• Kā gudri iesaistīt tēti mazuļa aprūpē?

    Bērnu audzināšana
    Santa.lv
    Santa.lv
    29. novembris, 2022
    Komentēt

    Drukāt

    Saglabāt

    Foto: Pexels
    Par to, ka tētis ir neatsverams palīgs jaundzimušā aprūpē un viņa iesaiste jau kopš pirmajām dienām ir ļoti svarīga, mūsdienās diez vai kāds vēl šaubās. Taču realitātē ne vienmēr viss iet ik gludi.

    Kā nenobiedēt tēti ar jaunajiem pienākumiem un gudri iesaistīt mazuļa aprūpē? Kas jāņem vērā māmiņām brīdī, kad tētis ir gatavs līdzdarboties? Par to savos padomos dalās «Māmiņu kluba» eksperte, psihoterapeite Diāna Zande:

    «Labākais, ko vīrietis var darīt ir – atslābt pašam, un pajautāt, kāda palīdzība mammai ir nepieciešama. Vēl labāk, ja jau iepriekš ir sagatavoti sarakstiņi, piemēram, piecu minūšu, pusstundas vai visa vakara darbiņiem. Protams, arī paņemt mazuli rokās, pastaigāt ar viņu, samīļot. Zelta vērtē nogurušai mammai, kura savus pienākumus veic faktiski diennakts režīmā, būs arī stunda brīvā laika, ja vakarā pēc darba mazuli pastaigā izvizinās tētis.»

    «Lai iegūtu tīri ķermenisku pieredzi kontaktā ar bērniņu, iesaku tētim uzticēt arī vakara vannošanu. Tas būtu tāds tēta rituāls; mamma tur ir klāt, bet neiejaucas, uzticas, un ļauj vīrietim to izdarīt pašam.»

    «Un visbeidzot mans padoms jaunajām māmiņām – neesiet pret savu dzīvesbiedru pārāk kritiskas, neaizrādiet, ka viņš to vai citu lietu dara nepareizi, labāk pasakiet «Paldies!». Ticiet man, viņš vēlas visu izdarīt, cik labi vien iespējams un viņam viss izdosies!»

    Šajā video epizodē arī satiksiet simpātisku jauno tēti, kurš saka, ka kopā būšana ar mazuli ir labākā pieredze viņa dzīvē, kā arī uzzināsit fizoterapeites ieteikumus kā pareizi apieties ar zīdainīti.

    Pievienojies dzīvesstila portāla Santa.lv Facebook un Instagram: uzzini vērtīgo, lasi kvalitatīvo.

    Satura mārketings

     

    Veselība

    Vairāk

    Receptes

    Vairāk

    Personības

    Vairāk

    Skaistums un mode

    Vairāk

    Bērni

    Vairāk

    Māja un dārzs

    Vairāk

    Izklaide

    Vairāk

    Labākai dzīvei

    Vairāk

    Aktuāli

    Vairāk

    Abonē