• Krāpnieki izmanto Simsona slavu: Iespējamo ļaunumu esam novērsuši

    Sabiedrība
    Anastasija Kuzminova
    12. decembris, 2020
    Komentēt

    Drukāt

    Saglabāt

    Foto: F64
    Pagājušajā nedēļā par krāpnieku upuri kļuva TV raidījuma Superbingo vadītājs.

    Armands Simsons ir aktīvs sociālo tīklu lietotājs un bieži vien saviem sekotājiem internetā piedāvā piedalīties dažādos konkursos. Pirms neilga laika daudzi saņēmuši no Armanda ziņu par laimestu, atlicis vien nosūtīt savus bankas datus.

    «Lai to saņemtu, norādītajā saitē bija jāievada savs bankas konta numurs. Pat bankas saviem klientiem to neprasa! Skaidrs, ka tā bija krāpniecība,» atklāj Simsons. Pirmā aizdomīgo lietu ar laimestu pamanījusi reklāmas aģentūra, ar kuru šovmenis sadarbojas. Pienākušas arī vēstules no draugiem, kuriem šādas aktivitātes šķitušas dīvainas. Bija gan jābūt ļoti vērīgam, lai pamanītu, ka laimestu piedāvā viltus Simsons, jo Instagram konts bija izveidots uz mata tāds pats, vien lietotāja uzvārds atšķīrās, jo bija uzrakstīts ar diviem i burtiem. 

    «Mēģināju zvanīt uz šajā viltus profilā norādīto tālruni, bet neviens neatbildēja. Tāpat kā uz manām īsziņām,» saka Armands. «Tie, kas to izdarīja, ļoti labi seko manai virtuālajai dzīvei.

    Dienā, kad bija izsūtīta viltus ziņa par laimestu, man patiešām noslēdzās konkurss, kurā izziņoju uzvarētāju.»

    Rīkot konkursus Armandam ļoti patīkot, un balvas uzvarētājiem viņš mēdz nogādāt personīgi vai sūta pa pastu. «Mani aizskar, ka maniem sekotājiem krāpnieciskā veidā var tikt nodarīts materiāls zaudējums. Ceru, ka neviens uz šiem meļiem neuzķērās,» teic šovmenis.

    Armands ātri vien nokārtojis, ka viltus Instagram profils tika dzēsts. Viņš konsultējās arī ar Valsts policiju un sociālo tīklu ekspertiem, kas atzinuši – Instagram krāpniekiem sadzīt pēdas esot teju neiespējami. Par ļaundariem Simsons brīdināja gan savus sekotājus internetā, gan izplatīja ziņu radio StarFM. «Noreaģēju ļoti ātri, un iespējamo ļaunumu esam novērsuši,» priecājas viņš. Kaut kas tāds Simsonam gadījies pirmo reizi!

    «Šobrīd ir krīze, un cilvēki meklē arī nelāgus risinājumus. Nedrīkst būt lētticīgs, jo nezināšana tevi nepaglābs,» atgādina Armands.

    0 komentāri

    Šobrīd komentāru nav. Tavs viedoklis būs pirmais!

    Pievienot komentāru

    Lai pievienotu komentāru autorizējies ar Santa.lv profilu vai kādu no šiem sociālo tīklu profiliem.

    Satura mārketings

     

    Veselība

    Vairāk

    Receptes

    Vairāk

    Personības

    Vairāk

    Skaistums un mode

    Vairāk

    Bērni

    Vairāk

    Māja un dārzs

    Vairāk

    Izklaide

    Vairāk

    Labākai dzīvei

    Vairāk

    Aktuāli

    Vairāk

    Abonē