• Kamēr Zatlers slimo ar Covid, sieva iet uz teātri: Neredzu nekādu apdraudējumu apkārtējiem

    Sabiedrība
    Evija Kalnbērza
    13. oktobris, 2021
    Komentēt

    Drukāt

    Saglabāt

    Foto: Ģirts Ozoliņš (F64)
    Lai arī eksprezidents apstiprinājis, ka sasirdzis ar Covid 19, viņa sieva turpina apmeklēt saviesīgus pasākumus.

    Septembra izskaņā Valdis Zatlers, kurš jau agrā pavasarī bija vakcinējies pret Covid-19, atzina – viņš ir sasirdzis ar koronavīrusu. Piektdienas vakarā Zatlers PDz sacīja, ka atrodas mājās karantīnā un savu veselības stāvokli patlaban atturēsies komentēt, jo slimošanas laikā vēlas distancēties no visa.

    Jau iepriekšējā dienā viņš medijiem sacīja – viņa inficēšanās esot nepārprotams signāls, ka pēc pieciem mēnešiem imunitāte vecākiem cilvēkiem tomēr samazinās. Tāpēc, viņaprāt, nepieciešama trešā pote. Zatlers pauda pārliecību, ka vakcīna krietni atvieglo viņa slimības gaitu.

    Beidzamajos mēnešos Zatlers neliedza sev iespēju doties uz dažādiem kultūras pasākumiem un jutās droši. Tagad viņš uzsvēra – ir ļoti svarīgi epidemioloģiskos noteikumus ievērot arī drošajās zonās. Zatlers apmeklējis tikai tos pasākumus, kuros bija ļauts piedalīties vakcinētajiem un Covid-19 pārslimojušajiem, un inficēšanās apstākļi viņam neesot zināmi.

    Redzot, ka ceturtdienas vakarā uz Latvijas Nacionālā teātra pirmizrādi ierodas bijusī pirmā lēdija Lilita Zatlere, daudzi apmeklētāji bija apmulsuši – vai tiešām tā drīkst?

    Lūgts komentēt, vai tas ir droši, ka viņa dzīvesbiedre turpina apmeklēt saviesīgus pasākumus, Valdis Zatlers sacīja: «Ir vakcinētas kontaktpersonas protokols, ko tā drīkst un ko ne. Mana sieva ceturtdien veica testu, un tas bija negatīvs, tāpēc neredzu nekādu apdraudējumu apkārtējiem. Viss ir tā, kā valstī noteikts – vakcinētai kontaktpersonai nedēļas laikā jāveic tests un 14 dienu karantīna uz viņu neattiecas. Ja es pats būtu aizgājis uz pirmizrādi, tad gan varētu būt jautājumi. Es esmu dakteris un esmu precīzs!»

    Pievienojies dzīvesstila portāla Santa.lv Facebook un Instagram: uzzini vērtīgo, lasi kvalitatīvo.

    0 komentāri

    Šobrīd komentāru nav. Tavs viedoklis būs pirmais!

    Pievienot komentāru

    Lai pievienotu komentāru autorizējies ar Santa.lv profilu vai kādu no šiem sociālo tīklu profiliem.

    Satura mārketings

     

    Veselība

    Vairāk

    Receptes

    Vairāk

    Personības

    Vairāk

    Skaistums un mode

    Vairāk

    Bērni

    Vairāk

    Māja un dārzs

    Vairāk

    Izklaide

    Vairāk

    Labākai dzīvei

    Vairāk

    Aktuāli

    Vairāk

    Abonē