• Krievijas zvaigznei Jefremovam par nāvējošas avārijas izraisīšanu draud 12 gadi cietumā; draugi viņu aizstāv

    Sabiedrība
    Zane Piļka-Karaļeviča
    Zane Piļka-Karaļeviča
    9. jūlijs, 2020
    Komentēt

    Drukāt

    Saglabāt

    Foto: NO PUBLICITĀTES MATERIĀLIEM
    Slaveno Krievijas aktieri uz skatuves un kino tuvākajos gados, visticamāk, neredzēsim. Par cilvēka nonāvēšanu viņam draud cietumsods.

    Autoavārijā nogalina kurjeru

    Pagājušajā mēnesī Mihails Jefremovs, būdams pamatīgā alkohola un narkotisko vielu riebumā, Maskavas centrā izraisīja smagu avāriju. Aktiera vadītais džips lielā ātrumā ietriecās furgonā, pie kura stūres bija 57 gadus vecais autovadītājs kurjers Sergejs Zaharovs. Nākamajā dienā viņš no gūtajām traumām slimnīcā mira.

    Tika konstatēts, ka aktieris avārijas mirklī bijis 2,1 promiļu reibumā.

    Notikusī traģēdija radīja pamatīgu rezonansi sabiedrībā, cilvēki notikušo aktīvi sāka apspriest sociālajos tīklos un dalīties ar video no notikuma vietas. Ļaudis sprieda – kā gan tā sanācis, ka ģeniālais krievu aktieris var nonākt aiz restēm. Viņa tagadējā, nu jau piektā sieva Sofija Kruglikova centās vīru attaisnot, stāstot, ka viņam bijis grūts periods.

    «Pagājušajā vasarā viņš zaudēja mammu. Pēc tam nomira režisore Gaļina Volčeka – viņam ļoti tuvs cilvēks. Viņš bija kā no striķa norāvies, stipri dzēra. Apturēt viņu bija praktiski neiespējami. Izolācijas periodā ar viņu ļoti maz kontaktējos,» sacīja sieva, kura visu šo laiku ar Jefremova jaunākajiem bērniem Veru Nadeždu un Borisu bijusi pašizolācijā ģimenes vasarnīcā. Jefremovs bijis precējies vairākkārt un ir sešu bērnu tēvs. Vecākie dēli Ņikita un Nikolajs arī ir aktieri.

    Jefremova draugi viņu aizstāv

    Vairāki aktiera kolēģi aizstāv traģēdijas vaininieku un pat mēģina viņu attaisnot. Jefermova advokātu lokā ir aktrise, slavenā majores Kamenskas lomas tēlotāja Jeļena Jakovļeva – viņa uzskata, ka avārijā vainojams «kaut kāds cilvēks automašīnas aizmugurējā sēdeklī». Savukārt aktrise Jeļena Ksenofontova uzstāj, ka aktierim nedrīkst atņemt valsts apbalvojumus.

    Skandalozais aktieris Aleksejs Paņins sola kopā ar Jefremovu doties cietumā, ja kolēģi notiesās.

    Jau pirmajās minūtēs glābt iereibušo Jefremovu atsteidzās aktieri Sergejs Garmašs, Ivans Stebunovs un Ņikita Visockis. Kā viņi tik ātri uzzināja par notikušo, ņemot vērā, ka avārijas vaininieks nevienam nezvanīja, joprojām esot mīkla. Stebunovam izdevās uz īsu brīdi pārmīt dažus vārdus ar slaveno dzērājšoferi.

    «Viņš ir šokā, mēs visi esam šokā. Taču viņš apzinās, kas ir noticis. Es pieskrēju pie viņa, kad viņš jau sēdēja policijas mašīnā. Jautāju: «Tu ko?!» Bet viņš sēž, piespiedis galvu pie stikla un saka: «Vaņa, viss. Tās ir beigas.» Protams, viņš apzinās, ka ir vainīgs. Teica: «Lai viss ir pēc likuma,»,» medijiem klāstīja Stebunovs, kurš pats nesen cīnījās ar atkarību no alkohola.

    Todien skandalējis bārā

    Pirms traģiskā negadījuma aktieris pamatīgi strīdējies ar sava iemīļotā bāra Ulysses Pub īpašnieku. Bārs ir piecu minūšu attālumā no viņa dzīvesvietas. «Liktenīgajā dienā Mihails Oļegovičs bārā ieradās divas reizes. Jau pamatīgi iereibis, viņš atnāca dienā. Tur tobrīd bija iestādes menedžeris, kurš kārtējo reizi pateica: «Atvainojiet, mēs nelejam. Labāk paņemiet līdzņemšanai ēdienu.» Jefremovs aizsvilās. Bija saruna paaugstinātos toņos.

    Otro reizi viņš atbrauca ar automašīnu vakarā, lai turpinātu skaidrošanos. Tur atradās viens no iestādes īpašniekiem. Viņš kārtīgi saplēsās ar aktieri. Lai gan krogs ilgu laiku pacieta Jefremova izgājienus, tovakar viņu vienkārši izlika aiz durvīm. Nav izslēgts, ka Mihails satrakojies brauca tālāk un zaudēja kontroli pār sevi,» stāsta aculiecinieks.

    Meita mazgā ģimenes netīro veļu

    Jefremova meita, sarunu šovu zvaigzne Anna Marija, kas dzimusi laulībā ar aktrisi Kseniju Kačaļinu, pauda: «No sirds cerēju, ka Sergejs izdzīvos un situācija nebūs tik nopietna. Šodien sazināšos ar viņa radiniekiem. Tēvā esmu vīlusies. Piesegt viņu un teikt, ka viņš nav vainīgs, ir muļķīgi un bezatbildīgi.» Anna Marija par notikušo uzzinājusi no žurnālistiem, nevis tuviniekiem.

    «Tas nav nekas jauns,» ironizēja viņa. Uz jautājumu, kāpēc nesteidzās pie tēva, lai viņu atbalstītu, jaunā sieviete atcirta: «Nav nekāds maziņais, pats tiks galā. Ja viņu iesēdinās, nesīšu paciņas!» Slavenais tēvs gan ir viņas vienīgais aizbildnis, jo māte ciešot no alkoholisma un garīga rakstura problēmām. «Viņš ir ģēnijs. Viņam ir atļauts viss,» raidījumā Tiešais ēters tā vadītājam Andrejam Malahovam paziņoja Jefremova bijusī sieva.

    Meita pirms mēneša piedalījās raidījumā Noslēpums par miljonu, kur atzinās: «Kad tuvinieki ir ne vien radošas personības, bet arī alkoholiķi, ir smagi.»

    Anna Marija norādīja, ka viņa ir uzskatāms piemērs tam, kādi bērni dzimst alkoholiķiem. Ģimenes drāma nopietni ietekmējusi viņas dzīvi – Annai Marijai jālieto spēcīgi antidepresanti. Pirms kāda laika depresijas iespaidā viņai parādījās pašnāvnieciskas tieksmes. Ģimenes locekļi situāciju tikai pasliktinot.

    «Tikāmies pirms pāris mēnešiem. Tētis pa ceļam savāc mani un māti, sēžam kafejnīcā un cenšamies kontaktēties, ēdam suši un boršču, es skatos telefonā. Tēvs jūtas vainīgs, ka man nav kontakta ar mammu, lai gan tā ir mana apzināta izvēle,» uzver viņa. Jau vairākus gadus jaunā sieviete dzīvo atsevišķā trīsistabu dzīvoklī, lai gan uzskata, ka viņai pietiktu ar vienu istabu.

    Viņa vēlas, lai māti izmeklētu narkologs un psihiatrs, jo Kačaļina kategoriski noliedzot savas problēmas. Raidījumā Anna atklāja, ka viņa sevi izjūt kā vīrieti. Runā, ka viņa apsverot arī dzimuma maiņu. Jefremova paziņas uzskata, ka ģimenes netīrās veļas mazgāšana, ko televīzijā sarīkojusi meita, arī varētu būt viens no iemesliem, kāpēc aktieris sācis pamatīgi dzert.

    Vecumdienas cietumā?

    Jefremovam tiesa noteikusi mājas arestu līdz 9. augustam. Aktierim ap kāju aplikta speciāla elektroniskā aproce, lai policija varētu kontrolēt viņa pārvietošanos. Jefremovs nedrīkst pamest dzīvokli, viņam ļauts kontaktēties tikai ar advokātu un ģimeni. Aizliegts lietot mobilo telefonu un internetu. Ņemot vērā Jefremova daudzu gadu ilgo aizraušanos ar alkoholu un citām aizliegtām vielām, daudzus uztrauc mākslinieka iespējamie plosti mājās.

    Ja viņš dzēruma izlems pamest dzīvokli, viņam draud reāls arests izolatorā.

    Bojāgājušā radinieki vēlas, lai Jefremovs nonāktu cietumā. «Mēs nepieņemsim no viņa ne kapeiku. Par mierizlīgumu nevar būt ne runas,» norādīja mirušā kurjera sieva. Ģimenes aizstāvja pienākumus uzņēmies viens no slavenākajiem un dārgākajiem Krievijas advokātiem Aleksandrs Dobrovinskis. To viņš darīs bez maksas. Pirms tam viņu uzrunāja Jefremova pārstāvji. «Iemesls, kāpēc es atteicos, ir ļoti svarīgs – es zinu, kā šo lietu atrisināt Jefremovam par labu. Un tieši tāpēc es arī atteicos,» norādīja Dobrovinskis. Tas, vai aktierim tomēr izdosies izvairīties no reāla cietumsoda, visticamāk, būs zināms tikai rudenī.

    0 komentāri

    Šobrīd komentāru nav. Tavs viedoklis būs pirmais!

    Pievienot komentāru

    Lai pievienotu komentāru autorizējies ar Santa.lv profilu vai kādu no šiem sociālo tīklu profiliem.

    Satura mārketings

     

    Veselība

    Vairāk

    Receptes

    Vairāk

    Personības

    Vairāk

    Skaistums un mode

    Vairāk

    Bērni

    Vairāk

    Māja un dārzs

    Vairāk

    Izklaide

    Vairāk

    Labākai dzīvei

    Vairāk

    Aktuāli

    Vairāk

    Abonē