• Karaliski atzīmē hokejista Artūra Kuldas dzimšanas dienu

    Svētki
    Anastasija Kuzminova
    14. augusts, 2020
    Komentēt

    Drukāt

    Saglabāt

    Foto: Instagram
    Jūlija beigās hokejists svinēja 32. dzimšanas dienu. Viņa daiļā sieva interjera dizainere šai dienai bija izdomājusi karalisku programmu, kura sākās greznajā Rundāles pilī.

    «Mēs laikam esam pēdējie, kas vēl nebija viesojušies Rundāles pilī,» sarunā ar PDz atzīstas Kuldas. Beidzamos gadus jubilārs pavadīja Helsinkos, Šanhajā, Prāgā un Čerepovecā, un arī hokejista sieva allaž bijusi viņam līdzās. Tāpēc vairāk sanācis iepazīt citu zemju skaistākās vietas.

    «Mēs esam lieli ceļotāji, taču šobrīd nekur diži nevarējām aizlidot. Tāpēc piedāvāju Artūram doties ekskursijā uz Rundāles pili, un viņš šo ideju atbalstīja,» stāsta Krievijas hokeja kluba Severstaļ aizsarga sieva Elīna. Lai pilnībā izbaudītu 18. gadsimta noskaņu, Elīna pieaicināja profesionālas gides un vēsturisko tērpu entuziastes Jeļenu un Elīnu Forstes.

    «Savos fantastiskajos tērpos viņas izskatījās kā īstas Rundāles pils noslēpumu glabātājas! Viņas bija lieliskas – mācīja mūs dejot polonēzi un menuetu, runāja franču valodā, atklāja dažādu mēbeļu un interjera nosaukumu izcelsmi,» atceras viņa. Interesanti bija abiem. Elīnu īpaši saistīja viņai tuvā arhitektūras un dizaina tēma, bet Artūru – vēsture.  «Skolā vēsturē biju izcilnieks, bet vienmēr ir labi papildināt savas zināšanas. Jauki, ka tagad, kad iestājās pauze sportā, man ir laiks pastudēt Latvijas vēsturi un apskatīt nozīmīgas un skaistas vietas,» teic viņš.  

    Covid-19 ierobežojumu dēļ liels tūristu pieplūdums muzejos nav manāms, un arī galma dāmas pamanījās Kuldas pa Rundāles muzeju izvadāt tā, lai viņi nesastaptos ar citiem tūristiem.

    «Daži tomēr mūs pamanīja, un tas bija vētraini – skrēja klāt, vēlējās aptaustīt un kopā nobildēties,» atceras Elīna.

    Tas gan neesot bijis slavenā jubilāra dēļ. Tūristus pievilinājuši galma dāmu tērpi. «Mūsu galma dāmas bija ļoti košas. Vienai bija ļoti kupla kleita, bet matos – putns,» atceras Artūrs.

    «Pateicoties mūsu foršajām gidēm, man bija sajūta, ka atrodos Sanktpēterburgā vai Itālijā,» saka Elīna.

    «Arī pērn Artūram sagatavoju pārsteigumu – braucienu uz Romu, kur gids mums detalizēti visu stāstīja. Roma un Vatikāns, protams, ir fantastiskas vietas, bet pēc Rundāles pils apmeklējuma mūs nepameta lepnums, ka šāds vēsturisks šedevrs ir tepat Latvijā. Tur bija vēl iespaidīgāk nekā Romā,» atzīst hokejista sieva.

    Kuldas viesojās arī Mežotnes un Bauskas pilī, kā arī Mazmežotnes muižā. «Tāds mums sanāca brauciens – pa karaliskām vietām,» priecājas Elīna. «Ceru, ka Latvijā restaurēs arī citas pilis, saglabājot šīs arhitektūras pērles. Nākamo gribam apciemot atjaunoto Jelgavas pili,» iedvesmots ir hokejists.

    0 komentāri

    Šobrīd komentāru nav. Tavs viedoklis būs pirmais!

    Pievienot komentāru

    Lai pievienotu komentāru autorizējies ar Santa.lv profilu vai kādu no šiem sociālo tīklu profiliem.

    Satura mārketings

     

    Veselība

    Vairāk

    Receptes

    Vairāk

    Personības

    Vairāk

    Skaistums un mode

    Vairāk

    Bērni

    Vairāk

    Māja un dārzs

    Vairāk

    Izklaide

    Vairāk

    Labākai dzīvei

    Vairāk

    Aktuāli

    Vairāk

    Abonē