• Kā Egilu Levitu sumināja 66. dzimšanas dienā

    Sabiedrība
    Edgars Orlovs
    Edgars Orlovs
    13. jūlijs, 2021
    Komentēt

    Drukāt

    Saglabāt

    Foto: Facebook, president.lv
    Valsts prezidenta dzimšanas dienas atzīmēšana šogad izvērtās pagalam čābīga – pērn viņš ģimenes lokā vismaz ieturēja svinīgākas vakariņas, taču šogad jubilejas diena pagāja, pakojot ceļasomas, lidojot uz Austriju un runājot par klimata izmaiņām.

    Egils Levits dzimšanas dienu svin 30. jūnijā, un šogad viņam aprit 66 gadi. Lai arī ar pandēmiju saistītie ierobežojumi nu jau ļauj sarīkot simboliskas ballītes, prezidentam dzimšanas dienā nācās iztikt bez tortes ar 66 svecītēm, jubilāra mešanas gaisā un citiem tradicionāliem rituāliem.

    Valsts prezidenta kancelejas Mediju centra vadītāja Justīne Deičmane PDz pastāstīja, ka Levita jubileja Rīgas pilī nav atzīmēta.

    «Prezidents tieši savā dzimšanas dienā devās vizītē uz Austriju, tāpēc viņa svētki aizrit darba gaisotnē. Tur jau šodien sākas starptautiska klimata konference, kas beigsies tikai rīt. Arī parīt viņš vēl nebūs mājās, jo sāksies darba vizīte – viņš tiksies ar Austrijas Republikas prezidentu Aleksandru van der Bellenu, diasporas pārstāvjiem un sniegs intervijas medijiem,» Levita jubilejas dienā sacīja Deičmane.

    Taujāta, vai prezidenta kancelejas pārstāvji suminājuši Levitu, viņa sacīja, ka Rīgas pilī nav pieņemts jubilejas atzīmēt bez pasākuma vaininieka, un gaviļnieki arī netiek apsveikti, pirms dzimšanas diena ir sākusies.

    «Kolēģi, kas viņam devās līdzi, cerams, nebūs aizmirsuši, kas šī ir par dienu, un apsveiks prezidentu. Atzīšos, ka mēs kolēģiem līdzi iedevām visu mūsu parakstītu apsveikuma kartīti, lai nodod prezidentam jubilejas dienā,» pauda Deičmane.

    Taujāta, vai uz Rīgas pili pienāk kādi apsveikumi Egilam Levitam, viņa sacīja, ka suminājumus atsūtījušas ne tikai Latvijas augstākās amatpersonas.

    «Līdz mums jau nonākuši arī divi sveicieni no citām valstīm. Prezidentam ir apsveikums no Kazahstānas Republikas prezidenta Kasima Žomarta Tokajeva un Moldovas vēstnieka Latvijā Adriana Roša. Nākamās nedēļas sākumā, domājams, sveicienu būs vairāk, jo, pēc protokola, daudzas valstis apsveikumus, kas nav mutiski, sūta uz Ārlietu ministriju, kura tos tad nogādā prezidentam,» tā Deičmane.

    Pievienojies dzīvesstila portāla Santa.lv Facebook un Instagram: uzzini vērtīgo, lasi kvalitatīvo.

    0 komentāri

    Šobrīd komentāru nav. Tavs viedoklis būs pirmais!

    Pievienot komentāru

    Lai pievienotu komentāru autorizējies ar Santa.lv profilu vai kādu no šiem sociālo tīklu profiliem.

    Satura mārketings

     

    Veselība

    Vairāk

    Receptes

    Vairāk

    Personības

    Vairāk

    Skaistums un mode

    Vairāk

    Bērni

    Vairāk

    Māja un dārzs

    Vairāk

    Izklaide

    Vairāk

    Labākai dzīvei

    Vairāk

    Aktuāli

    Vairāk

    Abonē