• Kas notiek ar Porziņģa karjeru?

    Sabiedrība
    Edgars Orlovs
    Edgars Orlovs
    24. februāris, 2022
    Komentēt

    Drukāt

    Saglabāt

    Foto: Instagram
    Šāds pavērsiens šokēja daudzus basketbola fanus – NBA zvaigznei Porziņģim pēkšņi jāpārceļas uz Vašingtonu, bet cits latvietis kravā mantas, lai dotos viņa vietā uz Dalasu.

    Dalasas «Mavericks» un Vašingtonas «Wizards» maiņas darījums paredz, ka turpmāk Porziņģis spēlēs ASV galvaspilsētas klubā, bet Bertāns pārstāvēs Taksasas štata vienību. Dalasas klubā spēlēs arī «Wizards» saspēles vadītājs Spensers Dinvidijs.

    Šī sezona Latvijas labākajiem basketbolistiem līdz šim ritējusi ne pārāk sekmīgi. Abi piedzīvojuši traumas, un kādu laiku bija spiesti ievērot Covid-19 protokola noteikumus. Arī viņu sekmes laukumā varēja būt labākas, jo nekādus rekordus nesasniedza, lai gan klubu saimnieki, maksājot milzu algas, droši vien tādus gaidīja.

    Uzzinot par maiņas darījumu, Latvijas basketbola aprindās sākās spriešana, ko mūsu labākajiem basketbolistiem šādi pavērsieni karjerā nozīmē.

    Pagājušā gadsimta nogales labākais latviešu basketbolists Valdis Valters paziņoja: «Porziņģim karjera ir beigusies!»

    Sarunā ar PDz viņš pauda – maiņas darījums skaidri parāda to, kāds statuss Amerikā esot Kristapam, kas Latvijā tiek uzskatīts par superzvaigzni. «Runa ir par lieliem mērķiem. Kāpēc vispār spēlē NBA? Lai izcīnītu titulus! Tas, ka Kristaps tur spēlēs, cīnīsies kaut kādos otrās šķiras klubos, tas ir skaidrs, bet, ja runājam par katra basketbolista lielāko mērķi – čempiona titula izcīnīšanu –, tad neredzu lielas iespējas to realizēt.

    Visi cer, ka Kristaps restartēsies, bet pagaidām nekas par to neliek domāt. Nespēlēšana, traumas…

    Man šķiet, Kristapam beidzies laiks, kad viņš var domāt par NBA pirmās un otrās superzvaigznes statusu.

    No viņa NBA prasa daudz – nosauc par vienradzi, viņam ir īpaša loma klubos. Tomēr šis maiņas darījums norāda, ka NBA klubi ar Kristapu vairs nerēķinās. Jāsaprot zemteksts – viņu maina, tātad netic. Tāpēc arī uzskatu, ka karjera ir beigusies,» skaidroja Valters.

    Kristapa pirmais treneris Edvīns Sprūde Valtera pieļāvumiem nepiekrīt, jo maiņas darījums, viņaprāt, Kristapam nāks par labu.

    «Protams, ir problēma – Kristapa traumas, un tur var vēlēt tikai veselību un ieteikt izvairīties no tām. Bet, ja par spēlēšanu, tad Kristapam Vašingtonā varētu būt lielāka loma nekā Dalasā, kur visu uz savu pusi velk cits liels meistars – slovēnis Dončičs. Kā viņš tiek pie bumbas, tā negaidi, ka dabūsi atpakaļ! Vašingtonā Kristaps varētu no jauna uzplaukt, jo ir rezultatīvs, ja vien viņam piespēlē. Viņš spēj savākt bumbas un prot pretiniekus nobloķēt. Arī Dāvim maiņa var nākt par labu, jo metējs viņš ir ļoti labs,» optimistisks ir Edvīns Sprūde.

    Pievienojies dzīvesstila portāla Santa.lv Facebook un Instagram: uzzini vērtīgo, lasi kvalitatīvo.

    Satura mārketings

     

    Veselība

    Vairāk

    Receptes

    Vairāk

    Personības

    Vairāk

    Skaistums un mode

    Vairāk

    Bērni

    Vairāk

    Māja un dārzs

    Vairāk

    Izklaide

    Vairāk

    Labākai dzīvei

    Vairāk

    Aktuāli

    Vairāk

    Abonē