• Kašers izgudrojis cimdiņsomu

    Stils
    Anastasija Kuzminova
    3. maijs, 2021
    Komentēt

    Drukāt

    Saglabāt

    Foto: Instagram
    Multimākslinieks, kurš jau kļuvis slavens ar paša dizainētām cepurēm, izdomājis jaunu aksesuāru. Liela bija viņa vilšanās, uzzinot – tādu jau pirms 20 gadiem izgudrojis slavens dizainers.

    Kašers modes mīļotājus apgādā ar savām oriģinālajām cepurēm – vilnas platmalēm ar pērlīšu un akmentiņu izšuvumiem – un dizainē apģērbu – kleitas un mēteļus. Nupat Kašers faniem atrādījis sava zīmola Kasher Bloom jaunāko aksesuāru – somiņu cimda formā.

    Diemžēl modes lietpratējus viņam pārsteigt neizdevās. Ļoti līdzīgu somiņu jau tālajā 1999. gadā izgudroja pasaulslavenais modes zīmols Martin Margiela. Vai Kašera cimdiņsomiņa ir tās pakaļdarinājums?

    «Kad pavēstīju par šo jaunumu, modes blogeri man rakstīja – tam esot līdzība ar Martin Margiela. Tas man bija liels pārsteigums. Jau bija saražots noteikts daudzums šo somiņu, tādēļ noskumu. Skatījāmies pirms tam internetā, un šķita, ka šāds dizains vēl nebūs redzēts. Galu galā – mēs nepārzinām pilnīgi visus pasaules dizaineru darbus,» neslēpj multimākslinieks.

    Kašera somiņas dizains tapis, apvelkot viņa plaukstas kontūru. Plaukstas elements viņa dizainētajos darbos izmantots jau vairākkārt – uzdrukāts uz kleitām, redzams auskaros un apspēlēts cepuru reklāmā.

    «Diemžēl tā modes pasaulē notiek.

    Šķiet – tev ir superīga ideja, tu to realizē un tikai tad uzzini, ka kaut kas tāds jau ir bijis.

    Ir grūti izdomāt kaut ko inovatīvu,» atklāts ir Kašers. «Centīsimies šo misēkli labot, lai cilvēkiem nerastos sajūta par kopēšanu. Tāds nebija mērķis, un mēs mācāmies no kļūdām.» Lai viņa cimdiņsomiņas atšķirtos no pasaulslavenā beļģu dizainera izgudrojuma, latvietis iecerējis tās ražot dažādās krāsās un lielākā izmērā. Turklāt atšķirība dizainā jau esot – Kašera somiņai ir īkšķa daļa, bet Martin Margiela darinājumam – nav.

     

     

    Pievienojies dzīvesstila portāla Santa.lv Facebook un Instagram: uzzini vērtīgo, lasi kvalitatīvo.

    0 komentāri

    Šobrīd komentāru nav. Tavs viedoklis būs pirmais!

    Pievienot komentāru

    Lai pievienotu komentāru autorizējies ar Santa.lv profilu vai kādu no šiem sociālo tīklu profiliem.

    Satura mārketings

     

    Veselība

    Vairāk

    Receptes

    Vairāk

    Personības

    Vairāk

    Skaistums un mode

    Vairāk

    Bērni

    Vairāk

    Māja un dārzs

    Vairāk

    Izklaide

    Vairāk

    Labākai dzīvei

    Vairāk

    Aktuāli

    Vairāk

    Abonē