• Krapāne par skandalozo aiziešanu no Valsts kontroles: Pirmo reizi mūžā uz mani kāds kliedza

    Sabiedrība
    Zane Piļka-Karaļeviča
    Zane Piļka-Karaļeviča
    3. augusts, 2021
    1 komentārs

    Drukāt

    Saglabāt

    Foto: F64
    «Mans paraksts vēstulei valsts augstākajām amatpersonām saistībā ar komunikāciju Covid-19 jautājumos kļuva par pamatu manai aiziešanai no darba,» saka komunikāciju speciāliste, kura pagājušajā nedēļā beidza darba gaitas Valsts kontrolē.

    Uzskata, ka ir izēsta no darbavietas

    Komunikāciju speciāliste, bijusī Valsts prezidenta Andra Bērziņa un kādreizējā premjerministra Valda Dombrovska sekretāre Līga Krapāne beidzamos trīs gadus strādāja Valsts kontrolē par sabiedrisko attiecību daļas vadītāju. Maija beigās viņa parakstīja vēstuli, kurā aptuveni 150 sabiedrībā zināmi ļaudis – dziedātāji Jolanta Gulbe, Marts Kristiāns Kalniņš un citi – vērsās pie Valsts prezidenta Egila Levita, premjera Krišjāņa Kariņa un citām valsts amatpersonām, aicinot nešķelt sabiedrību vakcinētajos un nevakcinētajos, sniegt vispusīgu informāciju par vakcīnām un uzņemties atbildību.

    Pagājušajā otrdienā Līga aizvadīja savu pēdējo darba dienu Valsts kontrolē, un viņas aiziešana no darba izraisīja plašas diskusijas sabiedrībā. Sarunā ar PDz viņa pagājušās nedēļas beigās atzina: «Pamazām atgūstos. Mēģinu tagad saprast, kur vispār esmu un ko darīt tālāk.»

    Lai gan atlūgumu iesniegusi pati, viņa uzskata, ka bijusi spiesta to darīt.

    «Joprojām nevaru to saprast. Vienkārši nespēju tam noticēt! Par to, ka paudu atšķirīgu viedokli, saņēmu divus rājienus, un vēlāk tika nepamatoti pazemināts mans profesionālais darba pienākumu vērtējums,» sacīja viņa.

    Iepriekšējā valsts kontroliere Elita Krūmiņa ik gadu Krapānes darbu novērtējusi ar atzīmi 4, bet Irklis – tikai ar 2.  Krapāne uzskata, ka šāds vērtējums neesot objektīvs. «Redzot to visu, sapratu, man tur vairs nav, ko darīt. Attieksme pret mani bija, maigi izsakoties, nekorekta,» pauda viņa, sakot, ka cietusi no mobinga darbavietā.

    Vaicāta, kā tas izpaudies, Līga sacīja: «Mani citu kolēģu klātbūtnē mēģināja pazemot, pārmest, lika atvainoties, lika justies vainīgai. Tas nonāca līdz tam, kas vispār ir kaut kas neticams – uz mani pat sāka kliegt. Manā vairāk nekā 30 gadu ilgajā darba pieredzē neviens nekad uz mani nebija pacēlis balsi. Tas notika pirmo reizi mūžā.»

    Šie notikumi viņas darba ikdienu padarījuši neiespējamu. Līga pamanījusi, ka daudzu kolēģu attieksme pēkšņi mainījusies. «Pirmās divas nedēļas, kad tas viss sākās, biju burtiski kā ar aukstu dušu aplieta. Cilvēki, ar kuriem man bija ļoti labas attiecības, sāka pret mani izturēties kā pret toksisku personu. Bija tikai viena kolēģe un viens kolēģis, kurš regulāri apvaicājās, kā man iet, atbalstīja mani.»

    Kādi ir Krapānes tālākie plāni – lasi jaunākajā Privātās Dzīves numurā!

    • Viss, ko jūs nezinājāt par Sapņu komandu 2021! Aizkustinoši, sarežģīti un iedvesmojoši olimpisko čempionu dzīvestāsti.
    • Viņas zaudējušas darbu vakcinācijas dēļ? Likteņa līdumnieku zvaigzni Pļaviņu padzen no teātra, Krapāne izstāsta par skandalozo aiziešanu no Valsts kontroles.
    • Andris Bērziņš tik seksīgs kā nekad! «Šis gads man paies seksa pozas 69 zīmē,» apgalvo aktieris. 
    • Meita ar ģimeni apciemo sasirgušo Kulakovu. Kā viņam klājas? 
    • Dzintars Čīča pavisam atgriezies Latvijā. Tam ir ļoti īpašs iemesls.
    • Gaisā virmo mīlestība! Samanta Tīna pieķerta kopā ar bijušo draugu, Kurusovai jauns mīļotais, bet Vilde iemīlējusies libānietī.
    Privātā Dzīve nr31

    Pievienojies dzīvesstila portāla Santa.lv Facebook un Instagram: uzzini vērtīgo, lasi kvalitatīvo.

    1 komentārs

    Pievienot komentāru

    Lai pievienotu komentāru autorizējies ar Santa.lv profilu vai kādu no šiem sociālo tīklu profiliem.

    Satura mārketings

     

    Veselība

    Vairāk

    Receptes

    Vairāk

    Personības

    Vairāk

    Skaistums un mode

    Vairāk

    Bērni

    Vairāk

    Māja un dārzs

    Vairāk

    Izklaide

    Vairāk

    Labākai dzīvei

    Vairāk

    Aktuāli

    Vairāk

    Abonē