• Kara laika zvaigzne – Jānis Sārts

    Karš
    Zane Piļka- Karaļeviča
    10. aprīlis, 2022
    Komentēt

    Drukāt

    Saglabāt

    Foto: Matīss Markovskis
    Brīžos, kad pārņem bailes, ka Putins uzlaidīs visu pasauli gaisā, Jānis Sārts spēj nomierināt satrauktos prātus. Pateicoties viņam, daudz vairāk zinām par kodolieročiem.

    Pandēmijas laikā par spožākajām TV zvaigznēm kļuva infektologs Uga Dumpis un epidemiologs Jurijs Perevoščikovs. Tagad viņus ekrānos nomainījuši citi divi eksperti, kas mums ik dienu stāsta par karu Ukrainā. Viens no tiem ir Nacionālo bruņoto spēku rezerves pulkvedis Igors Rajevs, bet otrs – NATO Stratēģiskās komunikācijas vadītājs Jānis Sārts, kura vārdu tagad zina arī tie, kas par politiku un valsts drošību nekad nav interesējušies. Kā eksperts viņš teju ik vakaru parādās dažādu TV kanālu ziņās un sociālo tīklu tiešraidēs. Sārts ātri vien iekarojis skatītāju, īpaši daiļā dzimuma pārstāvju, simpātijas.

    Gudrs, izskatīgs, asprātīgs – tā par Sārtu komentāros raksta dāmas.

    Jānis Sārts manīts pat BBC ziņās.
    Jānis Sārts manīts pat BBC ziņās.

    Atšķirībā no militārā eksperta Rajeva Sārts gan ir visai noslēpumaina persona. Ja neskaita sasniegumus karjerā, tad par viņa personību publiski zināms gaužām maz. 

    Acīgākie pamanījuši, ka pirkstā Sārtam ir Nameja gredzens. Viņš intervijā žurnālam Klubs pērn pastāstīja – tā esot dāvana, jo pēc izglītības Jānis ir vēsturnieks. «Interesēja starpkaru periodu vēsture, Latvijas un Anglijas attiecības. Arī senvēsture vienmēr interesējusi,» teica viņš. 

    Par Jāņa privāto dzīvi zināms vien tas, ka Sārts ir precējies un viņam ir četri bērni. «Varbūt esmu vecmodīgs, bet uzskatu, ka demokrātiskā sabiedrībā ikvienam ir tiesības uz privātumu,» žurnālam Klubs norādīja Sārts.

    Viena no retajām fotogrāfijām, kurā <a data-id=Jānis Sārts redzams kopā ar sievu. " src="https://cdn.santa.lv/files/f64_20151118_viesi_031.jpg" style="width: 500px; height: 750px;">

     

    Viņš ir ļoti piesardzīgs. Ikdienā lietojot aifonu, taču atzīst – tas gan neesot nekāds mega drošais, bet programmatūrs ziņā tomēr visdrošākais.» Sārts rūpīgi izvērtē, kādas lietotnes viedtālrunī izmantot un no kurām visprātīgākais atteikties, lai privāti dati nenonāktu citu rokās. Piemēram, Sārts nelieto autobraucēju iecienīto lietotni Waze. «No drošības viedokļa – caurumaina, tajā vieglāk ielauzties.

    Bet, iespējams, mans drošības lietu redzējums ir jau ar zināmu paranoju – rēķinos, ka esmu mērķis."

    Arī lietotni WhatsApp viņš tikpat kā neizmanto, bet Facebook un Twitter apmeklē tikai datorā, turklāt piedomājot, kurā tieši – lai tajā nebūtu pārāk daudz informācijas. Ainiņas no Sārta ģimenes dzīves un atvaļinājumiem virtuālajos tīmekļos noteikti neatradīsiet. Iespējams, tieši šis noslēpumainības plīvurs daudziem viņa personībā arī šķiet tik pievilcīgs.

     

    Pievienojies dzīvesstila portāla Santa.lv Facebook un Instagram: uzzini vērtīgo, lasi kvalitatīvo.

    Satura mārketings

     

    Veselība

    Vairāk

    Receptes

    Vairāk

    Personības

    Vairāk

    Skaistums un mode

    Vairāk

    Bērni

    Vairāk

    Māja un dārzs

    Vairāk

    Izklaide

    Vairāk

    Labākai dzīvei

    Vairāk

    Aktuāli

    Vairāk

    Abonē