• Kā satikt īsto vīrieti?

    Sekss
    Santa.lv
    Santa.lv
    25. decembris, 2023
    Komentēt

    Drukāt

    Saglabāt

    Var dzīves īsto vīrieti satikt arī tad, kad tev jau pāri 40, pāri 50, pāri 60… Tikai, visticamāk, pašai pirms tam būs jāpapūlas. Un, ja arī ne mūža mīlestību, tad vismaz partneri romantiskiem vai kaislīgiem piedzīvojumiem!

    Dāmas, ja gribam noturēties randiņu tirgū, mums obligāti jābūt uz tu ar modernajām tehnoloģijām! Satikšanās vieta Nr. 1 pašlaik ir internets – sociālie un iepazīšanās portāli un modīgais Tinder. Vēl viena iespēja – profesionālās iepazīšanās aģentūras, taču to skaits gan ir kusis kā sniegs saulītē. Un, protams, vēl jādod iespēja arī nejaušībai – foršus kungus joprojām izdodas satikt ballēs, benzīntankos un, galu galā, pašvaldību vēlēšanās. Atliek tikai uzkrāsot lūpas un doties pretī.

    Pie tindera džeka uz Barselonu

    Ja jūties sirdī jauna un nebaidies tikties ar jaunākiem vīriešiem un ārzemniekiem, vērts pamēģināt tinderi. Latviešu vīriešus pēc piecdesmit gan te visdrīzāk nesastapt.

    Gintai ir 45 gadi. Pirms pusotra gada šo lietotni viņas telefonā instalēja draiska kolēģe. Īsinot laiku sabiedriskajā transportā, Ginta to sāka kā spēli – šķiroja puišus, atbildēja uz vēstulēm. Rezultātā pusotra gada laikā viņa tikusies ar pieciem Latvijas vīriešiem, no kuriem daudzmaz sakarīgs gan bija tikai viens, un 13 simpātiskiem ārzemniekiem. Vēl vairāk – pie trim Ginta jau bijusi ciemos uz citām valstīm un tikusi lutināta kā princese.

    Kā īsti to dara? Vispirms telefonā lejupielādē lietotni Tinder. Pēc tam izveido savu profilu ar izskatīgu foto un norādi, ar kādiem vīriešiem – kāda vecuma un cik lielā rādiusā ap tavu atrašanās vietu – labprāt satiktos. Pēc tam sākas tāda kā viegla spēlīte. Cita pēc citas ekrānā parādās puišu fotogrāfijas, un tev jāspiež patīk vai nepatīk. Tikmēr džeki tieši tāpat vērtē tavu bildi. Ja no abām pusēm sakrīt divi patīk, tiek dota iespēja sarakstīties. «No tiem, ar kuriem simpātijas sakrīt, 70 procenti sarunu vispār nesāk, no atlikušajiem puse paliek pie labdien vai hello,» skaita Ginta. «Man apnikuši vīrieši bez iniciatīvas, tāpēc es principā nerakstu pirmā.»

    Vai tinderis sola nopietnas attiecības? «Es negaidu, ka kāds no viņiem mani precēs. Taču – kas zina…» viņa nosmaida. Vīrieši, ar kuriem Ginta satikusies, bija vecumā no 40. Solīdākajam, pie kura viņa ciemojās Londonā, šogad palika 53 – kopts, izskatīgs, nenodzīts eiropietis.

    Beidzamais randiņš ar vietējo puisi notika šovasar Rīgas svētkos. Viņš visu vakaru vārījās kā putraskatls – par bijušo sievu, par bijušo draudzeni, par sevi. Gintai bija bēdīgi. «Ārzemnieki prot vairāk izrādīt uzmanību. Viņi ir aktīvāki. Tas dod iespēju kaut uz brīdi justies kā sievietei – lutinātai. Turklāt ārzemju vīrieši uzreiz nekrīt virsū un negramstās. Izņemot to, ka holandietis man vienreiz uzlika rociņu. Un kāds norvēģis, sēžot restorānā pretī, vienreiz burtiski izģērba ar acīm. Tad gan es biju prom kā bulta. Pie īra! Tā bija diena, kad man bija divi randiņi. Nav, protams, tā, ka ne ar vienu no viņiem man nebūtu bijis nekā personīgāka. Īrs lieliski zināja, ko ar sievieti iesākt, un tā bija reize, kad man širmis aizbrauca.»

    Ārzemnieki prot vairāk izrādīt uzmanību. Viņi ir aktīvāki. Tas dod iespēju kaut uz brīdi justies kā sievietei – lutinātai.

    Ar citzemju kungiem tikšanās šeit, Latvijā, nozīmē foršas vakariņas restorānā un kādu skaistu kopīgu pasākumu (Ginta ar sajūsmu atceras šāgada Jāņu svinēšanu krastmalā kopā ar spāņu draugu un savu draudzeni). Pēc tam var sekot uzaicinājums ciemos, kur vīrietis uzņem pie sevis vai apmaksā viesnīcu.

    Gintai pirmais bija brauciens ar satraukumā pukstošu sirdi pie Rīgā satiktā īra Tomasa uz Barselonu. Pēc tam uz Amsterdamu pie Nika un tikko uz Londonu. Ginta jutās kā karaliene un joprojām ir mazliet samulsusi par to, cik dāsni viņu uzņēma vīrieši, kuriem no viņas tiešām neko nevajag. Nīderlandietim Nikam viņa jau pateicībā sākusi gatavot sirsnīgu dzimšanas dienas paciņu. «Taču man ir likums – es nebraucu ciemos pie tādiem, kuri nav bijuši te, Latvijā!»

    Baudi mirkli un negaidi neko!

    Protams, tinderī ir zemūdens akmeņi. Gadās viltus profili, gadās slavenie Nigērijas blēži, bet tos visu, ja vien neesi ļoti naiva, var atkost jau pēc pāris vēstulēm.

    Katrā ziņā jāsargās no vīriešiem, kas uzreiz paziņo, ka meklē mūža mīlu.

    Gadās arī precēti vīri – Ginta ar tādu bija uz četriem randiņiem un tikai pēdējā uzzināja, ka mājās gaida sieva. Vienreiz viņai šai lietotnē izteikti arī nāves draudi – tad sieviete, pēc draugu ieteikuma, pārstartēja telefonu. Bet vispār viņa ir piesardzīga – uzreiz nedod savu e-pasta adresi un telefona numuru un tikšanās norunā publiskās vietās.

    Angļu valoda Gintai ir sarunvalodas līmenī. Iespējams, reizēm tas pat ir labi, jo palīdz saglabāt ilūziju par satikto kungu inteliģences līmeni. No otras puses – tas arī traucē veidot dziļākas attiecības.

    «Protams, ka jābūt gatavai piedzīvot vilšanos. Baudi mirkli un negaidi neko! Vai man ir, ko zaudēt? Tikai laiku, kas iztērēts čatojot un tiekoties. Bet dzīvē mēs tāpat satiekam tieši tos cilvēkus, kurus mums jāsatiek,» uzskata Ginta.  

    Viņa gan juta, ka pēc dzimšanas dienas, mainoties gadu skaitlim viņas profilā, arī interese kļuva mazāka.

    Starp citu, šī nav slikta izklaide ceļojumos, ja sāc ilgoties pēc kompānijas. Kad Ginta pagājušajā vasarā ar draudzenēm bija Itālijā, viņas tindera profils vakaros viesnīcā piedzīvoja negaidītu uzlidojumu. Uz vienu tikšanos viņa aizgāja, taču itāļu džeks bija par kaislīgu un gribēja pārāk daudz, tāpēc tā arī palika gribot.

    Dāmu domas par tinderi gan atšķiras. Ingūna (40) šajā lietotnē padzīvojās mēnesi un tad vīlusies izdzēsās: «Tas der jauniešiem, un es pazīstu kādu pāri, kas tieši tā iepazinās. Bet manam vecumam izvēle ir švaka. Daudz viltus profilu, ārzemnieki ar dīvainām seksuālajām vēlmēm, daudz aizdomīgu ārzemju karavīru. Latviešu vīrietīši tādi kusli – paši uzraksta, vienreiz atbild, nākamo neatbild.»

    Ruta (35) ir paniekojusies tinderī pati, un tur izklaidējas arī pāris viņas draudzeņu. Viņa uzskata, ka tinderi var izmantot arī tad, ja gribas tikai seksu – un tas nav nekāds kauns, ja sievietei gribas seksu!

    Arī randiņu ceļojumi

    Gribētos jau meklējumus uzticēt profesionāļiem. Kā romantiskās komēdijās, kur rūdītas iepazīšanās aģentūru profesionāles no dziļām atvilktnēm izrok satriecošu vīriešu fotogrāfijas. Mūsdienās viss ir mainījies.

    Vispirms nācās sūri vilties, jo apzvanītajās Rīgas aģentūrās vairums telefonu klusē. Arī Liepājā vēl nesen darbojās veseli divi iepazīšanās klubiņi – tagad Pakavs slēgts (neesot bijis vīriešu atsaucības), klubs Alisa nav sazvanāms. Liela daļa Latvijas iepazīšanās aģentūru un klubiņu pagaisuši bez pēdām, bet daži atlikušie strādā ar starptautiskām datu bāzēm un internetu.

    Aģentūras Baltic Marriage īpašniece un vadītāja Renāte Mohle ir izskatīga lietuviete, runā nevainojamā latviešu valodā un tiešām mīl savu profesiju. Aģentūru viņa vada jau četrpadsmit gadu, sadarbības partneri ir Vācijā, Itālijā un Spānijā.

    «Nav atšķirības, vai sievietei ir 50 vai 20 gadu. Galvenais, lai viņa zina, ko vēlas!»

    pārliecināta Renāte. Viena no vissvarīgākajām lietām esot rūpīga sagatavošanās. Aģentūras jaunākais piedāvājums ir iespēja kopā ar stilistu un profesionāļu komandu izveidot tādu kā portfolio ar labām fotogrāfijām, kas izsaka sievietes būtību, un rūpīgi izstrādātu anketu par sievieti un viņas vēlmēm.

    Kādas ir cenas? Reģistrēšanās un, ja ir vēlēšanās, arī psiholoģiskais tests maksās 100 eiro. (Psiholoģiskais tests ļaujot noskaidrot piemērotākos personības tipus.) Profesionāla profila sagatavošana ar fotosesiju maksās no 200 līdz 500 eiro. Otrā līmeņa serviss sola personīgo operatoru, kas strādās tikai tev, – tā kā no vienas sievietes profila dienā var izsūtīt vēstules tikai desmit vīriešiem, šis cilvēks palīdz tūkstošu datu bāzē atrast piemērotākos, lai visi šāvieni būtu maksimāli precīzi. Tas maksās no 500 eiro mēnesī. Ir arī dažādi V.I.P. pakalpojumi.

    Aģentūra piedāvā arī randiņu ceļojumus uz Spāniju, uz Kataloniju. Klientes turp var doties pa vienai vai grupās, notikuši jau divi šādi braucieni. Kliente vispirms izvēlas simpātiskus vīriešus no aģentūras piedāvājuma, pēc tam par savu naudu nopērk aviobiļetes un rezervē viesnīcu, bet Spānijā sagaida aģentūras pārstāve, kas organizē tikšanās. Vienā tūrē ir iespēja satikt trīs līdz piecus simpātiskus kungus. Romantiskā ceļojuma cena (ja neskaita pašas pirktās aviobiļetes un viesnīcu) – no 500 eiro.  Protams, pie sevis ciemos var uzaicināt arī vīrietis, ar kuru sieviete ar aģentūras starpniecību iepazinusies internetā, – tad viņš apmaksā aviobiļetes un viesnīcu ar brokastīm.

    Baltic Marriage datu bāzē ir tūkstošiem lietotāju – ir, protams, vīrieši arī no Latvijas. Taču Renāte atzīst, ka statistika ir nežēlīga, šeit brīvo vīriešu ir maz. Ir arī tādi latvieši, kas pašlaik dzīvo ārzemēs, tomēr vairākums ir kungi no citām valstīm.

    Aģentūru lielā priekšrocība – melnais darbs te nodots profesionāļu rokās, turklāt vīrieši, ar kuriem iepazīsties, nevar mānīties, jo tiek pārbaudīts, vai viņu anketās viss atbilst patiesībai.

    Cik ilgs laiks var paiet, līdz aģentūra palīdz atrast īsto vīrieti? «Tas var notikt tūlīt.

    Ir bijuši gadījumi, ka sieviete iet pa durvīm laukā, nākamais klients nāk iekšā, viņi satiekas un drīz kļūst par pāri.

    Tomēr lielākā kļūda ir cerēt, ka nākamajā dienā pēc piereģistrēšanās saņemsiet simtiem vēstuļu kā interneta iepazīšanās portālos. Iepazīšanās aģentūrā tā nenotiek. Kādai tikšanās var būt sarunāta jau nākamajā dienā, kādai pēc nedēļas, bet kādai pēc pusgada. Atliek baudīt dzīvi un gaidīt, kad notiks tas, kam jānotiek,» skaidro Renāte. Starp citu, tikmēr aģentūra piedāvā kundzēm dažādus pasākumus – psiholoģiskos treniņus, skaistumkopšanas un stila veidošanas pasākumus, kopīgus dāmu gājienus uz pirti un operu.

    Ziņkārīgi par latvietēm

    Aģentūras Skarleta kādreizējā vadītāja Velta Līvija Miķelsone savu aģentūru pēc septiņu gadu darbības slēgusi jau 2004. gadā un vīlusies pašā idejā. Pirmkārt, visi tagad gudri, paši apguvuši internetu. Otrkārt, Velta padziļināti apguvusi socioniku un uzskata, ka iepazīties nevar pēc skopiem datiem un skaistas fotogrāfijas, – īsto partneri var atrast, tikai izvērtējot saderību pēc socionikas principiem.

    Aģentūras Aurēlija Agency saimnieci Aļonu Romanovu sazvanīju Vācijā, Latvijā viņa būšot tikai janvārī, un tikmēr dāmas var reģistrēties interneta lapā. Aļona atzīst, ka latviešu vīrieši nav pārāk ieinteresēti satikt dāmas pēc piecdesmit. Taču aģentūra piedāvā ārzemju vīriešus. Te gan šķērslis – puse dāmu šajā vecumā nerunā angliski.

    Ar aģentūru jāslēdz līgums, sieviete atsūta savus datus (tie tiek pārbaudīti, lai neviens nešmauktos ar vecumu!) un foto. Reģistrācija ir bezmaksas pakalpojums, taču ir jāmaksā, ja izmanto kādus pakalpojumus, ko piedāvā aģentūras ārvalstu partneri.

    Kad cilvēki iepazīstināti, viņi turpina komunikāciju bez aģentūras starpniecības, tāpēc Aļona par tālākajiem likteņiem uzzina reti. Tomēr dažus veiksmes stāstus zina. Nesen Pēterburgā kāzas svinēja aģentūras iepazīstināts pāris – krievu sieviete un brits, viņai 55, vīram 70. Un 57 gadus veca latviete pārcēlās dzīvot pie satiktā dzīvesdrauga uz Vāciju.

    «Protams, tas nenotiek ātri. Daudz atkarīgs no tā, cik piemērotu fotogrāfiju sieviete atsūtījusi, cik plaši pastāstījusi par sevi un savām interesēm. Bildēm jābūt profesionālām, jo vīrieši mīl ar acīm,» uzskata aģentūras īpašniece.

    Kādi ir aģentūras datu bāzē atrodamie tipiskie ārzemju vīrieši? «Liela daļa jau pensionāri – vai nu vecuma pensijā, vai agrākā, piemēram, militāristu izdienas pensijā. Vīrieši, kas strādā no mājām vai kuriem nav bieži jāuzturas birojā. Viņi parasti zina, ko vēlas, nekur nesteidzas, ir izvēlīgi. Ar ko viņiem interesantas Latvijas sievietes? Tā ir ziņkārība.

    Iepazīšanos var apvienot ar ceļojumu, ir interesanti, cita kultūra.

    Arī ar to, ka, no vienas puses, Latvijas sievietes ir eiropeiski izglītotas un komunikablas, no otras – padomju laika paaudzes sievietes nav tik emancipētas kā rietumeiropietes, ir sievišķīgākas,» spriež Aļona.  

    Draugos un pašvaldību vēlēšanās

    Sociālie un iepazīšanās portāli brīvām dāmām jau ir ikdiena. Kādreizējā Saimnieks meklē sievu uzvarētāja ogrēniete Velga Platace (50) pēc balvā iegūtā ceļojuma attiecības ar šovā vinnēto Alfrīdu neturpināja, toties tagad ir iepazinusies un tiekas ar simpātisku vīrieti. Viss sākās ar nejaušu saredzēšanos draugiem.lv un pēc tam tikšanos visnotaļ romantiskā pasākumā – pašvaldību vēlēšanās. Lauzot galvu par to, kur šo cilvēku redzējusi, sasveicinājās, sasmaidījās, un viss. Bet nākamajā dienā – pienākusi vēstule!

    Velga nenožēlo piedalīšanos šovā un uzskata, ka tā ir kā loterija, kur tiešām ir iespēja satikt īsto partneri.

    Tomēr svarīgākais ir būt formā, rūpēties par sevi un iet cilvēkos, uz vietām, kur dodas arī vīrieši, – pastaigās ar suni, uz pašdarbības kolektīviem, sporta pasākumiem.

    Ja ir auto, vīrieti var satikt automazgātavā vai degvielas uzpildes stacijā, un nav nekāds grēks pašai neuzkrītoši noorganizēt situāciju, kad simpātisks kungs palīdz tavai mašīnas riepai piepumpēt gaisu. Piemērota gaisotne valda deju vakaros – Melngalvju namā tiek rīkotas balles tiem, kam pāri 30, vasarās daudzās pilsētās notiek zaļumballes.

    Internetā Velga dod priekšroku sociālajiem portāliem draugiem.lv un facebook.com. Pamēģinājusi iepazīšanās portālos oho.lv un otrapuse.lv, taču ātri vien izdzēsusi savu profilu. Jutusi, ka daudziem nav nopietni nodomi, vienkārši vēlas izklaidēties vai papļāpāt, taču viņai nav laika, ko tam izniekot. Daudz arī viltus profilu, profilu bez bildēm – un kā tad tu vari zināt, ar ko īstenībā sarunājies?

    Arī Ingūna (40) izmēģinājusi oho.lv un vīlusies – pārāk daudz vīriešu ar problēmām. Viņai reālāks šķiet otrapuse.lv – tur pamatā satiekami latvieši, bet ir arī ārzemnieki.

    Protams, kaut kur ir arī VIŅI, foršie latviešu vīrieši pēc piecdesmit – kopti, seksīgi, daudz redzējuši, nodrošināti un brīvi. Tikai viņi, visticamāk, tomēr nedzīvojas pa interneta portāliem.

    Arī pēc sešdesmit!

    Zinaīda (63) ir žurnāliste kādā Latgales pilsētā un īsta iepazīšanās lielmeistare. Vairākkārt šķīrusies – kā pati saka, atstājusi trīs vīrus ar visām viņu privātmājām. Diviem bija vājība uz alkoholu, trešais bija greizsirdīgs un gribēja kontrolēt viņas dzīvi, neļāva doties ceļojumos vienai un ar draudzenēm. «Es neesmu gatava vīrieša dēļ atteikties no saviem sapņiem un vēlmēm!» teic Zinaīda.  

    Taču viņa nemitīgi iepazīstas. Aizbrauc ceļojumā uz Norvēģiju un fjorda krastā satiek staltu norvēģi Bjornu, kurš atvedis pie jūras savu mammīti. Zinaīda ceļojot bieži izmanto kaučsērfingu – iespēju apmesties nevis viesnīcā, bet pie vietējiem cilvēkiem mājās. Tā viņa iepazinās ar simpātisku maltieti. Zinaīda arī nekautrējas pati sociālajos tīklos sameklēt iepatikušos kungu, aizrakstīt vai piezvanīt. 

    Taču latviešu vīrieši gados nav sevišķi naski uz iepazīšanos. Turklāt mazpilsētā, kur cits citu pazīst, nav pārāk viegli sākt labu dialogu. «Vairāk skatos uz citu valstu vīriešiem, viņiem ir cita attieksme pret sievieti. Un nav alkohola problēmu,» viņa stāsta. Tiesa, Zinaīdas angļu valoda nav perfekta. «Bet ir taču ķermeņa valoda! Tomēr elementārā sarunvaloda ir jāzina,» viņa atzīst. Zinaīda izmanto iepazīšanās portālu friendfinder.com.

    «Protams, ka sievietes iepazīstas pēc piecdesmit un pēc sešdesmit arī! Galvenais – jābūt mērķim un sievietei jāzina, ko viņa īsti vēlas. Jāiet līdzi laikam, jānodarbina un jāasina prāts, jāapgūst tehnoloģijas. Nevajag domāt par grumbām – ja vīrietim sieviete patīk, viņš neskaita viņas grumbas,» pārliecinājusies Zinaīda. Tagad viņa prāto, ka vajadzēs kaut kur skandināvu portālos ievietot sludinājumu: «Seksuāla Latvijas pensionāre meklē veselīgu, sportisku vīrieti, kurš nodrošinātu iespēju aukstos ziemas mēnešus pavadīt Taizemē.»

    Psihoterapeite: viegli nebūs!

    Psihoterapeite Inese Putniece atzīst, ka iepazīties pēc piecdesmit var būt grūtāk. Sieviete jau sasniegusi zināmu briedumu, zina, ko vēlas, un nav gatava vīrieša dēļ atteikties no sava komforta vai izniekot laiku. Nereti jau paguvusi arī vilties un negrib to piedzīvot vēlreiz. Arī piedāvājums sarucis –

    Vīrieši pēc piecdesmit vēlas jaunākas, jo nobriedušas piecdesmitgadīgās viņus neapjūsmos tāpat vien.

    Šajā vecumā arī pamatoti jāuzmanās no viltus piedāvājumiem no Āfrikas ģenerāļu sērijas – tie ir piedāvājumi naudas izmānīšanai, nevis attiecībām. Tomēr sievietes satiek labus partnerus arī šādā vecumā. Tikai jārūpējas par sevi un nedrīkst sēdēt mājās!

    Vai satikties ar jaunāku?

    Inga (52) ir skolotāja mazpilsētā, bet viņas vīrietis ir 18 gadu jaunāks. Viņi satikās pirms diviem gadiem – Inga Ziemassvētku laikā brauca strādāt un kolēģis bija sarunājis jaunu šoferi, savu draugu. Pirmoreiz saskatījās, un abi nodomāja, ka otrs ir ļoti simpātisks. Inga apsēdās šoferītim blakus un visu ceļu runājās, bet Jaungadu pēc piecām dienām jau abi sagaidīja kā pāris.

    «Ja ir abpusēja patika, vecumam nav nozīmes,» atzīst Inga. Jā, viņa reizēm domā par to, ka savam vīrietim ir par vecu, bet šīs pārdomas pagaist, kad vīrietis katru dienu apliecina, ka tā nav. Jo šķiras gan tādi pāri, kam ir vecuma starpība, gan tādi, kur abi vienā vecumā. Ingas vīrietim pirms tam bija izjukusi laulība ar sava vecuma meiteni.

    Par spīti tam, ka viņu attiecības ir mazpilsētai uz delnas un Inga nekaunoties ņem draugu līdzi uz pasākumiem skolā, nekādus aizmuguriskus dūrienus viņi nav saņēmuši. Inga uzskata, ka arī pēc piecdesmit viss vēl ir iespējams. Viņas darbavietā skolā vēl nesen kāda piecdesmitgadniece apprecējusies, otra izveidojusi veiksmīgas attiecības ar kādu rīdzinieku. Abas iepazinušās sociālajos tīklos.

    5 svarīgākie priekšnoteikumi veiksmīgiem meklējumiem internetā

    1. Veiksmīga fotogrāfija. Tomēr tāda, kurā tu izskaties pati pēc sevis.
    2. Angļu valodas zināšanas vismaz elementārajā līmenī.
    3. Pamata izpratne par modernajām tehnoloģijām.
    4. Laiks, kuru veltīt sarunām un randiņiem.
    5. Skaidrība par to, kādu vīrieti un ko tu īsti vēlies.
    6. Pacietība.

     

    0 komentāri

    Šobrīd komentāru nav. Tavs viedoklis būs pirmais!

    Pievienot komentāru

    Lai pievienotu komentāru autorizējies ar Santa.lv profilu vai kādu no šiem sociālo tīklu profiliem.

    Satura mārketings

     

    Veselība

    Vairāk

    Receptes

    Vairāk

    Personības

    Vairāk

    Skaistums un mode

    Vairāk

    Bērni

    Vairāk

    Māja un dārzs

    Vairāk

    Izklaide

    Vairāk

    Labākai dzīvei

    Vairāk

    Aktuāli

    Vairāk

    Abonē