• Kāpēc pēc 40 gadu kopdzīves šķiras Zuzāni?

    Attiecības
    Evija Kalnbērza
    Edgars Orlovs
    Edgars Orlovs
    Marta Kalniņa
    25. maijs, 2021
    Komentēt

    Drukāt

    Saglabāt

    Foto: F64, INSTAGRAM UN NO IZDEVNIECĪBAS ŽURNĀLS SANTA ARHĪVA
    Pagājušajā ceturtdienā viens no bagātākajiem cilvēkiem Latvijā – azartspēļu biznesa turētājs un mākslas mecenāts – paziņoja par laulības šķiršanu. Vēl rudenī pāris labprāt stāstīja par savu saskanīgo kopdzīvi, taču pandēmijā noticis kas tāds, kas licis pieņemt nopietnu lēmumu.

    Nozīmīga Zuzānu dzīves daļa bija mākslas kolekcionēšana un atbalstīšana. Uz PDz jautājumu, vai pēc šķiršanās viņi turpinās kopīgi darboties mākslas projektos, Dina Zuzāne atbildēja lakoniski: «Mākslas projekti turpināsies.»

    Pērn Zuzāni Rīgā atklāja savu jauno mākslas telpu Zuzeum, un tagad mākslas aprindas lēš, ka tam bijusi gana liela loma laulības izjukšanā. Lai gan mākslas kolekcionēšanu pāris sāka kopā, tā tomēr vairāk saistījusi Jāni.

    Viņš ļoti aizrāvies ar savu jauno projektu, un, iespējams, tieši šajā laikā arī notikusi attālināšanās pāra attiecībās.

    «Es ļaujos, lai Jānis veido visu karkasu, visas lietas, kuras saistās ar mākslas iegādi. Es varu pateikt, vai man patīk darbs vai ne, par summām mēs varam parunāt, bet es īpaši neiejaucos tādos globālos procesos,» pirms trijiem gadiem Arterritory.com sacīja Dina. Taču jau pagājušajā rudenī viņa žurnālam Ieva atzina: «Māksla ir Jāņa narkotikas. Teikšu godīgi: man Jānis diezgan daudz jāpiebremzē.»

    DINA un JĀNIS apprecējās 1986. gadā. Intervijā žurnālam Ieva abi labprāt gremdējās atmiņās par jaunības laikiem, kad sācies viņu mīlas stāsts. Tas noticis pēc tam, kad Jānis bija atgriezies no dienesta padomju armijā. «Ar Jāni iepazināmies pie draugiem. Katrs toreiz atnācām ar savu otro pusīti, taču iepazināmies un sapratām – viens otram patīkam labāk nekā draugi, ar kuriem atnācām,» atklāja viņa.

    Spītējot pandēmijai, Zuzāns daudz enerģijas un līdzekļu veltīja sapņa piepildīšanai. Pēc mākslas telpas atklāšanas, vaicāts, vai pēdējais vārds lēmumos pieder sievai, Jānis bija vaļsirdīgs: «Mēs visus lēmumus pieņemam kopā. Taču, kā jau visās ģimenēs, arī mums ir strīdi.» Dina uzsvēra: «Mēs vienmēr esam centušies viens otru saprast, uzklausīt.»

    Taču atzina, ka mākslas baudīšanā viņa pārsātinājumu izjūtot jau pēc dažām stundām, bet Jānis tai var nodoties vairākas dienas no vietas. Dina arī nav slēpusi, ka ir konservatīva un laikmetīgā māksla viņai ne vienmēr saprotama. Jautājumos par to viņai un Jānim varot būt ļoti atšķirīgi viedokļi. Savukārt došanās uz siltzemju kūrortiem esot Jāņa piekāpšanās Dinai. «Tur man ir diezgan garlaicīgi. Laika pavadīšana bez mākslas ir vējā izmesta,» sacīja miljonārs.

    Zuzeum veidošana viņam pavērusi jaunas iespējas būt vēl dziļāk pasaulē, kas viņu patiesi aizrauj. Šajā procesā radušās jaunas iepazīšanās, jaunas intereses. Viņā burtiski ieplūdusi jaunības enerģija, un paklīdušas runas, ka pie apvāršņa parādījusies arī jauna mūza no mākslas aprindām.

    Kāda Zuzānam pietuvināta persona no mākslas pazinēju loka PDz atklāja: «Spriež, ka, iespējams, Jānim pandēmijas laikā vienkārši apnikusi vienmuļība, viņam nepieciešama papildu adrenalīna deva un pagozēšanās sabiedrības runu epicentrā. Šķiršanās pārim, kurš tiek uzskatīts par vienu no turīgākajiem Latvijā, nepārprotami likusi sašūmēties lielai sabiedrības daļai un sagādājusi interesi. Var gadīties, ka Jānis, kas ir azartu cienošs, to izbauda, lai pēc laika atkal atgrieztos savā ģimenes ligzdiņā pie Dinas sāniem.

    Taču daudz ticamāka versija ir tā, ka Jānim uzradusies jauna simpātija.

    Un tas jau ir nolasāms niansēs – kādi divdomīgāki izteicieni, Jāņa pēdējo mēnešu fiziskās formas uzlabojums un vēlme būt sava veida mačo. Pats ar sveci zem pūra neesmu stāvējis, bet viss liecina par to, ka tā tiešām varētu būt jauna mīla. Izskatās, ka Jānim uzradusies jauna mūza.»

    Kā tiks dalīta manta – lasi jaunākajā Privātās Dzīves numurā!

    • Kāpēc pēc 40 gadu kopdzīves šķiras Zuzāni?  Kā dalīs mantu?
    • Hokeja čempionāts klātienē tikai izredzētajiem. Kāpēc kas vienam aizliegts, otram atļauts?
    • Potējies un laimē miljonu!? Ko par šādu akciju domā slavenības
    • Izirušas trīs Latvijas daiļavu laulības. Adamss, Krūze un Lindenblate nu ir brīvas sievietes
    • Ella un Markus Riva ASV svin supermodeles Gintas Lapiņas grūtniecību
    Privātā Dzīve №21

    Pievienojies dzīvesstila portāla Santa.lv Facebook un Instagram: uzzini vērtīgo, lasi kvalitatīvo.

    0 komentāri

    Šobrīd komentāru nav. Tavs viedoklis būs pirmais!

    Pievienot komentāru

    Lai pievienotu komentāru autorizējies ar Santa.lv profilu vai kādu no šiem sociālo tīklu profiliem.

    Satura mārketings

     

    Veselība

    Vairāk

    Receptes

    Vairāk

    Personības

    Vairāk

    Skaistums un mode

    Vairāk

    Bērni

    Vairāk

    Māja un dārzs

    Vairāk

    Izklaide

    Vairāk

    Labākai dzīvei

    Vairāk

    Aktuāli

    Vairāk

    Abonē