkarot nelegālo akcīzes preču apriti. Aizdomās par akcīzes preču nelikumīgu uzglabāšanu, pārvietošanu vai realizāciju, ja to izdarījusi organizēta grupa. Četrām personām tiesa piemēroja drošības līdzekli – apcietinājumu. Izmeklēšana kriminālprocesā turpinās.

    Kopumā tika aizturētas 12 personas vecumā no 20 līdz 58 gadiem.

    Kratīšanās Rīgas Centrāltirgus teritorijā, tirdzniecības vietās un dažādās adresēs Rīgas reģionā tika izņemti 8210 gabali tabakas izstrādājumu un ap 11 litriem alkoholisko dzērienu bez Latvijas Republikas akcīzes nodokļu markām.  Kratīšanu laikā tika izņemti arī 40 560 tūkstoši eiro, 80 britu mārciņas, 20 dināri, 500 Kazahstānas tenge, 60 Ukrainas grivnas un 50 Ķīnas juaņi. Tāpat kratīšanu laikā izņemti seši šaujamieročiem līdzīgi priekšmeti un 249 munīcijas vienības, dažādi datu nesēji un grāmatvedības dokumenti, kā arī automašīna BMW X3 un citi ar izmeklējamo noziedzīgo nodarījumu saistīti priekšmeti.

    Četrām personām, 1970., 1975. un 1977. gadā dzimušiem vīriešiem, kā arī 1976. gadā dzimušai sievietei, tiesa piemēroja drošības līdzekli – apcietinājumu. No tām divas personas jau iepriekš nonākušas Valsts policijas redzeslokā, no kurām viena par nelikumīgu akcīzes preču apriti sodīta administratīvā kārtībā jau 49 reizes.

    0 komentāri

    Šobrīd komentāru nav. Tavs viedoklis būs pirmais!

    Pievienot komentāru

    Lai pievienotu komentāru autorizējies ar Santa.lv profilu vai kādu no šiem sociālo tīklu profiliem.

    Satura mārketings

     

    Veselība

    Vairāk

    Receptes

    Vairāk

    Personības

    Vairāk

    Skaistums un mode

    Vairāk

    Bērni

    Vairāk

    Māja un dārzs

    Vairāk

    Izklaide

    Vairāk

    Labākai dzīvei

    Vairāk

    Aktuāli

    Vairāk

    Abonē