• Kamēr dizainere Birmane guļ, dzīvoklī ielaužas zagļi: Izjūtas ir ļoti nepatīkamas

    Sabiedrība
    Evija Kalnbērza
    16. marts, 2021
    Komentēt

    Drukāt

    Saglabāt

    Foto: No izdevniecības Žurnāls Santa arhīva
    Pagājušajā nedēļā naktī no trešdienas uz ceturdienu modes dizainere saldi gulēja un pat nenojauta, ka viņas dzīvoklī rosās nelūgti viesi.

    «Lai gan viss beidzies samērā labi, izjūtas ir ļoti nepatīkamas. Pat pretīgas, kad iedomājos – kāds svešinieks bezmaz elpojis manā spilvenā,» PDz saka modes dizainere Odeta Birmane.

    Pagājušajā nedēļā viņas mājās iekļuvuši garnadži. To, ka svešinieki lodājuši par dizaineres dzīvokli, Odeta konstatējusi vien no rīta, kad pamanījusi – ārdurvis ir atvērtas. Zagļu loms gan bijis neliels – aiznesta viņas soma ar divām bankas kartēm un atslēgām, 20 eiro skaidrā naudā, personu apliecinoši dokumenti un citi sadzīviski sīkumi.

    Lai gan materiālie zaudējumi nav lieli, neērtības dzīvokļa saimniecei sagādātas pamatīgas. Atlikušo nedēļu viņai nācās veltīt dokumentu un bankas karšu atjaunošanai. Par laimi, bankas kartes zagļi nebija iztukšojuši.

    «Sapratu, ka zagļi varētu būt ieradušies naktī no vieniem līdz četriem. To noskaidroju, zvanot bankai, lai uzzinātu, vai kontā ir nauda. Man ziņoja, ka zagļi agrā rīta stundā bija likuši karti bankomātā, bet, tā kā nav zinājuši PIN kodu, aparāts karti aprijis.»

    Atklājot savu nepatīkamo pieredzi, Odeta iesaka ļaudīm uzmanīties un pasargāt sevi no nelūgtiem viesiem, aprīkojot dzīvokļa durvis ar kārtīgu slēdzeni. Mājas ārdurvis, kurām ir uzstādīts kods, no šādiem ciemiņiem nepasargā. «Tagad jau katrs ēdienu piegādātājs zina visu durvju kodus,» saka viņa. Tāpēc par savu drošību jārūpējas pašam.

    «Atslēgas man bija pašas vienkāršākās, nu būšu piesardzīgāka. Kad par šo negadījumu pavēstīju sociālajos tīklos, saņēmu zvanus no paziņām un uzzināju, ka šajās dienās arī citur bija apzagšanas mēģinājumi. Iespējams, zagļi pat lieto kādu iemidzinošu gāzi. Šādu gadījumu tagad ir ļoti daudz,» brīdina Birmane.

    0 komentāri

    Šobrīd komentāru nav. Tavs viedoklis būs pirmais!

    Pievienot komentāru

    Lai pievienotu komentāru autorizējies ar Santa.lv profilu vai kādu no šiem sociālo tīklu profiliem.

    Satura mārketings

     

    Veselība

    Vairāk

    Receptes

    Vairāk

    Personības

    Vairāk

    Skaistums un mode

    Vairāk

    Bērni

    Vairāk

    Māja un dārzs

    Vairāk

    Izklaide

    Vairāk

    Labākai dzīvei

    Vairāk

    Aktuāli

    Vairāk

    Abonē