• Krekšķis, kas lika mainīt dzīvesveidu – operdziedātājas Evijas Martinsones stāsts

    Dzīvesveids
    Evija Kalnbērza
    21. janvāris, 2022
    Komentēt

    Drukāt

    Saglabāt

    Foto: F64
    «Skaistās koncertu kleitas man ir par lielu, bet Ofēlijas kostīms, par laimi, tiek darināts pēc tagadējiem izmēriem,» pirms šonedēļ gaidāmās Hamleta pirmizrādes atzīst operdziedātāja Evija Martinsone.

    13. janvārī, Latvijas Nacionālajā operā un baletā notika Jāņa Kalniņa operas Hamlets pirmizrāde, kur Ofēlijas lomā iejutīsies soliste Evija Martinsone.

    Operdziedātāja, kuru plašāka sabiedrība iepazina pēc dalības TV šovā Dziedi ar zvaigzni, kur viņa startēja kopā ar slaveno šefpavāru Mārtiņu Rītiņu, mainījusies teju līdz nepazīšanai.

    Pēdējā fotogrāfija, kuru viņa ievietojusi sociālajos tīklos, saņēmusi neskaitāmus komplimentus par vizuālajām izmaiņām, taču pati dziedātāja atzīst – viņai īsti nav bijis mērķis nemitīgi kāpt uz svariem un skaitīt kilogramus.

    «Varbūt tagad sveru kādus desmit kilogramus mazāk, ikdienā no saviem iecienītajiem džinsiem varu izkāpt, tos neatpogājot. Bet tas nav darīts apzināti, lai kļūtu slaidāka,» par pārmaiņām stāsta operdziedātāja.

    Viņa atklāj, ka pie vainas bijis ilgstošs nezināmas izcelsmes klepus. «Bija tāds nepatīkams krekšķis, devos pie savas brīnišķīgās terapeites, kura man uz diviem mēnešiem ieteica atteikties no laktozes, kofeīna, glutēna un samazināt cukura lietošanu. Klepus samazinājās, turklāt šo vielu saturošo produktu izslēgšana no uztura nesa līdzi arī šādas patīkamas pārmaiņas. Un vēl – no draugiem dzirdēju par pārtraukto gavēšanu, kad astoņas stundas drīkst ēst, bet 16 stundas no pārtikas atturas. To ievēroju labsajūtas uzlabošanai. Šis viss kopā arī deva rezultātu,» stāsta Evija.

    Viņa atzīst, ka savā jaunajā dzīvesveidā nav pārāk fanātiska, jo, aizbraucot uz laukiem, dzer īstu lauku pienu un Ziemassvētkos magoņmaizītes patērējusi lielā vairumā.

    «Svētki ir svētki, tad var. Ikdienā gan tomēr cenšos skatīties un domāt, ko ēdu. Reiz arī kolēģe Inese Galante man ieteica atteikties no piena produktiem, kas organismā rada gļotainību, līdz ar to vairo svaru. Veikalā tagad izvēlos piena produktus bez laktozes. Šādi produkti veikalos ir vairumā – arī jogurti un pat saldais krējums.»

    Evija stāsta, ka priecājas par dzīvi, jo atgriezusies darba duna – iespēja koncertēt. «Ir uzlabojies tonuss, parādījies mirdzums acīs, tas palīdz gatavoties nopietnajai Ofēlijas lomai,» tā Evija. Viņa arī piebilst: «Lai vēl pamatīgāk nostiprinātu veselību, no rītiem dodos pie olimpiskā medaļnieka soļotāja Aigara Fadejeva uz fizioterapiju. Viņš īpaši man izstrādājis vingrojumu kompleksu. Neiztrūkstoša lieta manā ikdienā ir arī jogas stiepšanās vingrojumi.»

    Pievienojies dzīvesstila portāla Santa.lv Facebook un Instagram: uzzini vērtīgo, lasi kvalitatīvo.

    0 komentāri

    Šobrīd komentāru nav. Tavs viedoklis būs pirmais!

    Pievienot komentāru

    Lai pievienotu komentāru autorizējies ar Santa.lv profilu vai kādu no šiem sociālo tīklu profiliem.

    Satura mārketings

     

    Veselība

    Vairāk

    Receptes

    Vairāk

    Personības

    Vairāk

    Skaistums un mode

    Vairāk

    Bērni

    Vairāk

    Māja un dārzs

    Vairāk

    Izklaide

    Vairāk

    Labākai dzīvei

    Vairāk

    Aktuāli

    Vairāk

    Abonē