• Juris Kulakovs vairs neēd gaļu: Karojošais vegāns vēl neesmu

    Izklaide
    Evija Kalnbērza
    8. novembris, 2019
    Komentēt

    Drukāt

    Saglabāt

    Foto: MĀRTIŅŠ ZILGALVIS (F64)
    Komponists Juris Kulakovs, savas draudzenes Lauras Karnītes iedvesmots, kļuvis teju vai par vegānu un rūpīgi domā par savu uzturu.

    PDz komponistu Juri Kulakovu sastapa Vidzemes tirgū, rosoties ap stendiem, kuros no gaļas un tās izstrādājumiem nav ne miņas. Smejot, ka gatavojas Lāčplēša dienai veltītajam koncertam, kas 9. novembrī notiks Arēnā Rīga, grib būt ideālā garīgā formā, Kulakovs atzina – nu jau ilgāku laiku viņš ir pateicis galīgu nē gaļai.

    Juris teic, ka par izteiktu vegānu kā viņa draudzene, kas vispār nelieto dzīvnieku valsts izcelsmes produktus ne pārtikā, ne apģērbā, viņš gluži neesot kļuvis, bet par dzīvnieku draugu gan cenšas būt.

    «Karojošais veģetārietis vēl neesmu, jo jūras produktus ļoti reti, bet lietoju uzturā. Dzīvnieku līķus gan neēdu,» strikti paziņo komponists. Viņš uzreiz atzīst, ka bijis laiks, kad pats piedalījies medībās. Mēģinot attaisnot savu iepriekšējo darbību mednieka ampluā, Juris konstatē: «Meža dzīvnieku gaļa tomēr ir mazliet citāda nekā rūpnieciska dzīvnieku audzēšana gaļai. Tā gaļa ir pavisam citāda. Kad meža dzīvnieku ķer lode, viņam neizstrādājas stresa hormons, kāds rodas lopiņiem, kurus ved uz kautuvi. Un tā ir milzīga atšķirība,» uzsver Kulakovs.

    Nu jau kādu laiku Kulakovs uzturā nav lietojis gaļu un tās izstrādājumus.

    Vaicāts, vai veģetārais uzturs pozitīvi atsaucas uz veselību, Juris teic, ka veģetārisms vairāk iespaidu atstāj uz garīgumu. «Ir, protams, cilvēki, kuri par veģetāriešiem kļūst, jo viņiem ir liekais svars. Mans gadījums ir cits. Manuprāt, veselīgi dzīvot nozīmē būt saskaņā ar dabu – Visumu un dzīvniekiem to skaitā. Visi esam Dieva radības un dabas sastāvdaļa. Un Dievs mums katram ir devis brīvu gribu un iespēju izdarīt izvēles,» tā Kulakovs.

    Kopš ir kļuvis par gaļas neēdāju, izmainījusies arī Jura mājas dzīve.

    Nu viņš var pielāgoties draudzenes Lauras ēšanas paradumiem un mīļoto palutināt, atvieglojot viņas mājas soli. «Piemēram, cepti kartupeļi mums der abiem! Nupat mājās pagatavoju vakariņas Laura gaumē, jo viņai bija smaga darbdiena lidostā. Tas bija manis paša laukos audzētais kabacis kokospiena mērcē ar Indijas riekstiem un rīsu nūdelēm. Tam klāt dažādas Vidusjūras garšvielas – timiāns, rozmarīns un baziliks. Man pašam ledusskapī vienmēr ir gabaliņš siera – tas man tāds deserts kopā ar augļiem franču stilā.»

    Satura mārketings

     

    Veselība

    Vairāk

    Receptes

    Vairāk

    Personības

    Vairāk

    Skaistums un mode

    Vairāk

    Bērni

    Vairāk

    Māja un dārzs

    Vairāk

    Izklaide

    Vairāk

    Labākai dzīvei

    Vairāk

    Aktuāli

    Vairāk

    Abonē