• Kamaniņu braucēja Zirne beidzot atzīstas: «Visus šos gadus šausmīgi salu.»

    Ziemas sports
    Inese Mizovska
    13. marts, 2022
    Komentēt

    Drukāt

    Saglabāt

    Ulla Zirne februāra beigās noslēdza savu sportisko karjeru.
    Foto: No privātā arhīva.
    Ulla Zirne februāra beigās noslēdza savu sportisko karjeru.
    Februāra beigās kamaniņu braucēja Ullas Zirne pieņēma lēmumu beigt 18 gadus būvēto sportisko karjeru. Sarunā ar PDz viņa par sevi atklāja daudz pārsteidzoša.

    «Man ir 26 gadi, un tas šajā sporta veidā nav nekāds lielais vecums. Nesen vācu sportiste karjeru beidza 40 gados, bet vīrieši startē vēl ilgāk. Taču nekad neesmu domājusi par to, ka aiziešu no aktīvā sporta kādā noteiktā vecumā. Es vienkārši ik pa laikam sev pajautāju: «Ulla, tev vēl ir iekšā?» Kamēr jutu piepildījumu tajā, ko daru, varēju iet uz priekšu,» intervijā žurnālam «Privātā Dzīve» sacīja kamaniņu braucēja Ulla Zirne.

    Februāra beigās viņa savā dzimtajā pilsētā Siguldā izcīnīja pēdējo medaļu karjerā – bronzu Latvijas čempionātā. «Ja sezonas laikā vēl šaubījos, tad, sēžot uz starta līnijas, pasmaidīju, jo zināju – viss ir pareizi!» atzinās viņa.


    Intervijā Ulla atklāj daudzas pārsteidzošas lietas. Arī to, ka necieš aukstumu! «Daudzi par to brīnās, bet esmu ļoti salīga. Visus savas karjeras gadus esmu šausmīgi salusi. Tādēļ stāvēt kā trenerim trases malā un salt – tas nav man,» pasmaida viņa.

    «Karjeras laikā man visu laiku bija jāpiedomā pie tā, kā audzēt svaru un pārvērst to muskuļu masā. Īpaši labi neizdevās.

    Svaram šajā sportā ir nozīme, un es sacensībās izmantoju speciālu 10 kilogramu smagu vesti.

    Tas ir maksimālais atļautais papildu svars,» atklāj Ulla.  Arī viņas slaidais augums šajā sporta veidā drīzāk bija trūkums. «Dāmas kamaniņu sportā lielākoties ir spēcīgas miesas uzbūves, es biju viena no mazākajām,» atzīst Zirne.

     

     

     

     

    Pievienojies dzīvesstila portāla Santa.lv Facebook un Instagram: uzzini vērtīgo, lasi kvalitatīvo.

    Satura mārketings

     

    Veselība

    Vairāk

    Receptes

    Vairāk

    Personības

    Vairāk

    Skaistums un mode

    Vairāk

    Bērni

    Vairāk

    Māja un dārzs

    Vairāk

    Izklaide

    Vairāk

    Labākai dzīvei

    Vairāk

    Aktuāli

    Vairāk

    Abonē