• Klintsoni ar auto apceļo Eiropu: Tā ir laba lieta, lai uz brīdi no visiem pazustu

    Atpūta
    Gita Vīksne
    21. augusts, 2021
    Komentēt

    Drukāt

    Saglabāt

    Foto: NO PRIVĀTĀ ARHĪVA, FACEBOOK, INSTAGRAM
    «Ja brauc bez apstājas, pie stūres ik pa brīdim mainoties, Itālijā var nokļūt nepilnās 24 stundās,» PDz atklāj mūziķis, kas ar ģimenes auto bijis septiņās Eiropas valstīs.

    «Šī ir jau otrā reize, kad ar auto apceļojam Eiropu,» PDz atklāj mūziķis un Rīga TV24 raidījumu vadītājs Ansis Klintsons, kurš kopā ar sievu Montu un meitām Annu un Martu jūlija divas nedēļas veltījis atpūtas braucienam pa Lietuvu, Poliju, Čehiju, Austriju, Vāciju un Itāliju, apciemojot arī Vatikānu.

    Ceļojuma laikā Klintsoni paguvuši nosvinēt arī trīs svētkus pēc kārtas – 25. jūlijā apritēja Montas un Anša kāzu 13. gadadiena, 26. jūlijā vārda dienu svinēja meita Anna, savukārt 27. jūlijā vārda svētki bija meitai Martai.

    «Mūsu galamērķis bija Itālija, ar divām pieturvietām – Čehijā un Vācijā – ceļā pavadījām nepilnas trīs dienas. Braucām ļoti atslābināti, ik pa brīdim atpūšoties. Pa ceļam apskatījām arī vairākas Eiropas skaistākās vietas.

    Piemēram, Mošnas pili Polijā, kas ir viena no krāšņākajām pasaulē. Tajā ir 365 istabas – katrai gada dienai pa vienai –, un to rotā 99 nelieli tornīši.

    Apskatījām arī Valhallas panteonu Vācijā, kurš kāda kalna nogāzē izveidots pēc Atēnu Akropoles Panteona parauga. No tā paveras skaists skats uz Donavu.

    Bijām arī pie Gardas ezera, kas ir pēc platības lielākais Itālijā. Izstaigājām pasaules mazāko valsti Vatikānu, ko pārvalda Romas pāvests,» stāsta Ansis, kas neslēpj – pie auto stūres lielākoties sēdies tieši viņš. «Monta stūrēja no Rīgas līdz Polijai. Tālāk braucu es, jo lielajās Eiropas pilsētās ir mazliet citādāki ceļi, nekā esam pieraduši Latvijā. Itālijas kalnos nepārtraukti ir serpentīni, ir mazliet jāpiešaujas, lai pa tiem brauktu,» secina Ansis.

    Lielāko daļu nakšņošanas vietu Klintsoni atraduši internetā. «Šobrīd atrodamies Itālijas kalnos, kur esam noīrējuši nelielu mājiņu ar baseinu. Te mūs apciemo dažādi zvēri – vakar ciemos atnāca lapsa, dzirdēju urkšķam mežacūkas. Tuvākais veikaliņš atrodas stundas braucienā, taču tas ir sīkums iepretim tam skaistumam, kādu var baudīt visapkārt,» teic Ansis.

    Taujāts, vai ceļojums ar auto ir lētāks nekā lidošana, Klintsons atbild: «Tas atkarīgs no tā, cik daudz grib redzēt. Ir varianti, ka var aizlidot lētāk, bet tad tur jāīrē auto. Ja mēs tā būtu darījuši, nebūtu tik daudzās vietās. Lidmašīnā jau arī nevar paņemt līdzi visu, kas nepieciešams,» nosmej Ansis.

    Citiem ceļotājiem mūziķis atgādina – nekur nav tik labs internets kā Latvijā.

    «Esmu šajās pāris nedēļās ierakstījis deviņas vai desmit reklāmas un aizsūtījis uz Latviju. Tas ir izdarāms, taču ļoti lēnā interneta dēļ vienas reklāmas sūtīšana man dažbrīd aizņēma pat divas dienas. No otras puses, tāds ceļojums ir laba lieta, lai uz brīdi no visiem pazustu. Man jau šķiet, ka telefona zvanus es biežāk nesaņemu nekā saņemu,» smejoties atklāj Ansis.

    Viņš zina stāstīt, ka Itālijā benzīns esot tikpat dārgs kā Latvijā. «Pārējās Eiropas valstīs, kurām braucām cauri, benzīns bija lētāks,» tā Ansis. Vēl viņš uzsver, ka tā ir liela veiksme, ja Itālijas laukos izdodas satikt vietējo, kas runā angļu valodā. «Man gan vienmēr izdodas ar vietējiem sazināties – vēl nav bijis gadījuma, kad mēs nebūtu sapratušies. Ir taču zīmju valoda, var ņemt talkā Google tulkotāju,» tā Ansis.

    Pievienojies dzīvesstila portāla Santa.lv Facebook un Instagram: uzzini vērtīgo, lasi kvalitatīvo.

    0 komentāri

    Šobrīd komentāru nav. Tavs viedoklis būs pirmais!

    Pievienot komentāru

    Lai pievienotu komentāru autorizējies ar Santa.lv profilu vai kādu no šiem sociālo tīklu profiliem.

    Satura mārketings

     

    Veselība

    Vairāk

    Receptes

    Vairāk

    Personības

    Vairāk

    Skaistums un mode

    Vairāk

    Bērni

    Vairāk

    Māja un dārzs

    Vairāk

    Izklaide

    Vairāk

    Labākai dzīvei

    Vairāk

    Aktuāli

    Vairāk

    Abonē