• Kailfoto meistare Liāna Brūvere atklāti par savu traumatiskāko dzīves pieredzi

    Sabiedrība
    Santa.lv
    Santa.lv
    30. marts, 2022
    Komentēt

    Drukāt

    Saglabāt

    Foto: Kadrs no video
    Sievišķīgo sarunu šovs “Kad viņas satiekas” nevairās arī no ļoti smagām tēmām, jo tic, ka dalīšanās ar traumatisku pieredzi var palīdzēt citām sievietēm, kas nonākušas līdzīgā situācijā.

    Šoreiz raidījumā viesojas spilgtā fotomāksliniece Liāna Brūvere jeb Koshumm, kura 17 gadu vecumā piedzīvojusi šausmīgāko pazemojumu, kāds sievietei var tikt nodarīts – izvarošanu.

    Tolaik, jo sevišķi laukos, kur meitene dzīvojusi, vardarbības upuriem nav bijis nekādu iespēju saņemt speciālistu palīdzību, kā tas ir šodien.

    Taču, kā atzīst māksliniece “mūsu ķermenis ir ļoti gudrs – ja ir kāds notikums, ar kuru tas tobrīd nespēj tikt galā, tas to vienkārši “aizslēdz”.

    Man līdz pat nesenam laikam nebija nekādu atmiņu par šo notikumu, arī tāpēc, ka tas bija apreibinošu vielu ietekmē.

    Pat visas atmiņas par to dzīves posmu ir miglainas. Tas mani ir pasargājis, es nedomāju, ka citādi es spētu vēlāk izveidot ģimenei, laist pasaulē bērnus.”

    Kādā veidā tad atmiņas atgriezās un kas notiek pēc tam?

    “Tad, kad mēs esam tiktāl nobrieduši, lai spētu ar šo informāciju tikt galā, sākas dažādu notikumu, sakarību, norāžu virkne, kas mūs pamazām “atved atpakaļ”. Un tad ir jāsāk savu personību būvēt pilnīgi no jauna. Nav sevi notikušajā jāvaino, bet ir jāsaprot, kur bija tava atbildības daļa” – Liānai Brūverei ir šāds skaidrojums.

    Vairāk par psihes aizsardzības mehānismiem un to, kas pēc notikušā apzināšanās palīdz uzbūvēt savu identitāti no jauna, skaties 1188 Play video!

    Pievienojies dzīvesstila portāla Santa.lv Facebook un Instagram: uzzini vērtīgo, lasi kvalitatīvo.

    Satura mārketings

     

    Veselība

    Vairāk

    Receptes

    Vairāk

    Personības

    Vairāk

    Skaistums un mode

    Vairāk

    Bērni

    Vairāk

    Māja un dārzs

    Vairāk

    Izklaide

    Vairāk

    Labākai dzīvei

    Vairāk

    Aktuāli

    Vairāk

    Abonē