• Kašers ar vīru apceļo Korfu salu

    Atpūta
    Santa.lv
    Santa.lv
    3. septembris, 2021
    Komentēt

    Drukāt

    Saglabāt

    Foto: Publicitātes foto
    “Mums ceļošana saistās ar izzināšanu – vietējais ēdiens, daba, kultūra – jo vairāk varam paspēt, viesojoties kādā ārvalstī, jo gandarītāki esam. Protams, mums patīk baudīt arī nesteidzīgu atpūtu, piemēram, pie baseina, bet iespaidu un atmiņu krāšana – tas ir vairāk par mums. Tā mēs topam emocionāli bagātāki,” stāsta uzņēmējs, multimākslinieks Kašers un viņa dzīves partneris – fitnesa treneris, Kasher Bloom direktors Jānis.

    Augusta iesākumā abi ceļotāji devās baudīt atpūtu uz Grieķijas salu Korfu.

    “Korfu ir patiesi gleznaina sala – to sapratām jau pirmajā dienā, dodoties no lidostas uz viesnīcu. Šeit kalni mijas ar gleznainu jūru, un mēs nolēmām, ka vēlēsimies iepazīt vairāk abus,” – par savām sajūtām stāsta Kašers.

    Pēc Latvijas aktīvās ikdienas, pāris pirmās brīvdienas pavadīja, baudot mierpilnu, nesteidzīgu un izsmalcinātu atpūtu piecu zvaigžņu kūrortviesnīcā. Bet pēc tā posās ceļā kruīza braucienam uz Paksi salu, lai iepazītu Jonijas jūru, klinšaino piekrasti un Korfu kaimiņsalu.

    “Kruīza brauciens mūs pārsteidza ar iespaidīgo krasta līniju – augstas klintis, caurspīdīgi jūras ūdeņi, kas mijas dažādās nokrāsās, saule – tas viss kopā veido patiesi neaizmirstamus skatus. Īpaša pieredze bija došanās ar kuģi iekšā kādā no neskaitāmi daudzajām klinšu arkām – augstās akmens siens, atvēsinošā ēnā un piezemētā gaisma rada neaprakstāmu sajūtu. Tomēr vairāk par to mūs iepriecināja Paksi sala. Mūsuprāt, tā ir noteikti iekļaujama apskatāmo vietu sarakstā, ja sanāk viesoties Korfu salā,” ekskursiju vērtē Jānis.

    Paksi salā abi ceļotāji baudīja nesteidzīgu pastaigu, ļaujoties mazo ieliņu labirintiem, iemūžinot salas skaistumu foto atmiņās un iepērkoties. Kā īpaši vērtīgu pieredzi, esot uz šīs salas, Kašers un Jānis atzīst ēdiena baudīšanu. Svaigi zvejotas garneles, astoņkāji un austeres ir izcili un nesalīdzināmi gards sevis lutinājums.

    Kašers par dienas pieredzi atzīst: “Mums ārkārtīgi patika redzētais un piedzīvotais, tomēr ceļotājiem, kas vēlas baudīt intīmāku gaisotni, savu ritmu un varbūt arī nelielu izsmalcinātību, mēs ieteiktu braucienā doties ar jahtu vai privātu motorlaivu – šķiet, ka tas ļoti labi iederētos Grieķijas iepazīšanas pieredzē.

    Savukārt ekskursija uz Paksi salu ir abosolūti tā vērta un Paksi pilsētiņa pilnīgi noteikti ir viena no skaistākajām Grieķijas pilsētiņām!”  

    Ņemot vērā gūto pieredzi, nākamajā dienā Kašers & Jānis tuprināja salas iepazīšanu, ar privātu auto dodoties Grieķijas zaļākās salas Korfu kalnienes serpentīnos un līkločos jau divatā.

    “Tas ir, kā filmās – auto izbrauciena laikā šāda domas mūsu prātos skanēja ļoti bieži. Korfu sala ir patiesi gleznaina! Katrs ceļa līkums paver neaizmirstami skaistu ainavu, katra pludmale šķiēt apstāšanās vērta, katrs ciematiņš vilina uzkavēties kādā kafejnīcā, restorānā vai vietējo labumu veikaliņā,” priekpilnā sajūsmā dalās Jānis.

    Auto izbrauciena dienu Kašers un Jānis pavadīja, ļaujoties Korfu salas iepriekš neizzinātiem un neplānotiem ceļu līkločiem. Kā stāsta abi ceļotāji, katra viņu ceļā sastaptā pludmale ir ar savu raksturu, neatkārtojama, skaista, iespaidīga – nav iespējams izcelt vienu īpašu, jo katra nes savu stāstu un aicina uzkavēties ilgāk. Tādas pat sajūtas raisa arī mazie ciematiņi.

    “Auto izbrauciens ir ārkārtīgi skaista pieredze, ko gūt Korfu salā. Sala nav liela, bet tā prot pārsteigt. Mēs noteikti iesakām ļauties šādai pieredzei, baudot to līdz sirds dziļumiem. Atmosfēra, cilvēki, kalni, tirkīzzilais jūras ūdens ir tā vērti, lai tam visam ļautos un mierpilni baudītu,” atzīst Kašers.

    Pēc abām ekskursijām gan Jānis, gan Kašers atzīst, ka Korfu viņus ir savaldzinājusi un abi ir iemīlējušies šajā salā, noteikti vēlēsies tajā atgriezties. 

    Pievienojies dzīvesstila portāla Santa.lv Facebook un Instagram: uzzini vērtīgo, lasi kvalitatīvo.

    0 komentāri

    Šobrīd komentāru nav. Tavs viedoklis būs pirmais!

    Pievienot komentāru

    Lai pievienotu komentāru autorizējies ar Santa.lv profilu vai kādu no šiem sociālo tīklu profiliem.

    Satura mārketings

     

    Veselība

    Vairāk

    Receptes

    Vairāk

    Personības

    Vairāk

    Skaistums un mode

    Vairāk

    Bērni

    Vairāk

    Māja un dārzs

    Vairāk

    Izklaide

    Vairāk

    Labākai dzīvei

    Vairāk

    Aktuāli

    Vairāk

    Abonē