• Katrīna Dimanta pagarina brīvdienas Barselonā: Biļetes var dabūt par ļoti patīkamām cenām

    Atpūta
    Anastasija Kuzminova
    18. novembris, 2021
    Komentēt

    Drukāt

    Saglabāt

    Foto: NO PRIVĀTĀ ARHĪVA
    Dziedātājai paveicās – viņa jau vasarā zināja, ka šoruden atpūtīsies siltajās zemēs, un mājsēdes dēļ varēja savu atvaļinājumu ārzemēs paildzināt.

    Katrīna Dimanta vasarā kārtīgi pastrādāja, tādēļ jau laikus ieplānoja atpūtu rudenī. Šī ideja iepatikās arī viņas māsai Laimai, kura ir pedagoģe un var atļauties pazust no valsts skolēnu brīvlaikā. Tā nu sanāca, ka māsu izvēlētie ceļojuma datumi sakrita ar mājsēdes laiku.

    «Ierodoties Barselonā, sajūta bija ļoti jocīga – tur uz ielām un ēdināšanas vietās ir tik daudz cilvēku! Mūsu brauciens uz Spāniju bija paredzēts īsāks, bet, tā kā Latvijā šobrīd ir bēdīgi, nolēmām atpūtu pagarināt. Tur tomēr ir siltums un saule, pilsētā viss notiek. Cilvēki ievēro visus noteikumus – nēsā sejas maskas iekštelpās un sabiedriskajā transportā. Dzīve turpinās,» PDz stāsta Katrīna.

    Viņa uzsver – iespēja oktobra beigās izbaudīt sauli, valkāt šortus un peldēties jūrā bija kā malks svaiga gaisa. «Te ir skaista daba ar kalniem un gleznainu piekrasti, lielpilsēta un brīvība, ko izbaudījām.»

    Arī vairāki dziedātājas draugi, tiklīdz tika izsludināta mājsēde, steidza iegādāties aviobiļetes uz siltajām zemēm. Katrīna saka – arī viņa gribējusi apceļot vairākas Eiropas valstis, tomēr neziņa par to, kādi tuvākajā laika varētu būt ceļošanas noteikumi, no šīs idejas lika atteikties. «Jārēķinās arī, ka ceļojumu sadārdzina kovidtestu veikšana katrā valstī,» saka viņa. «Tomēr, ja tagad paseko aviokompāniju piedāvājumam, biļetes var dabūt par ļoti patīkamām cenām,» atzīst Katrīna.  

    Pirmo reizi Barselonā viņa bijusi pirms vairāk nekā desmit gadiem, un nu varēja nesteidzīgi aplūkot populārākos tūrisma objektus vēlreiz.

    «Redzējām iespaidīgo Svētās Ģimenes baznīcu, Gaudi parku un māju, uzkāpām Tibidabo kalnā. Esam paspējušas tik daudz! Barselona ir ļoti skaista, tādēļ ikvienam iesaku tur paviesoties,» saka mūziķe.

    Katrīna satika arī Barselonā dzīvojošos draugus, un vakaros viņi kopā pamuzicēja vai devās uz koncertiem.

    «Spāņiem ir pavisam cita mentalitāte. Kopumā viņi ir miermīlīgi, nesteidzīgi, neiespringst par norunāto tikšanās laiku. Zinot to, ka viņi nekur nesteidzas, arī es Barselonā kļuvu lēnīgāka. Speciāli neņēmu līdzi datoru strādāšanai, un man patiešām sanāca atpūsties,» secina dziedātāja. Īpaši viņu sajūsmināja tas, cik atraisīti ir spāņi, dejojot bāros un piekrastē.

    «Bija fantastiski pludmalē redzēt, ka pensionāri vienkārši dejo pie mūzikas. Tas bija tik skaisti – cilvēki gados kustas, ir brīvi, smaida un bauda sauli. Viņi bija tik laimīgi, ka mēs viņiem pievienojāmies,» atceras Katrīna. «Pagaidām gan šāds dzīvesveids mani vēl nevilina, jo man patīk darba duna. Vaicāju māsai, vai mēs varētu vecumdienās tā dzīvot – mums ir māja Barselonā, un mēs tur aizbraucam padejot?» smejas Dimanta.

    Nu jau Katrīna ir atgriezusies mājas un steidz uz ierakstu studiju, kur turpina darbu pie sava albuma Krāsas, turpina rosīties arī savā ukuleļu biznesā. «Šobrīd situācija ir sāpīga un sarežģīta, bet plānu un darbu Latvijā netrūkst. Ceru, ka šāds noskaņojums manī saglabāsies arī pēc mēneša un varēšu atkal būt projektā Dakteris klauns un doties uz slimnīcu, lai iepriecinātu mazos pacientus,» tā Dimanta.

    Pievienojies dzīvesstila portāla Santa.lv Facebook un Instagram: uzzini vērtīgo, lasi kvalitatīvo.

    0 komentāri

    Šobrīd komentāru nav. Tavs viedoklis būs pirmais!

    Pievienot komentāru

    Lai pievienotu komentāru autorizējies ar Santa.lv profilu vai kādu no šiem sociālo tīklu profiliem.

    Satura mārketings

     

    Veselība

    Vairāk

    Receptes

    Vairāk

    Personības

    Vairāk

    Skaistums un mode

    Vairāk

    Bērni

    Vairāk

    Māja un dārzs

    Vairāk

    Izklaide

    Vairāk

    Labākai dzīvei

    Vairāk

    Aktuāli

    Vairāk

    Abonē