• Kādu vakcīnu gaida Lauris Reiniks?

    Sabiedrība
    Gita Vīksne
    Inese Mizovska
    3. aprīlis, 2021
    Komentēt

    Drukāt

    Saglabāt

    Foto: No izdevniecības Žurnāls Santa arhīva
    Kādu brīdi Latvijā uz laiku tika apturēta Lielbritānijas un Zviedrijas uzņēmuma AstraZeneca vakcīnu izmantošana. Vēlāk vakcinācija tika atsākta, tomēr saceltā jezga daļā sabiedrības sējusi nedrošību, bet daļa uzskata – labāk šaubīties un tomēr tikt vakcinētam.

    «Esmu par vakcinēšanos, jo gribu ceļot, un negribu baidīties no koronavīrusa. No vakcīnas man nav bail, tāpēc esmu iestājies rindā uz to. Arī mana vecmamma, tiklīdz tāda iespēja būs, ies potēties,» saka mūziķis Lauris Reiniks.

    «Piemēram, lidojot uz Āfriku, man bija jātaisa visādas vakcīnas – gan pret dzelteno kaiti, gan hepatītu, tāpēc vēl viena mani noteikti nesatrauc. Jā, es rēķinos, ka pēc vakcīnas saņemšanas kādas 30 stundas varētu būt jāpamokās ar sliktu pašsajūtu, taču esmu tam gatavs,» pārliecināts ir viņš.

    «Es saprotu, ka cilvēki tagad baidās potēties ar AstraZeneca. Arī pats, lasot par blaknēm citās valstīs, biju mazliet nobažījies par šo vakcīnu un atbalstīju to, ka Latvija pieņēma lēmumu uz laiku piebremzēt ar vakcinēšanos. Nekas nav labs, kas sēj cilvēkos šaubas. Skaidrs, ka cilvēki vēlas tādas vakcīnas, kurām nebūtu blakusparādību vai aizdomu par tām,» saka Reiniks.

    Viņš pauda, ka gaida amerikāņu vakcīnas Johnson&Johnson ienākšanu Latvijā.

    «Johnson&Johnson pote man šķiet simpātiska ar to, ka tas ir vienreizējs pasākums – iepotē, un miers un bērziņš uz kādu laiku.

    Otrreiz nav jāiet. Pagaidām nekāda jezga ap šo vakcīnu vēl nav izcēlusies, kas arī ir pozitīvi,» komentē mūziķis.

    «Esmu runājis ar tiem, kas izslimojuši koronavīrusu. Jā, daudziem nav nekādu seku, bet, piemēram, kolēģei televīzijā pēc pārslimošanas bieži sāp galva, agrāk viņu šādas problēmas nekad nav mocījušas. Manai kaimiņienei sportistei ir spiedīga sajūta krūtīs,» stāsta viņš.

    «Uz mani pozitīvi iedarbojās pieredzes stāsti. Mans kolēģis, kurš ir izslimojis koronavīrusu, noskaidrojis, ka tagad viņam ir 128 antivielas, un tas skaitoties labi. Taču pazīstamai dakterei, kas ir saņēmusi vakcīnu, ir gandrīz 4000 antivielu! Šādi fakti nostrādā, un es arī esmu motivēts vakcinēties.»

    0 komentāri

    Šobrīd komentāru nav. Tavs viedoklis būs pirmais!

    Pievienot komentāru

    Lai pievienotu komentāru autorizējies ar Santa.lv profilu vai kādu no šiem sociālo tīklu profiliem.

    Satura mārketings

     

    Veselība

    Vairāk

    Receptes

    Vairāk

    Personības

    Vairāk

    Skaistums un mode

    Vairāk

    Bērni

    Vairāk

    Māja un dārzs

    Vairāk

    Izklaide

    Vairāk

    Labākai dzīvei

    Vairāk

    Aktuāli

    Vairāk

    Abonē