• Kaupers atklāti pastāsta, kāpēc vairs nedzied krievu valodā

    Karš
    Gita Vīksne
    27. februāris, 2023
    Komentēt

    Drukāt

    Saglabāt

    Renārs Kaupers.
    Foto: F64
    Renārs Kaupers.
    «Šobrīd emocionāli tas vienkārši nav iespējams,» žurnālam «Privātā Dzīve» atzīst grupas «Prāta vētra» solists Renārs Kaupers.

    Grupa «Prāta vētra» pagājušās nedēļas nogalē uzstājās labdarības koncertā «Ukrainas brīvībai» pie Kongresu nama.

    «Šis ir tas brīdis, kad mēs varam paust savu atbalstu un stiprinājumu Ukrainai – caur dziesmu. Svarīga, protams, ir arī finansiālā palīdzība, bet tikpat nozīmīgs ir arī emocionālais atbalsts. Šādi notikumi, kā šis koncerts, ir emocionāli ļoti vienojoši un ceļoši,» ir pārliecināts Renārs.

    Vaicāts, ko darījis 2022. gada 24. februārī, kad Ukrainā sākās karš, Kaupers atklāj: «Tas bija briesmīgs rīts. Es braucu no Liepājas uz Rīgu un klausījos Latvijas Radio. Tas, ko stāstīja rīta ziņu cilvēki, likās tik sirreāli un neticami. Atceros, kā viņa teica – tanki šķērso Ukrainas robežu…

    Tas bija apdullinošs brīdis. Viss šis gads mums visiem ir bijis emocionāli ļoti sarežģīts un smags.

    Tajā pašā laikā mēs arī saprotam – mūsu kreņķi salīdzinot ar Ukrainas traģēdiju ir vien tāds sīkums. Katrs no mums šajā gadā arī sapratām, ka varam turpināt darīt to, ko esam darījuši līdz šim.»

    Grupai «Prāta vētra» tā bijusi koncerttūre «Gads bez kalendāra», kas tiks noslēgta šajā vasarā Liepājā. «Pēc koncertiem mums nāk klāt ukraiņi un saka paldies par atbalstu un skaņdarbu «Mana dziesma» ukraiņu valodā,» atminas Kaupers.

    Taujāts, kāpēc koncertos nedzied vairs grupas «Prāta vētra» dziesmas krievu valodā, Renārs atbild: «Šobrīd emocionāli tas vienkārši nav iespējams. Tā es sajūtu šo laiku. Kad mums prasa, kuras dziesmas dziedāsim koncertā, sakām – tikai tās, par kurām šobrīd jūtam, ka tās ir īstās un tām ir jāskan šajā laikā,» žurnālam «Privātā Dzīve» atzīst grupas «Prāta vētra» solists Renārs Kaupers.

     

    Pievienojies dzīvesstila portāla Santa.lv Facebook un Instagram: uzzini vērtīgo, lasi kvalitatīvo.

    Satura mārketings

     

    Veselība

    Vairāk

    Receptes

    Vairāk

    Personības

    Vairāk

    Skaistums un mode

    Vairāk

    Bērni

    Vairāk

    Māja un dārzs

    Vairāk

    Izklaide

    Vairāk

    Labākai dzīvei

    Vairāk

    Aktuāli

    Vairāk

    Abonē