• Kaukulis par vakcināciju: Ja ģimenes ārsts saka – potējam šo, es tā daru, jo viņš jau zina, ko dara

    Sabiedrība
    Zane Piļka-Karaļeviča
    Zane Piļka-Karaļeviča
    10. oktobris, 2021
    Komentēt

    Drukāt

    Saglabāt

    Foto: F64
    Tiklīdz Latvijā parādījās iespēja vakcinēties pret Covid-19, vairāki mūziķi to steidza izmantot, lai drošākos apstākļos atkal satiktos ar saviem klausītājiem.

    «Vakcinējos jau vasaras sākumā,» PDz saka grupas Dzelzs vilks mūziķis. «Pirms tam gan biju Covid-19 pārslimojis, taču antivielas bija jau beigušās. Ļoti gaidīju, kad beidzot man būs iespēja vakcinēties pret šo slimību. Tiklīdz tam bija dota zaļā gaisma, es to izdarīju, jo ticu zinātnei,» atzīst Juris Kaukulis.

    Covid-19 viņš izslimojis gandrīz bez simptomiem. «Godīgi sakot, pat nejutu, ka esmu slims. Uzzināju par to tikai tāpēc, ka visi pārējie ģimenes locekļi bija saslimuši. Paldies Dievam, nevienam no mūsu ģimenes nebija nekādu nopietnu komplikāciju vīrusa dēļ,» saka dziedātājs.

    Vēl viens būtisks iemesls, kāpēc Juris nolēma vakcinēties, bija vēlme ātrāk atgriezties ierastajā dzīvē. «Jaunā formā, bet tomēr – komunicējot un kontaktējoties citam ar citu, sevišķi iekštelpās. Galu galā nāk ziema. Mēs taču nedzīvojam Āfrikā, kur visu cauru gadu var dzīvot ārā!» atgādina viņš.

    Grupas Dzelzs vilks solists teic, ka viņš nav īpaši pētījis, kuru vakcīnu labāk izvēlēties.

    «Es uzticos savam ģimenes ārstam. Un, ja viņš saka – potējam šo, es tā daru, jo viņš jau zina, ko dara. Nemeklēju informāciju pie Facebook speciālistiem,» atklāj Juris.  

    Juris Kaukulis kopā ar vairākiem citiem sabiedrībā zināmiem cilvēkiem ir arī piedalījies videoklipa tapšanā, kas aicināja cilvēkus vakcinēties un skaidroja, kāpēc tas ir svarīgi. Kopš tā laika pagājis pusgads, un Juris ar nožēlu atzīst – viņaprāt, kampaņa nebija veiksmīga, kā cerēts.

    «Diemžēl cilvēkus tā neuzrunāja pietiekami. Es piedalījos ar pārliecību, ka cilvēkiem vajag vakcinēties, lai ietu uz priekšu, lai dzīvotu tālāk. Vakcīna cilvēci ir pasargājusi no daudzām briesmīgām slimībām. Neviens man par piedalīšanos klipā nemaksāja. Man gan daudzi, pat pazīstami cilvēki, tolaik pārmeta, ka es esot pārdevies. Nē! Tā bija mana brīva griba un pārliecība, kurai esmu uzticīgs joprojām.»

    Pievienojies dzīvesstila portāla Santa.lv Facebook un Instagram: uzzini vērtīgo, lasi kvalitatīvo.

    0 komentāri

    Šobrīd komentāru nav. Tavs viedoklis būs pirmais!

    Pievienot komentāru

    Lai pievienotu komentāru autorizējies ar Santa.lv profilu vai kādu no šiem sociālo tīklu profiliem.

    Satura mārketings

     

    Veselība

    Vairāk

    Receptes

    Vairāk

    Personības

    Vairāk

    Skaistums un mode

    Vairāk

    Bērni

    Vairāk

    Māja un dārzs

    Vairāk

    Izklaide

    Vairāk

    Labākai dzīvei

    Vairāk

    Aktuāli

    Vairāk

    Abonē